?>

Sarıyer’de karnındaki bebeğiyle öldürülen kadının dedesi konuştu

Oya budak

Asayiş - 3 ay önce

İstanbul Sarıyer’de nişanlısı tarafından vurularak karnındaki bebeğiyle öldürülen Oya Budak’ın dedesi Orhan Budak, "Kız ağrım var dediğinde nişanlısı hastaneye götürüyor ve hamile olduğunu öğreniyor. Hamile olduğunu bilseydik söz yaptırmazdık. Annesi benim çocuğuma bu kız yakışmaz dedi. Kızımı kandırdı götürdü ormana vurdu" dedi. Ayrıca, Oya Budak’ın nişanlısı ile son konuşması ortaya çıktı.

Sarıyer Kocataş Mahallesi’nde dün gece saatlerinde 5 buçuk aylık hamile olan 18 yaşındaki Oya Budak, eski nişanlısı Samet T. tarafından silahla vurulmuştu. Ağır yaralanan Budak, kaldırıldığı hastanede karnındaki bebeği ile birlikte hayatını kaybetmişti. Otomobille kaçan Samet T. ise Sarıyer polisi tarafından Kağıthane’de yakalanmıştı. Oya Budak’ın, 6 ay önce cinsel istismara uğrayıp hamile kaldığı ve Budak’a cinsel istismara bulunan kişinin ise tutuklandığı öğrenilmişti.

Adli Tıp Kurumu’nda Oya Budak’ın otopsi işlemleri devam ediyor. Budak’ın ailesi cenazeyi almak için sabah erkenden Adli Tıp Kurumu’na geldi. Oya Budak’ın tecavüze uğrayıp hamile kaldığından ailesinin haberi olmadığı öğrenildi. Nişanlısının ailesi hamilelikten haberi olunca Oya Budak’ı istemediği ancak nişanlısının ailesine rağmen vazgeçmek istemediği ortaya çıktı. Öte yandan Oya Budak’ı nişanlısı ile ölmeden önce yaptığı son konuşması ortaya çıktı. Yazışmalarda Samet T, Budak’ı dışarı da beklediğini yazıyor. "Hamile olduğunu bilseydik söz yaptırmazdık"

Hamile olduğunu bilmediklerini söyleyen dede Orhan Budak, "Telefon ederek kızı evden alıyor. Seni gezmeye getirdim diyor. Maslak’ta ormanlık alana gidiyorlar kızdan bir şey istemiş. Kızda olmaz deyince vuruyor. Kız daha önce tecavüze uğradı ama bize söylemedi. Karın ağrısı olduğunu söylüyordu bende ilaç veriyordum. Rahatladım dede diyordu. Hamile olduğunu bilmiyoruz. Annesine, babasına, halalarına söylemiyor. Kız ağrım var dediğinde nişanlısı hastaneye götürüyor ve hamile olduğunu öğreniyor. Oda annesine ve babasına söylüyor. Onlar da boşan diyor. Hamile olduğunu bilseydik söz yaptırmazdık. Annesi geldi kendi geldi. Annesi benim çocuğuma bu kız yakışmaz dedi. Kız da çocuğu seviyor çocuk da kızı seviyor dedim. Çocuk ben ayrılmam diyor. O zaman anneni babanı razı et çocuğu da kabulleniyorsan ev tut çocuğu da kabulleniyorsan çocuğa da bir kimlik çıkarırsın oturursun dedim. Annesi olmaz dedi. Gelinime abuk sabuk konuşmaya başladı. Ay gibisin parlıyorsun diye. Ben kalkıp sen kimin hanımına konuşuyorsun o benim gelinim senin hakkın var mı öyle konuşmaya diye. Özür dilerim dedi bende gidin dedim. Kalkıp gittiler tekrar geldi. Elimizi öpmeye kalktı ben de git dedim. Kızımı kandırdı götürdü ormana vurdu" dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Mersin’deki gizemli hazineye ziyaretçi akını

2025-06-22 13:45 - Gündem

Muğla'da Yeni Sanayi Sitesi Tamamlanıyor

2025-06-25 10:23 - Gündem

Meram’da görsel şov yeniden başladı

2025-06-20 14:11 - Gündem

Çankırı’da yaban hayatı kamerada

2025-06-23 12:43 - Gündem

Tunceli’de karne heyecanı

2025-06-20 15:07 - Eğitim

Maltepe’de felsefe halkla buluşuyor

2025-06-22 12:37 - Genel

MUTTAŞ İLE 2025’İN İLK 5 AYINDA 202 BİN YOLCU TAŞINDI

2025-06-20 15:19 - Ulaşım

MUĞLA MİLLETVEKİLİ ERGUN “TRAFİK CEZALARIYLA EKONOMİ YÜRÜTÜLEMEZ”

2025-06-21 12:58 - Genel

Metin Ergun'dan Hükümete Acil Önlem Çağrısı

2025-06-24 15:53 - Gündem

MARMARİS’TE ÖRNEK TABLO: BABA-KIZ AYNI ANDA YKS’YE GİRDİ

2025-06-22 12:45 - Marmaris

İlgili Haberler

Kazada şehit olan Astsubay Çavuş Kemal Özgür, Osmaniye’de toprağa verildi

13:21 - Asayiş

Sinop’ta 30 kilo tütün ve 3 bin makaron ele geçirildi

13:22 - Asayiş

Arızalanan balıkçı teknesini Kıyı Emniyet ekipleri kurtardı

13:26 - Asayiş

Ankara’da kuaför dükkanına pompalı tüfekli saldırı: 1 yaralı

13:18 - Asayiş

Karabük’te uyuşturucu operasyonunda 4 şüpheli yakalandı

13:14 - Asayiş

Günün Manşetleri

Beşiktaş’ı Rafa Silva sırtlıyor

12:02 - Spor

Evlilik Dışı Bebeğini Çuvala Koyup Gömdü

11:38 - Asayiş

Elleri bağlanıp boğazları kesilen kardeşlerin davasında ikinci duruşma görüldü

11:31 - Asayiş

Sergen Yalçın, Beşiktaş’ın başında derbileri kaybetmiyor

10:46 - Spor

’Kenara çekilir misiniz’ diyerek uyardı, dayak yedi

09:53 - Asayiş