?>

Sarıgöl’de Mevlana üzümünden yapılan turşu yoğun ilgi gördü

Konuya ilişkin açıklamada bulunan sarıgöl üzüm kooperatifi başkanı yusuf tüfekçi, "her geçen yıl kooperatifimiz bünyesindeki gıda kalemlerine yeni ürünler eklemeye devam ediyoruz. Bu yıl mevlana (parmak) üzümünden turşu ürettik. Gerçekten çok lezzetli ve farklı bir ürün ortaya çıktı. ?lk etapta tanıtım amacıyla gaziantep merkezli bir firmaya 100 kilogram gönderiyoruz. ürünün piyasada tutulacağından eminim" dedi.

Ekonomi - 24 saat önce

Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde faaliyet gösteren Sarıgöl Üzüm Kooperatifi, gıda ürünlerine bir yenisini daha ekledi. Kooperatif tarafından ilk kez üretilen Mevlana (Parmak) üzümünden yapılan üzüm turşusu, vatandaşların beğenisini kazandı.

Daha önce pekmez, sirke, kuru üzüm, yaş üzüm ve salamura yaprak üretimiyle bilinen Sarıgöl Üzüm Kooperatifi, bu yıl yenilikçi bir adım atarak üzüm turşusu üretimine başladı.

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Sarıgöl Üzüm Kooperatifi Başkanı Yusuf Tüfekçi, "Her geçen yıl kooperatifimiz bünyesindeki gıda kalemlerine yeni ürünler eklemeye devam ediyoruz. Bu yıl Mevlana (parmak) üzümünden turşu ürettik. Gerçekten çok lezzetli ve farklı bir ürün ortaya çıktı. İlk etapta tanıtım amacıyla Gaziantep merkezli bir firmaya 100 kilogram gönderiyoruz. Ürünün piyasada tutulacağından eminim" dedi.

Sarıgöl’de alternatif ürün geliştirme çalışmaları kapsamında hayata geçirilen proje ile bölge tarımına ve ekonomisine katkı sağlanması hedeflenirken, kooperatif tarafından üzümden üretilen ürün sayısı da artmaya devam ediyor.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris’te riskli binasını yıktırdı, komşu bina yüzünden üç yıldır çivi çakamıyor

2025-07-07 13:11 - Genel

Osmaniye’de yaylalarda su abonelikleri başladı

2025-07-11 13:38 - Gündem

Seydikemer'de Tarla Kavgası Kanlı Bitti

2025-07-08 11:01 - Asayiş

Edremit’te kabağa aşılı karpuzlar rağbet görmedi

2025-07-04 15:41 - Ekonomi

Marmaris Domuz İstilası Altında

2025-07-09 16:26 - Marmaris

Çöp ev temizlendi, yedi yıllık kabus son buldu

2025-07-07 09:24 - Gündem

Tunceli’de temmuz ayında kar ve dolu sürprizi

2025-07-05 13:10 - Gündem

Başkan Acar Ünlü Hakim Karşısına Çıktı

2025-07-10 16:48 - Asayiş

Marmaris’te karada 21 düzensiz göçmen yakalandı

2025-07-05 09:35 - Asayiş

Muğla Büyükşehir'den Kırsal Mahallelere Yol Yatırımı

2025-07-09 14:51 - Gündem

İlgili Haberler

Elmalı’da safran soğanı hasadı başladı

14:12 - Ekonomi

Sarıgöl Ovası’nda erkenci üzüm alımları başladı

14:17 - Ekonomi

Erdek Kapıdağ mor soğanında yeni dönem başladı

14:12 - Ekonomi

İş dünyasından "Terörsüz Türkiye" açıklaması

13:13 - Ekonomi

Başkan Alan, KKTC Ekonomi Konferansı’na katıldı

12:23 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Ağaçlar, çaput yerine çömlekle süslendi

11:41 - İnsan

Gece çıkan aile içi kavga mahalleyi ayağa kaldırdı

11:33 - Asayiş

Fatma Nine 101 Yaşında Zindeliğiyle Şaşırtıyor

11:20 - İnsan

Eşinin tavsiyesiyle geçtiği direksiyonu 12 yıldır bırakmıyor

11:20 - İnsan

İkinci El Telefon Alırken Dolandırıcılığa Dikkat!

09:22 - Teknoloji