?>

Sarıkamış Devlet Hastanesi’nde yangın tatbikatı gerçeği aratmadı

Sarıkamış’ta yangın tatbikatı gerçeği aratmadı. Kars'ın sarıkamış ilçesinde bulunan devlet hastanesi'nde, muhtemel bir afet ve acil duruma hazırlıklı olmak amacıyla düzenlenen hastane afet planı (hap) kapsamında yangın tatbikatı başarıyla gerçekleştirildi.

Asayiş - 3 ay önce

Sarıkamış’ta yangın tatbikatı gerçeği aratmadı. Kars’ın Sarıkamış ilçesinde bulunan Devlet Hastanesi’nde, muhtemel bir afet ve acil duruma hazırlıklı olmak amacıyla düzenlenen Hastane Afet Planı (HAP) kapsamında yangın tatbikatı başarıyla gerçekleştirildi. Tatbikatın senaryosu ve ekiplerin hızlı müdahalesi, gerçeği aratmayan anlara sahne oldu.

Tatbikatta, senaryo gereği, hastanenin elektrik panosunda yangın çıktığı ihbarı yapıldı. Yangının fark edilmesiyle birlikte hastane personeli tarafından hızla "Kırmızı Kod" (yangın alarmı) ilan edildi ve acil durum prosedürleri devreye sokuldu.

Hastanenin kendi HAP ekipleri, yangının çıktığı bölgedeki hastaların tahliyesine derhal başladı. Yataklı hastalar sedyelerle, yürüyebilen hastalar ise yönlendirmelerle güvenli toplanma alanına taşındı. Bu sırada, bazı hasta yakınlarının panik anları, tatbikatın gerçekçiliğini artırdı.

İhbarın ardından olay yerine kısa sürede Sarıkamış İtfaiyesi, AFAD ve UMKE (Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri) sevk edildi. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ederken, kurtarma ekipleri içeride mahsur kalan ya da dumandan etkilenen senaryo gereği yaralılara ulaştı.

İtfaiye ekibinin müdahaleleri sonucu yangın kısa sürede söndürülürken, kurtarılan yaralılar olay yerinde kurulan triyaj alanında ilk müdahaleleri yapılarak ambulanslarla sevk edildi.

Tatbikatta görev alan tüm kurum personeli ve hastane HAP ekipleri, hızları, koordinasyonları ve başarılı müdahaleleri dikkat çekti. Hastane yöneticileri, bu tür tatbikatların belirli aralıklarla devam edeceğini ve hasta güvenliğini sağlamanın en öncelikli hedefleri olduğunu dile getirdi.

Tatbikat, Sarıkamış Devlet Hastanesi’nin acil durumlara ne kadar hazırlıklı olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Nilüfer’de Balkan Panayırı ortak şarkıya dönüştü

2025-09-29 14:30 - Magazin

Marmaris'te Kaldırım ve Yaya Yolları Otoparka Döndü

2025-09-25 10:03 - Marmaris

Ava gitmesini istemeyen annesini av tüfeğiyle öldürdü

2025-09-25 11:12 - Asayiş

MHP Muğla Teşkilatından Protokol Ziyaretleri

2025-09-24 12:09 - Siyaset

Edirne’de konser veren Kıraç, Güllü’yü andı

2025-09-27 13:48 - Magazin

Taylandlı Apinya, Denizli’ye gelin gelerek müslüman oldu

2025-09-27 12:33 - Magazin

Sanat Güneşi Zeki Müren Osmangazi’de en sevilen şarkılarıyla anıldı

2025-09-25 12:37 - Magazin

Zeki Müren, vefatının 29. yılında anıldı

2025-09-24 18:57 - Magazin

Muğla Belediye Başkanı Aras'a Saldırı İhbarı

2025-09-24 15:42 - Siyaset

CHP Genel Başkanı Özel, Muğla’daki mitingde konuştu

2025-09-29 09:14 - Siyaset

İlgili Haberler

Şarampole devrilen otomobilde 2 kişi yaralandı

14:45 - Asayiş

Gişelere çarpan otomobil kullanılamaz hale geldi, 2 kişi ağır yaralandı

14:38 - Asayiş

Gece kulübünde 2 kişiyi öldüren sanığın yargılanmasına devam edildi

14:14 - Asayiş

Ailesini makasla tehdit ettiği iddia edilen şahıs tutuklandı

14:17 - Asayiş

Van’da rahatsızlanarak hayatını kaybeden asker, memleketi Giresun’da toprağa verildi

14:18 - Asayiş

Günün Manşetleri

Çocukların önünde dehşet saçan şüpheli tutuklandı

13:49 - Asayiş

Bıçaklanarak öldürülen gencin davasına devam edildi

13:18 - Asayiş

Alev topuna dönen otomobilden geriye demir yığını kaldı

12:22 - Asayiş

Sisli havalarda korkutan zararlı partikül uyarısı

12:05 - Sağlık

Bıçaklı cinayetin zanlısı kendini böyle savundu; "3 kişi bana saldırdı, yoksa ben ölecektim"

11:10 - Asayiş