?>

Savaş kıyafetini giydi, Malazgirt Kalesi’ni yeniden fethetti

Savaş kıyafetini giydi! malazgirt kalesi’ni yeniden fethetti

İnsan - 2 ay önce

Denizli’nin Tavas ilçesinden Malazgirt sevdalısı Hacı Hasan Keskin, yıllar önce askerlik yaptığı topraklara bu kez bambaşka bir şekilde döndü. Sultan Alparslan’a olan derin sevgisi ve Malazgirt’e bağlılığı ile tanınan Keskin, bu yıl da ilçede büyük ilgi topladı.

1974 yılında askerlik görevini Malazgirt’te yapan Hacı Hasan Keskin, o günlerde hissettiği Sultan Alparslan ruhunu hâlâ yaşatıyor. Her yıl düzenli olarak Malazgirt’e gelen Keskin, kendisine özel dikilen Selçuklu kıyafetiyle ilçede adeta tarihten fırlamış bir karakter gibi dolaşıyor. "Alanları karış karış gezdi"

Kutlama etkinliklerinin yapılacağı meydanları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hitap edeceği alanları Selçuklu kıyafetiyle gezen Keskin, Han Çadırı’nda bağdaş kurarak 944 yıl öncesine gittiğini söyledi. Kıyafetiyle birlikte vatandaşlarla fotoğraf çektiren ve sohbet eden Keskin, halktan yoğun ilgi gördü. "Malazgirt Kalesi’nde tarihi an"

Programın en dikkat çeken anı ise Keskin’in, Sultan Alparslan’ın 1071’de fethettiği Malazgirt Kalesi’ni sembolik olarak yeniden fethetmesi oldu. Burçlara çıkarak Malazgirt’i seyre dalan Keskin, "Bu manzara bana hem Sultan Alparslan’ı hem de askerlik yıllarımı hatırlatıyor. Malazgirt bizim kalbimizdeki en büyük zaferin adı" dedi.

Malazgirt sokaklarında Selçuklu kıyafetiyle yürüyen Keskin, çocukların ve gençlerin de ilgi odağı oldu. Birçok kişi onunla hatıra fotoğrafı çektirirken, bazı vatandaşlar "Bu ruh Malazgirt’in asıl kimliğini yansıtıyor" diyerek duydukları memnuniyeti dile getirdi. "Sultan Alparslan ruhu hep yaşayacak"

Sultan Alparslan’ın ruhunun hep yaşayacağını söyleyen Keskin, "Bana Sultan Alparslan ruhu burada 1974 yılında askerlik yaparken işlendi. 5 yıldır bu kıyafeti giyerek Türkiye’yi dolaşıyorum. Benim için Malazgirt bir toprak parçasından çok daha fazlası. 1071’de açılan kapının anlamını her gelişimde bir kez daha yaşıyorum. Sultan Alparslan ve şehitlerimizin ruhu burada dolaşıyor. Bu yüzden kıyafetimi giyip buraya geliyorum. Hem geçmişi yaşatıyor hem de genç nesillere aktarıyorum" dedi "Malazgirt’te sembol haline geldi"

Her yıl Selçuklu kıyafetiyle kutlamalara renk katan Hacı Hasan Keskin, artık Malazgirt halkı için bir gelenek haline geldi. İlçeye her gelişinde hem tarihi ruhu yaşatıyor hem de ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. Ayrıca, vatanseverliğiyle de tanınan Hacı Hasan Keskin, Mehmetçik Vakfı’na tam dört daire bağışladığını belirterek bu ülkeye olan bağlılığını bir kez daha gözler önüne serdi. Üç dil bilen Keskin, yalnızca geçmişin izlerini taşımakla kalmıyor, aynı zamanda günümüz insanlarına da örnek bir yaşam sunuyor. Malazgirt halkı, her yıl ilçeye gelen Hacı Hasan Keskin’in Sultan Alparslan’a olan sevgisini ve gösterdiği bağlılığı takdirle karşılıyor. Keskin’in bu derin bağlılığı, geçmişle bugünü birleştiren ve geleceğe ışık tutan bir örnek olarak yaşatılmaya devam ediyor.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Galatasaray-Fatih Karagümrük Maçının VAR Hakemi Açıklandı

2025-08-15 12:08 - Spor

Galatasaray ve Kocaelispor Maçlarının Tarihleri Açıklandı

2025-08-15 09:55 - Spor

Çanakkale’de gece saatlerinde çıkan orman yangını kontrol altına alındı

2025-08-16 02:35 - Asayiş

Siirt’te sıcaktan bitkin düşen kediye güvenlik görevlisi can suyu oldu

2025-08-15 20:06 - Gündem

Metin Ergun'dan TÜİK'e 'Haksızlık' Tepkisi

2025-08-19 13:20 - Ekonomi

ERÜ Diş Hekimliği Fakültesi 16. dönem mezunlarını verdi

2025-08-15 16:51 - Eğitim

Mustafa Konak ’Kıskanmak’ dizisinin kadrosuna katıldı

2025-08-20 11:24 - Magazin

Muğla'da Yol Güvenliğine 36 Milyon TL'lik Yatırım

2025-08-21 15:19 - Ulaşım

Serinlemek için girdiği denizde boğulan genç toprağa verildi

2025-08-18 14:28 - Asayiş

Milas'ta Kırsal Yollara Asfalt Dökülüyor

2025-08-21 15:02 - Ulaşım

İlgili Haberler

Elazığ’da ‘Filistin Gecesi’ programı

09:24 - İnsan

40 yıllık ayakkabı ustası, deriyi ateşle canlandırıyor

09:04 - İnsan

Yıllar süren mücadeleyle meme kanserini yenen kadın ve destekçileri gökyüzüne pembe balon bıraktı

08:27 - İnsan

Prof. Dr. Hüseyin Şeyhanlıoğlu: "Gazze’yi ruhumuzla canımızla korumamız lazım"

00:10 - İnsan

Tunceli İl Özel İdaresi sıcak asfalt üretti: İlk serimi Vali Aygöl yaptı

22:04 - İnsan

Günün Manşetleri

Türkiye ve Çin'den Su Ürünleri ve Badem İhracat Protokolü

14:48 - Siyaset

Jandarma evin deposunda bidona ekili uyuşturucu ele geçirdi

14:46 - Asayiş

Uzmanı açıkladı: "Erken teşhis hayat kurtarır"

14:23 - Sağlık

Düğün aracı süsü verilen otomobilden 5 kaçak göçmen çıktı

14:00 - Asayiş

Şahika Ercümen, ‘Gazze’ için dünya rekoru deneyecek

12:06 - Spor