?>

Savunma Sanayii Başkanı Görgün duyurdu: DeltaV iki kademeli hibrit roket 200+ km irtifaya ulaşarak rekor kırdı

Savunma sanayii başkanı haluk görgün, deltav tarafından geliştirilen iki kademeli hibrit roket sisteminin 200 kilometrenin üstünde irtifaya ulaşarak irtifa rekoru kırdığını duyurdu.

Teknoloji - 2 ay önce

Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, DeltaV tarafından geliştirilen iki kademeli hibrit roket sisteminin 200 kilometrenin üstünde irtifaya ulaşarak irtifa rekoru kırdığını duyurdu.

DeltaV tarafından geliştirilen iki kademeli hibrit roket sistemiyle gerçekleştirilen testte, 200 kilometrenin üstünde bir irtifaya ulaşılarak, hibrit roket motorlarıyla erişilen irtifa rekoru kırıldı. Test kapsamında birçok zorlu hedefin başarıyla gerçekleştirildiği ve Millî Uzay Programı hedefleri doğrultusunda gelecekte çok daha gelişmiş görevlerin önünün açılacağına vurgu yapıldı. "Türkiye artık sadece gökyüzünü değil, uzayın derinliklerini hedefliyor"

Konuya ilişkin sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, "Bir milletin iradesi göklere kazınır mı? Kazınır. İnançla, mühendislikle, azimle. DeltaV’nin yerli ve millî hibrit roket sistemiyle ulaştığı irtifa, yalnızca teknik bir eşik değil; bu topraklardan doğan bir vizyonun, bağımsız uzay yürüyüşüne dönüşen inancın açık ilanıdır. Bu başarılı test, ülkemizin kendi roket sistemlerini geliştiren öncü ülkelerden biri hâline geldiğini gösteriyor. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ortaya koyduğu irade ve vizyonla, Millî Teknoloji Hamlemiz kararlılıkla yol almaya devam ediyor. Bu tarihi başarıda emeği geçen DeltaV ekibini, mühendislerimizi, teknisyenlerimizi ve bilim insanlarımızı yürekten tebrik ediyorum. Sizler yalnızca bir rekor kırmadınız; bu milletin özgüvenini, hayalini ve inancını uzaya taşıdınız" ifadelerini kullandı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

FETHİYE-RODOS SEFERLERİ BAŞLADI

2025-05-31 12:29 - Ulaşım

Marmaris Depremi Güvenlik Kameralarına Yansıdı

2025-06-03 03:45 - Asayiş

Marmaris'te Şok Ölüm

2025-05-30 11:08 - Asayiş

Bozburun'da Yanan Tekne Denizde Kayboldu

2025-06-05 13:35 - Asayiş

MR Cihazı Tartışmasına AK Parti'den Açıklama

2025-06-02 16:47 - Gündem

Muğla-Aydın Karayolu'nda Feci Kaza

2025-05-30 16:31 - Asayiş

Milas-Ören Yolu ve Çevre Sorunları TBMM Gündeminde

2025-06-04 15:38 - Gündem

5.8 şiddetindeki deprem otelin havuzunu böyle etkiledi

2025-06-03 10:25 - Asayiş

Muğla Dijital Dönüşümde Vites Yükseltti

2025-05-30 14:27 - Ekonomi

Bodrum’da 1.2 milyarlık süper yat suya indirildi

2025-05-30 16:18 - Ekonomi

İlgili Haberler

Kaçak elektrik kullanımı nedeniyle trafo zararlarında yüzde 200 artış

11:43 - Teknoloji

Roketsan yeni silahlarını tanıttı

20:43 - Teknoloji

Yapay zekalı kartvizit devrimi

16:22 - Teknoloji

1978 model Otosan 500, Mudanya Üniversitesi’nde yeniden hayat buldu

13:32 - Teknoloji

Atölyeleri Kur’an kursuna taşıdılar

12:46 - Teknoloji

Günün Manşetleri

Dikkatsizlik tır kazalarını arttırıyor

13:55 - Genel

Boynuna bornoz ipi dolanan 6 yaşındaki Özlem kurtarılmadı

12:23 - Asayiş

Gebelikte Yaz Sıcaklarına Dikkat

12:07 - Sağlık

Torununu bıçaklayan dedenin yargılanması sürüyor

11:52 - Asayiş

Beşiktaş, Shakhtar Donetsk Maçı Hazırlıklarını Tamamladı

10:37 - Spor