?>

Savaştan kaçtı, milli takım hayaline kulaç atıyor

UKRAYNA'DAKİ SAVAŞ NEDENİYLE AİLESİYLE BİRLİKTE TÜRKİYE'YE SIĞINAN 11 YAŞINDAKİ YÜZÜCÜ CEMİL CAN, KAZANDIĞI ŞAMPİYONLUKLAR VE MADALYALARLA TÜRK MİLLİ TAKIMI'NA GİREREK OLİMPİYATLARDA ÜLKESİNİ TEMSİL ETMEYİ HEDEFLİYOR.

İnsan - 2 ay önce

Ukrayna’daki savaş nedeniyle ailesiyle birlikte Türkiye’ye sığınan 11 yaşındaki yüzücü Cemil Can, kazandığı şampiyonluklar ve madalyalarla Türk Milli Takımı’na girerek olimpiyatlarda ülkesini temsil etmeyi hedefliyor.

Ukrayna’da yaşanan savaşın ardından ailesiyle birlikte Hatay’ın İskenderun ilçesine yerleşen Cemil Can, zorlu günlerin ardından spora sarılarak başarı hikayesi yazdı. Sakarya Mahallesi’nde yaşayan genç sporcu, gece gündüz demeden sürdürdüğü antrenmanlarla Türkiye Şampiyonası’na hazırlanıyor. Küçük yaşlarda annesinin yönlendirmesiyle yüzme sporuna başlayan Cemil Can, bugüne kadar okullar arası yarışmalarda 6 kez Hatay şampiyonu olurken, çeşitli organizasyonlarda toplam 41 madalya kazandı. Madalyalarının 30’unun altın, 6’sının gümüş ve 5’inin bronz olduğunu belirten genç sporcu, yeni hedefinin milli takım forması giymek olduğunu söyledi. "Spor disiplin kazandırıyor"

Oğlunu küçük yaşlardan itibaren spora yönlendiren Ukraynalı anne Yana Can, savaş nedeniyle Türkiye’ye geldiklerini belirterek, "Cemil çok hareketli bir çocuktu. Onu yüzmeye yönlendirdik ve başarılı oldu. Spor disiplin kazandırıyor. Bu başarıda emeği olan antrenörümüz Ömer Ertuğrul’a minnettarız. Deprem döneminde bile yanımızda oldu. Cemil’in kazandığı madalyalarda onun büyük emeği var" dedi. "Depremde havuzlar kapalı olunca, gölde antrenman yaptık"

Yüzme sporuna belediyenin ücretsiz kurslarında başladığını ifade eden Cemil Can, yeteneğinin antrenörü Ömer Ertuğrul tarafından keşfedildiğini söyledi. Profesyonel sporculuk yolunda önemli adımlar attığını belirten genç sporcu, "Okullar arası yarışmalarda 6 Hatay şampiyonluğum var. Şu anda Türkiye Şampiyonası için hazırlanıyoruz. Depremde havuzlar kapalı olduğu dönemde bile antrenmanları bırakmadım. Abimle birlikte yakındaki bir gölde yüzerek çalışmalarımı sürdürdüm. Bir milyon lira teklif etseler yüzmeyi bırakmam" diye konuştu.

Gaziantep’te yapılacak bölge yarışmalarında başarılı olarak Türkiye Şampiyonası’na katılmayı hedeflediğini söyleyen Cemil Can, "Türkiye Şampiyonası’nda derece elde ederek büyük kulüplerin dikkatini çekmek istiyorum. En büyük hayalim milli takıma seçilip olimpiyatlarda madalya kazanmak. Bunu başarırsam ailemi gururlandırmış olurum ve diğer çocuklara da örnek olabilirim" ifadelerini kullandı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Tatilcilere ormancılardan ‘Yangın’ uyarısı

2026-05-26 12:15 - Gündem

Çorum’da iki otomobil çarpıştı: 1’i ağır 7 yaralı

2026-05-31 00:43 - Asayiş

Marmaris 19 Mayıs havuzunda su gösterileri neden durdu?

2026-05-31 22:45 - Marmaris

Romanyalı yıldız Amelissa’dan Bodrum’da bayram şovu

2026-05-31 15:16 - Magazin

Çorum’da uyuşturucu operasyonu: Kaçmaya çalışırken yakalandılar

2026-05-27 00:13 - Asayiş

Arazi anlaşmazlığı cinayetine 3 tutuklama

2026-05-29 00:08 - Asayiş

Denizli’de Türk-Kore esintili görkemli düğün

2026-05-25 12:03 - Magazin

Bayram Tatilinde Marmaris ve Datça’ya araç akını

2026-05-26 15:57 - Turizm

Ferhat Göçer Manisa’yı coşturdu

2026-05-31 14:18 - Magazin

Kanye West İstanbul’da

2026-05-28 20:02 - Magazin

İlgili Haberler

Vali Aydoğdu, eski Vali Yardımcısı Baştürk’ün ailesine başsağlığı diledi

21:27 - İnsan

Kalp krizi sonucu hayatını kaybeden uzman çavuş son yolculuğuna uğurlandı

18:12 - İnsan

Bilecikli sporcu TVF Spor Lisesi’ni kazandı

17:16 - İnsan

Hakkari’de kaybolan dağcının cansız bedenine ulaşıldı

16:30 - İnsan

Manisa’ya modern ve donanımlı huzurevi kazandırılıyor

15:14 - İnsan

Günün Manşetleri

Mason Greenwood, Fenerbahçe’de ilk antrenmanına çıktı

15:01 - Spor

Yaşlı çifte ait evden kamyon dolusu çöp çıkartıldı

14:41 - Asayiş

Kavurucu sıcaktan soluğu süs havuzunda aldılar

13:58 - İnsan

Kontrolden çıkan otomobil 5 metrelik yükseklikten uçtu

13:53 - Asayiş

Devrilen motosikletin sürücüsü yaralandı

13:50 - Asayiş