?>

SBF’den "Dudak Damak Yarıkları ve Kraniyofasiyel Anomaliler Poster Sunum" etkinliği

Anadolu üniversitesi sağlık bilimleri fakültesi (sbf) tarafından düzenlenen "dudak damak yarıkları ve kraniyofasiyel anomaliler poster sunum" etkinliği öğrenci merkezi fuaye alanında gerçekleştirildi. Etkinliğe, sbf dekan yardımcısı dil ve konuşma terapisi (dkt) bölüm başkanı prof. Dr. Elçin tadıhan özkan başta olmak üzere akademisyenler ve öğrenciler katılım gösterdi.

Sağlık - 6 ay önce

Anadolu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi (SBF) tarafından düzenlenen "Dudak Damak Yarıkları ve Kraniyofasiyel Anomaliler Poster Sunum" etkinliği Öğrenci Merkezi Fuaye alanında gerçekleştirildi. Etkinliğe, SBF Dekan Yardımcısı Dil ve Konuşma Terapisi (DKT) Bölüm Başkanı Prof. Dr. Elçin Tadıhan Özkan başta olmak üzere akademisyenler ve öğrenciler katılım gösterdi. SBF Dekan Yardımcısı ve DKT Bölüm Başkanı Prof. Dr. Elçin Tadıhan Özkan poster sunumuna dair şunları söyledi:

"Dil ve Konuşma Terapisi Bölümü olarak bu etkinliği ikinci kez düzenliyoruz. Dudak Damak Yarıkları, Velokardiyofasiyal Sendrom gibi yüzleri ilgilendiren ve dil ve konuşma bozukluğuna da yol açan sendromlarla ilgili bir farkındalık oluşturmak istiyoruz. Aynı zamanda öğrencilerimizin bir poster sunumu yapma gibi, bilimsel becerilerini de desteklemeyi amaçlıyor ve yaptıkları uygulamaları, gördüklerini ve tecrübelerini paylaşılsınlar istiyoruz. Bu sene yapılan posterlerin kalitesine baktığımız zaman çok güzel ve verimli olduğunu görüyoruz."

Dil ve Konuşma Terapisi Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Eren Balo, dudak damak yarıklarının gebeliğin ilk trimesterinde ortaya çıktığını belirterek, "Bu durum Türkiye’de yaklaşık her 1000 canlı doğumda bir görülüyor" dedi. Dr. Öğr. Üyesi Balo, dudak damak yarıklarının çok yönlü bozuklukları da beraberinde getirebildiğine dikkat çekerek, "Dil ve konuşma, işitme ve gelişim problemlerini bu bireylerde sıkça gözlemleyebiliyoruz. Biz de Dil ve Konuşma Bozuklukları alanında, dudak damak yarıklarına eşlik eden durumları hem Dudak Damak Yarıkları dersinde hem de DİLKOM’da vaka görerek uygulamalı olarak değerlendiriyor ve terapi süreçlerini yürütüyoruz. Ayrıca, öğrencilerimiz bitirme ödevi olarak dudak damak yarıkları ve sık eşlik eden kraniyofasiyel anomalileri yani sendromları özetleyerek bir poster sunumu hazırlıyorlar." ifadelerini kullandı.

Etkinliğin devamında öğrenciler, dudak damak yarıkları ve kraniyofasiyel anomalilerle ilgili hazırladıkları posterleri sunarak hem teorik bilgilerini paylaşma hem de vaka deneyimlerini aktarma fırsatı buldu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Bayramın 3’üncü günü Sincan Park’ta mangal sezonu başladı

2025-06-08 17:23 - Genel

Seydikemer’de 500 Metrelik Yeni İçme Suyu Hattı

2025-06-09 11:37 - Ulaşım

Bayramda Erdek’e ziyaretçi akını, sahiller tıklım tıklım

2025-06-08 21:48 - Genel

‘Küçük Antalya’ Amasya’da domates hasadı başladı

2025-06-11 09:41 - Ekonomi

Anne ve babadan en acı veda

2025-06-12 14:44 - Genel

Ortaca'da Dehşet Veren Cinayet

2025-06-12 10:21 - Asayiş

Bodrum Açıklarında 25 Düzensiz Göçmen Yakalandı

2025-06-07 11:26 - Asayiş

Başpolis Yemliha Bozkurt Hayatını Kaybetti

2025-06-10 15:57 - Marmaris

"Stres yönetimi sınav başarısının yarısıdır"

2025-06-12 14:46 - Eğitim

Gökova Kavşağı’nda kaza

2025-06-07 09:46 - Asayiş

İlgili Haberler

Kartepe’ye yeni sağlık yatırımları

17:52 - Sağlık

Hamile kadın ambulans helikopterle Van’a getirildi

16:33 - Sağlık

İl Sağlık Müdürü Dr. Erşan; Özvatan’daki sağlık hizmetlerini yerinde değerlendirdi

16:35 - Sağlık

Kale Devlet Hastanesinde bayrak değişimi

16:07 - Sağlık

Kars’ta gıda kontrolleri sürüyor

15:52 - Sağlık

Günün Manşetleri

FETÖ’den hapis cezası ile aranan şahıs polis tarafından yakalandı

15:31 - Asayiş

Şehit Babası Mustafa Bayraktar son yolculuğuna uğurlandı

15:25 - İnsan

Doğu yine dondu

14:44 - Gündem

Engelli ve ailelerinin yaşam kalitesini artırma çalıştayı

14:23 - Eğitim

TBB’den Milas Belediyesi’ne Paletli Ekskavatör Desteği

14:09 - Genel