?>

Sarıkaya’dan, Tarihi Septimus Severus Köprüsü Çevresine Piknik Alanı Talebi

GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MECLİS ÜYESİ ATİLLA SARIKAYA, GAZİANTEP’İN ARABAN İLÇESİNDE BULUNAN, TARİHİ SEPTİMİUS SEVERUS KÖPRÜSÜ’NÜN ÇEVRESİNDEKİ ALANI, PİKNİK ALANI OLARAK KAZANDIRILMASINI İSTİYOR.

Kültür Sanat - 4 saat önce

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Atilla Sarıkaya, Gaziantep’in Araban ilçesinde bulunan tarihi Septimius Severus Köprüsü’nün çevresindeki alanı, piknik alanı olarak kazandırılmasını istedi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Atilla Sarıkaya, Gaziantep’in Araban ilçesinde Sıtma Pınar kaynak suyu üzerinde bulunan ve bölgenin önemli tarihi ve kültürel varlıklarından olan Roma dönemine ait tarihi Septimius Severus Köprüsü’nün çevresindeki alanın, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından tarihi köprü çevresinde düzenleme çalışması başlatılarak aile piknik alanı yapılmasını talep etti.

Sarıkaya, ’’Araban ilçesi kırsal Gümüşpınar Mahallesi sınırları içerisinde bulunan ve Sıtma Pınar çayı üzerindeki tarihi Septimius Severus Köprüsü sahipsiz kalmamalıdır. Çevre düzenlemesi ve bakım çalışmaları ivedilikle yapılmalıdır. Biz Bu Durumu Araban Belediye Meclisi’nde dile getirdiğimizde bu talebimize karşı , Sözde Araban Yetkilisi "Herhangi Bir Çalışma Yapmayacağını" ve Büyükşehir Belediyesinin yapması gerektiğini söylemiştir. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Atilla Sarıkaya olarak bizzat çalışmaların yapılması için takipçisi olacağım’’ dedi.

Sarıkaya, ’’Bölgenin önemli tarihi mekanlarından olan Septimius Severus Köprüsü çevresinde düzenleme çalışması yapılarak aile piknik alanı yapılması için Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’den yardım bekliyoruz.Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin, bölgenin önemli tarihi mekanlarından olan Roma döneminde kalan tarihi Septimus Severus Köprüsüne de sahip çıkacağına inancım sonsuzdur’’ şeklinde konuştu.

Tarihi Septimius Severus Köprüsü

Tarihi Septimius Severus Köprüsü (kırık köprü), Roma İmparatoru Septimius Severus zamanında Samsat’ta karargah kuran 4. Scythica Lejyonu tarafından yaptırıldı. Yapıda yer alan sütunlardan biri İmparator Septimius Severus’a, biri karısı Julia Domna’ya ve diğeri oğulları Geta ile Caracalla’ya adandı. Köprü, antik dönemlerde Dülük ve Zeugma’dan Samsat’a uzanan yol üzerinde önemli bir geçit olarak biliniyor. Kesme taş bloklardan inşa edilen köprünün uzunluğu 30 metre, yüksekliğiyse 8 metredir.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Malatya’da ambulans helikopter 66 yaşındaki hasta için havalandı

2026-06-04 16:24 - Sağlık

Kendisine emanet edilen altınlarla kaçtığı iddia edilen kuyumcudan günlerdir haber alınamıyor

2026-06-04 16:23 - Asayiş

MARMARİS'TE GÖÇMEN KAÇAKÇILIĞI OPERASYONU 

2026-06-03 12:11 - Marmaris

Hisarönü–Marmaris yolunda çalışmalar sürüyor

2026-06-05 12:45 - Marmaris

Marmaris'te Bisiklet Yarışı Nedeniyle Yollar Kapanıyor

2026-06-05 11:06 - Marmaris

Kubat, Manisa’yı türkülerle coşturdu

2026-06-02 10:42 - Magazin

Marmaris’te L’Etape by Tour de France heyecanı başladı

2026-06-05 15:08 - Marmaris

GETOB BAŞKANI AYGÜN: “İÇ PAZAR TURİZMİN LOKOMOTİFİ OLACAK”

2026-06-04 16:54 - Marmaris

Tapu sokağı’nda turist taşkınlığı

2026-06-06 20:50 - Marmaris

Emekli sulama birliği çalışanı evinde ölü bulundu

2026-06-03 14:13 - Asayiş

İlgili Haberler

Nazilli Horasan Mezarlığı Kazısı tarihe ışık tutacak

13:29 - Kültür Sanat

MalatyaPark AVM’de sanat ve kültür şöleni

13:01 - Kültür Sanat

Mersin’de ‘Antik Dünyanın Kalbi Limanlar’ kitabı tanıtıldı

12:33 - Kültür Sanat

Çanakkale Savaşları kahramanlarından Ezineli Yahya Çavuş anıldı

12:42 - Kültür Sanat

Battalgazi’de Türk Halk Müziği Yarışması final heyecanı

12:27 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Tek başına üretiyor, birçok ülkeye ihraç ediyor

14:28 - İnsan

Birinci derece ’Tarımsal Örgüt Belgesi’ başvuruları devam ediyor

14:22 - Ekonomi

Şanlıurfa merkezli 4 ilde organize suç örgütüne operasyon: 21 gözaltı

14:17 - Asayiş

Komşu kavgasına adli kontrol

14:15 - Asayiş

Evlilik hazırlığı yapan genç, nişanlısının önünde bıçaklanarak öldürüldü

13:56 - Asayiş