?>

Savunma sanayinde kullanılan makaronun millileştirilmesi için protokol

Rektörlük toplantı salonunda yapılan imza töreninde protokol metnine; rektör prof. Dr. Yavuz ünal ile firmanın genel müdürü gökhan kocabaş imza attı. ?mzalanan protokol anlaşması doğrultusunda yenilikçi bir yaklaşım ışığında yerli ve millî bir ürünün ortaya çıkarılması amacıyla omü akademisyenleri ve firma ekibi prototip elde etmek için çalışmalara başlayacak.

Teknoloji - 1 yıl önce

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) ile savunma ve kablo şirketleri arasında imzalanan iş birliği protokolüyle, savunma sanayi alanında kullanılmakta olan ve askerî standartlara uygun ısıyla daralan makaronun millîleştirilmesi hedefleniyor.

Rektörlük Toplantı Salonunda yapılan imza töreninde protokol metnine; Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal ile firmanın genel müdürü Gökhan Kocabaş imza attı. İmzalanan protokol anlaşması doğrultusunda yenilikçi bir yaklaşım ışığında yerli ve millî bir ürünün ortaya çıkarılması amacıyla OMÜ akademisyenleri ve firma ekibi prototip elde etmek için çalışmalara başlayacak.

Cumhurbaşkanlığına bağlı Savunma Sanayii Sanayileşme Daire Başkanlığı tarafından da takip edilen üniversite-sanayi iş birliği çerçevesindeki söz konusu millîleştirme çalışmasının, ülkemizin stratejik hedeflerine ve millî teknoloji hamlesine önemli katkılar sağlaması amaçlanıyor. Hedef milli makaron

İmzalanan anlaşmayla savunma sanayii alanında kullanılmakta olan ve askerî standartlara uygun ısıyla daralan makaronun (makaron: diğer adıyla daralan kablo, ısıya maruz bırakıldığında belli bir miktar daralan ve bu daralma sayesinde ise kullanıldığı alanı sabitleyip, kaplayıp ve kapatan özel bir izolasyon kılıfı) millîleştirilmesi hedefleniyor. Rektör Ünal: “Somut ve ürüne dönüşecek bir proje olması Üniversitemiz ve bölge açısından gerçekten çok değerli”

İmza töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, “Ürünün başarılı olacağını ümit ediyorum. Öncelikle bunun stratejik, askerî ve millî bir ürün olması çok değerli. Ayrıca üniversite-sanayi iş birliği bağlamında somut ve ürüne dönüşecek bir proje olması, Üniversitemiz ve bölge açısından gerçekten çok değerli. Bu düşünceyi oluşturma, geliştirme, ardından projelendirme suretiyle üretime giden, AR-GE’nin önünü açan ve katkısı olan tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. Kocabaş: “Doğru ekiple çok güzel bir çalışma başlattık”

Firmanın genel müdürü Gökhan Kocabaş ise protokolün önemine vurgu yaparak “Sektörün beklediği ve yurt dışından temin edilen ürünleri, hep beraber destekleyerek yurt içinde üreteceğiz. Özellikle savunma alanındaki tüm çalışmalarda, üniversitelerle yapılan iş birliklerinin teşvik edilmesi artacak” diye konuştu.

Kablo firması genel müdürü Yavuz Ekinci de “Bu imza süreciyle birlikte ülkemize, sektörümüze ve savunma sanayiine çok güzel katkılar sağlayacağız. Bunu OMÜ olarak sizinle yapmaktan ayrıca gurur ve mutluluk duyuyoruz” şeklinde konuştu.

İmza töreni, hediye takdimi ve hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Büyük Miting: Hayvan yasası için tüm Türkiye Ankara'ya geliyor

2024-07-26 13:52 - Gündem

Tarsus’un kalbi ’Gastronomi Sokağı’ olacak

2024-07-27 12:01 - Genel

Yunanlıların Marmaris’teki kutsal adası: Kameriye

2024-07-29 15:00 - Yaşam

Şeyma Subaşı’ya Bakanlık’tan ‘Gizli reklam’ cezası: 550 bin lira ödeyecek

2024-07-30 15:22 - Magazin

Marmaris'te Tan Taşçı konserinde izleyiciye tepki

2024-07-26 14:24 - Marmaris

Fethiye’de otomobille çarpışan motosikletin 15 yaşındaki sürücüsü öldü

2024-07-29 22:51 - Asayiş

Sokak hayvanları yasasında son durum

2024-07-29 11:48 - Gündem

Yeniköy ve Kemerköy Santrallerin devletten ek bütçe

2024-07-25 17:00 - ÇEVRE

Voleybol takımını kur Köyceğiz plaja gel

2024-07-30 12:02 - Spor

Bodrum'da Eski Eş Cinayeti

2024-07-24 21:51 - Asayiş

İlgili Haberler

Dijital Görünürlük Atölyesi HKÜ Design Akademi’de gerçekleştirildi

16:39 - Teknoloji

HAREZMİ DGM Takımı ikinci kez birinci oldu

13:56 - Teknoloji

Alanya teknoloji geliştirme bölgesi ilan edildi

13:26 - Teknoloji

Siberay programı çerçevesinde yaklaşık 90 bin kişiye eğitim verildi

11:24 - Teknoloji

CANİKFEST yapay zeka rüzgarı

17:00 - Teknoloji

Günün Manşetleri

Ormanda ayı saldırısına uğradı, tedavi altına alındı

17:05 - Asayiş

Uyuşturucu operasyonunda 2 tutuklama

17:04 - Asayiş

Eski Eşini Öldürdükten Sonra Polise Teslim Oldu

14:20 - Asayiş

"Türkiye’de 7,5 milyondan fazla boş daire var"

14:17 - Genel

Ali Koç: "İyi bir transfer sezonu geçirdik"

13:23 - Spor