?>

Seçer: "Denetleme yetkisi bize ait değil, biz mağduruz"

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI VAHAP SEÇER, BELEDİYE AŞHANESİNDE ‘TEK TIRNAKLI ET ÇIKTIĞI’ İDDİALARINA İLİŞKİN, "DENETLEME YETKİSİ BİZE AİT DEĞİL, BİZ MAĞDURUZ" DEDİ.

Genel - 4 ay önce

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, belediye aşhanesinde ‘tek tırnaklı et çıktığı’ iddialarına ilişkin, "Denetleme yetkisi bize ait değil, biz mağduruz" dedi.

Başkan Seçer, belediye aşhanesinde ‘tek tırnaklı et çıktığı’ iddialarına ilişkin açıklama yaptı. Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısında konuşan Seçer, denetim yetkisinin belediyede olmadığını belirterek kendilerinin de mağdur olduğunu söyledi. Seçer, belediyenin yüksek miktarda et tüketimi olduğunu ifade ederek, "Biz mağduruz. Denetleme yetkisi bize ait değildir. Bizim vatandaştan farkımız; vatandaş kilo kilo et alıyor, biz günde 500 ile bin 200 kilo arası et tüketiyoruz. Yılda yaklaşık 170 ton et ihtiyacımız var. Bu alımları usulüne uygun açık ihale yöntemiyle gerçekleştiriyoruz" ifadelerini kullandı.

İhale sürecinde belirlenen şartnamelere dikkat çeken Seçer, ürünlerin mevzuata uygun olması için gerekli belgelerin talep edildiğini vurguladı. Seçer, "Şartnamemizde ürünlerin 3285 sayılı kanunun 101. maddesine uygunluğu, Türk Gıda Kodeksi Et ve Et Ürünleri Tebliği hükümlerine uygunluğu, işletme kayıt belgesi, iş yeri açma ve çalışma ruhsatı ile kesim raporu belgeleri istenmektedir" diye konuştu.

Etlerin aşevine teslim sürecinde de kontrol yapıldığını belirten Seçer, teslimatların kameralar eşliğinde ve tutanak düzenlenerek gerçekleştirildiğini ifade etti.

Denetim yetkisinin belediyede olmadığını dile getiren Seçer, "Benim şartnamem bu. Sonuç olarak bu konuda denetim yetkisi ve sorumluluğu Mersin Büyükşehir Belediyesinde değildir. Biz burada mağdur sıfatındayız. Bu işin sorumlusu da biz değiliz" ifadelerini kullandı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Zafer Uysal: "Hedefimize ulaşmak için tek yürek olacağız"

2026-03-10 16:15 - Spor

Marmarisli Kadınlardan Eşitlik ve Özgürlük Vurgusu

2026-03-09 14:08 - Marmaris

MHP Marmaris’ten Yeni Sayfa Gazetesi’ne 8 Mart Ziyareti

2026-03-08 17:05 - Marmaris

"Uzaylı Mustafa", Samsun’un güzelliğine türkü yaktı

2026-03-09 10:34 - Magazin

Dünyaca ünlü piyanist Gülsin Onay Denizli’de öğrencilerle buluştu

2026-03-11 11:07 - Magazin

“Cumhuriyetin Kadına Verdiği Yer” Marmaris’te yoğun ilgi gördü

2026-03-09 14:21 - Marmaris

GETOB Başkanı Aygün “Tedirginlik var ama büyük bir olumsuzluk yok”

2026-03-13 12:02 - Turizm

GÖZALTINA ALINAN ESKİ BAŞKAN YARDIMCISI İHSAN ÖZTÜRK’TEN AÇIKLAMA

2026-03-09 09:54 - Asayiş

Marmaris’te “sosyete salı pazarı” kuruluyor

2026-03-10 13:36 - Marmaris

Marmaris Turizmi İçin Kritik Zirve

2026-03-11 09:11 - Turizm

İlgili Haberler

Gökçe Sahili’nde kite tartışması yeniden alevlendi 

20:20 - Genel

Kayseri’de GÖKTİM Melikgazi Dener Makina Teknoloji Atölyesi açıldı

19:47 - Genel

Uluslararası Hitit Fuar ve Festivali’nde Çorum’un en iyi leblebileri yarıştı

18:15 - Genel

Ardahan Valisi Yamlı görevine başladı

18:17 - Genel

Taklit veya tağşiş yapıldığı kesinleşmiş ürünlerde 3 Kayseri markası

18:03 - Genel

Günün Manşetleri

Motosiklet ile otomobil çarpıştı: 1 yaralı

14:15 - Asayiş

Milyonlarca lira değerindeki altınları alıp sırra kadem bastı

14:11 - Asayiş

Hazırlık maçı: Çorum FK: 0 - Bandırmaspor: 0

13:59 - Spor

YKS sonrası tercih uyarısı: "Yapay zeka çağını göz ardı etmeyin"

13:53 - Eğitim

Fethiye'de Orman Yangını Kontrol Altında

13:34 - Asayiş