?>

Sarıyer’de toprak kayması sonucu 6 binaya tahliye kararı verildi: Bina sakinleri belediyeye isyan etti

SARIYER TOPRAK KAYMASI

Asayiş - 4 ay önce

Sarıyer’de bulunan bir binanın bahçe kısmında yoğun yağışlar sonrası toprak kayması gerçekleşti. Yaklaşık 20 metre aşağıda bulunan evlerin üzerine topraklar düştü. Sarıyer Belediyesi personelleri sokakta 6 binayı riskli görerek anlık tahliye kararı verdi. Bina sakinleri belediye personellerine isyan ederek, gidecek yerlerinin olmadığını bu sorun uzun süredir var olduğunu belirtti.

Olay, saat 19:00 sıralarında Sarıyer ilçesi Ayazağa Mahallesi 108. Sokak’ta meydana geldi. İddiaya göre, yoğun yağışlar sonrası sokakta bulunan bir binanın bahçesinde toprak kayması meydana geldi. Kayan topraklar yaklaşık 20 metre aşağıda bulunan evlerin üstüne düştü. Ev sakinleri durumu Sarıyer Belediyesi’ne şikayet etti. Ev sakinleri durumun ciddiye alınmadığını görerek, bu seferde Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) şikayet etti. Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi şikayeti dikkate alarak, bölgeye Sarıyer Belediyesi personelleri, çok sayıda polis ve AFAD ekipleri yönlendirdi.

AFAD, toprak kayması yaşanan binanın bahçesinde inceleme yaptı. Durumu riskli değerlendiren ekipler, toplamda 6 binaya tahliye kararı verip mühürledi. Bina sakinleri belediye personellerinin anlık tahliye kararına tepki göstererek, gidecek yerlerinin olmadığını bu durumun birçok kez belediyeye bildirdiklerini ciddiye alınmadığını söyleyerek tepkiler gösterdi.

Bina Sakini Elmas Yalkın, tepki yaşanan duruma tepki göstererek, "Bu sokağın çoğu uçurumun üzerine kurulmuş bir sokak. Sokakta 20 yıldır Şişli Belediyesi ve şimdiki Sarıyer Belediyesi’ne bağlı olan bu sokak 20 yıldır istinat duvarı yapılması için baskı yapılıyordu belediyelere. Bu yoğun yağmur sonucunda da burada toprak kayması oldu. Belediyeyi bilgilendirdik buraya istinat duvarı yapılmalı diye. Belediye geldi her şey bir gün içerisinde oldu. Belediye geldi evde ocakta yemeğim varken, kapımı çaldı evimi boşaltmam gerektiğini söyledi. Riskli bölge olduğunu evi boşaltmam gerektiğini söyledi. Bende şöyle dedim biz burada yaşıyoruz hemen nasıl gidebiliriz. Şuanda sokaktayız. Belirli yerlere bant çektiler. Yapılması gereken istinat duvarı ile ilgili dönüş alamıyoruz, yaşanan olaydan sonra da alamıyoruz" dedi. "Herhangi bir rapor yok"

Yalkın, durumla alakalı bir raporun olmadığını belirterek, "Herhangi bir rapor yok bir zemin etüdü yok bize gönderilen. Bizim kapımız çalındı evinizi boşaltın dendi" ifadelerini kullandı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Türk Telekom 5G galasında yıldızlar geçidi

2026-03-31 14:16 - Magazin

Hair Fashion İstanbul saç tasarım dünyasını bir araya getirdi

2026-03-31 16:27 - Magazin

Serenad Bağcan ile ’Can Pazarı’

2026-03-30 14:23 - Magazin

Aydın’da kadınlara ezber bozan eğitim

2026-03-29 14:58 - Magazin

Marmaris’te turistleri hedef alan dolandırıcılık operasyonu

2026-03-30 09:06 - Marmaris

Sertab Erener, 8 Mayıs’ta İzmir Arena’da

2026-03-31 09:48 - Magazin

Turist Dolandırıcıları Marmaris'te Adliyeye Sevk Edildi

2026-03-30 09:54 - Marmaris

Elektrikli üç tekerlekli motosiklet alev alev yandı

2026-03-30 14:08 - Asayiş

Marmaris’te kamu görevlisi 4 bin dolar rüşvet alırken suçüstü yakalandı

2026-03-27 10:35 - Asayiş

Marmaris Belediyesi Operasyonu Rüşvet Anı Kamerada

2026-03-27 17:18 - Marmaris

İlgili Haberler

Burdur’da kalp krizi geçiren genç evinde ölü bulundu

14:29 - Asayiş

Kuyuya düşen kadın hayatını kaybetti

14:24 - Asayiş

Çatalca’da bulunan bir iş yerinde yangın çıktı. Olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi.

14:19 - Asayiş

Elazığ’da dağlık alandaki yangına müdahale sürüyor

14:19 - Asayiş

Afyonkarahisar’da otluk alanda çıkan yangına havadan ve karadan müdahale sürüyor

14:15 - Asayiş

Günün Manşetleri

Polisin durdurduğu araçta uyuşturucu hap ele geçirildi

14:06 - Asayiş

Tarla temizliği için yakılan ateş ormanlık alana sıçradı

14:01 - Asayiş

Kaliteli kekiğin dünya pazarında her zaman alıcısı var

13:44 - Ekonomi

Ankara'da Dehşet Kadının Dükkanını ve Aracını Yaktı

13:39 - Asayiş

Lastiği patlayan otomobil kaza yaptı: 1 yaralı

11:45 - Asayiş