?>

Sarıgöl’de üzüm bağlarında imece mesaisi

ÜRETİCİLERDEN ŞEFİKE SÜKE, EN KALİTELİ SOFRALIK ÜZÜMÜ YETİŞTİRMEK İÇİN BÜYÜK ÖZVERİYLE ÇALIŞTIKLARINI BELİRTEREK, "SABAH ERKENDEN BAĞA GELİYORUZ. HAVA ISINMADAN İŞLERİMİZİ BİTİRMEYE ÇALIŞIYORUZ. İMECE USULÜ SAYESİNDE HEM AİLE BÜTÇEMİZE KATKI SAĞLIYORUZ HEM DE GİRDİ MALİYETLERİMİZİ DÜŞÜRÜYORUZ. SOFRALIK ÜZÜMDE EN KALİTELİ ÜRÜNÜ YETİŞTİRMEK İÇİN VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞIYORUZ." DEDİ.

Ekonomi - 2 saat önce

Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde dünyaca ünlü çekirdeksiz sofralık üzümün üreticileri, artan işçilik maliyetlerine karşı çözümü imece usulü çalışmakta buldu. Sabahın erken saatlerinde bağlara giren üreticiler, öğle sıcağı bastırmadan çalışmalarını tamamlayarak hem girdi maliyetlerini düşürüyor hem de aile bütçelerine katkı sağlıyor.

Sarıgöl’de üzüm bağlarında kadınların öncülüğünde sürdürülen imece usulü çalışma, hasat öncesi bağlarda yoğun şekilde devam ediyor. Üreticiler, birbirlerinin bağlarında sırayla çalışarak işçilik giderlerini azaltırken, kaliteli sofralık üzüm üretimi için de büyük emek harcıyor.

Üreticilerden Şefike Süke, en kaliteli sofralık üzümü yetiştirmek için büyük özveriyle çalıştıklarını belirterek, "Sabah erkenden bağa geliyoruz. Hava ısınmadan işlerimizi bitirmeye çalışıyoruz. İmece usulü sayesinde hem aile bütçemize katkı sağlıyoruz hem de girdi maliyetlerimizi düşürüyoruz. Sofralık üzümde en kaliteli ürünü yetiştirmek için var gücümüzle çalışıyoruz." dedi.

Öte yandan ilçede kadın tarım işçilerinin günlük yevmiyesinin 1.425 lira olduğu, bu ücretin 125 lirasının dayıbaşı tarafından alındığı, işçilerin ise günlük 1.300 lira kazanç elde ettiği öğrenildi.

Sarıgöllü üreticiler, imece kültürünün hem dayanışmayı güçlendirdiğini hem de artan üretim maliyetleri karşısında önemli bir destek sağladığını ifade etti.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Forum İstanbul’da Dünya Kupası temalı etkinlik günleri başlıyor

2026-06-13 15:30 - Kültür Sanat

MARMARİS KUMLUBÜK’TE DOĞA KATLİAMI

2026-06-10 16:09 - ÇEVRE

A millilere özel koruma: Bir an olsun ayrılmıyorlar

2026-06-13 01:02 - Spor

YÜKSEK İHALE BEDELLERİ O KAFELERİ DE VURDU

2026-06-11 09:29 - Marmaris

Marmaris Galatasaraylı iş insanları derneği’nden muhteşem şampiyonluk gecesi

2026-06-13 11:31 - Marmaris

Jandarma ekiplerine kavga ihbarlı sürpriz kutlama

2026-06-15 01:14 - Genel

Marmarisli Eczacı Karaağaç’tan Berhan Şimşek’e Sert Tepki

2026-06-15 15:54 - Marmaris

60. Tekirdağ Kiraz Festivali’nde Kolpa ve Buray Tekirdağlıları coşturdu

2026-06-14 00:14 - Magazin

Melike Şahin, 12 Haziran’da İstanbul’da müzikseverlerle buluşacak

2026-06-10 15:19 - Magazin

Hisarcık MYO bahar yarıyılı sonu motivasyon konseri düzenlendi

2026-06-10 13:19 - Magazin

İlgili Haberler

Melikgazi’nin ‘kazan kazan finans modeli’ vatandaşlara yine kazandırdı

12:09 - Ekonomi

Kadınlar enerji, savunma ve otomotiv sektörlerinde de aktif roller üstleniyor

11:53 - Ekonomi

İSO İlk 500’de 11 KAYSO üyesi firma yer aldı

12:01 - Ekonomi

Aydın ekonomisi AYTO Yüksek İstişare Kurulu’nda ele alındı

11:32 - Ekonomi

Emsal karar; artık onlar da ihbar tazminatı alacak

11:29 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşları belli oldu

11:24 - Ekonomi

Aile görüntüsü vererek uyuşturucu nakline operasyon

11:21 - Asayiş

Norveç Veliaht Prensesi Mette-Marit’e akciğer nakli yapıldı

11:04 - Genel

MİT, DEAŞ’ın medya sorumlusunu yakaladı

10:54 - Asayiş

Boyun ağrısında uyuşma ve güç kaybına dikkat

10:40 - Sağlık