?>

Sarmaşıklarla kaplı metro yolu, görsel şölen oluşturuyor

ADANA'DA SARMAŞIKLARLA KAPLI METRO YOLU, GÖRENLERİN HAYRAN BIRAKIRKEN KENTİN BETON DOKUSU İÇERİSİNDE ADETA BİR SANAT ESERİ GİBİ İLGİ GÖRÜYOR.

Gündem - 4 saat önce

Adana’da sarmaşıklarla kaplı metro yolu, görenleri hayran bırakırken, kentin beton dokusu içerisinde adeta bir sanat eseri gibi ilgi görüyor.

Adana’da 13 kilometrelik bir mesafeye hizmet etmesi nedeniyle yetersiz kalan metronun bazı noktalarında sarmaşıklar dikkat çekiyor. Yıllardır Güney Kuşak Bulvarı metro geçidi, zamanla duvarlarını saran sarmaşıklarla adeta doğanın sanat eserine dönüştü. Kentin beton dokusu içinde yeşilin nadir örneklerinden biri haline gelen metro yolu, vatandaşların ilgisini çekiyor. Kent merkezinde yer alan metro yolu, özellikle son aylarda hızla yayılan sarmaşıklarla kaplandı. Yeşil yapraklar geçidin duvarlarını tamamen sararken, tavanlardan sarkan dallar görsel bir şölen oluşturdu. Günün farklı saatlerinde ışığın yansımalarıyla bambaşka bir manzara sunan geçit, fotoğraf meraklılarının da uğrak noktası haline geldi. "Vatandaşlar güzel olduğunu söylüyor"

İhlas Haber Ajansı’na konuşan Hürriyet Mahallesi Muhtarı Ömer Atiz, "Metro kurulduğundan bu yana etrafında yeşillikler sarmaşıklar görsel olarak güzel duruyor. Vatandaşlar güzel olduğunu söylüyorlar. Bu sarmaşığın her yere yayılmasını istiyoruz. Vatandaşlar sarmaşıkları gördüğü zaman hemen resim çekiyorlar" dedi.

Vatandaşlardan Veysi Oğuz ise sarmaşıkların bütün Adana’ya yayılması gerektiğini belirterek, "Sarmaşıkların temizliğe ihtiyacı var. Her türlü memnunuz. Daraldığımız zaman metro hattının altına gelip oturuyoruz. Çayımızı kahvemizi burada içiyoruz. Bütün Adana’ya yayılmasını istiyoruz. Oksijen bizim geleceğimiz ve bütün nesiller için çok önemli" ifadelerini kullandı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

İYİ Parti Marmaris ilçe teşkilatında yeni yönetim hazırlığı

2025-10-07 18:00 - Marmaris

Marmaris sosyal yardımlaşma vakfında zimmet iddiası: üç kişi tutuklandı

2025-10-10 17:28 - Marmaris

Buket Cançekenoğlu Marmaris Sosyal Hizmetler Müdürlüğünün başına geçti

2025-10-07 13:57 - Marmaris

Ertelenen Aleyna Tilki konseri 10 Ekim’de yapılacak

2025-10-07 10:03 - Magazin

MARMARİS’İN YÜREĞİ SIZLADI, İDDİALAR ÇOK SERT

2025-10-10 13:55 - Asayiş

MUĞLA VALİLİĞİ’NİN “YABAN DOMUZU İLE MÜCADELE PROJESİ” TEPKİLERE YOL AÇTI

2025-10-10 11:56 - Gündem

Marmaris’te sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi

2025-10-07 14:05 - Gündem

Yenidoğan bebeğini terasa bıraktı, ekipler cansız bedeniyle karşılaştı

2025-10-10 01:06 - Asayiş

Rehinelerin Serbest Bırakılması İçin 72 Saatlik Süre Başladı

2025-10-10 15:00 - Siyaset

İYİ Parti Marmaris İlçe Başkanlığı'na Osman Özbek Seçildi

2025-10-11 15:10 - Marmaris

İlgili Haberler

Elazığ’da, meme kanserinde erken teşhisin önemine dikkat çekildi

13:09 - Gündem

Ağıla yıldırım düştü: 45 küçükbaş hayvan telef oldu

13:02 - Gündem

Bolu ormanlarında kızılgeyiğin böğürme anları kameraya yansıdı

12:50 - Gündem

Kahramanmaraş’ta Kıbrıs Meydanı esnafı çözüm bekliyor

12:41 - Gündem

Geçit: "Hemşehrilerimizin talepleri bizim için yol haritasıdır"

12:40 - Gündem

Günün Manşetleri

Trafikte tartıştığı şahsı aracıyla ezdi

16:17 - Asayiş

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile görüştü

15:58 - Siyaset

Cinayet zanlısının kemik yaşı 19 çıktı, istenen hapis cezası müebbete yükseltildi

15:43 - Asayiş

Palandöken beyaz gelinliğini giydi

14:13 - Gündem

Sahnede kalp krizi geçiren sanatçı toprağa verildi

13:56 - İnsan