?>

Seçer: "Şehitlerimiz bu ülkenin onurunu omuzlarında taşıdı"

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI VAHAP SEÇER İLE EŞİ MERAL SEÇER, MERSİN’İN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUNUN 104. YIL DÖNÜMÜ ETKİNLİKLERİ KAPSAMINDA ŞEHİT AİLELERİ, GAZİLER VE GAZİ YAKINLARI ONURUNA DÜZENLENEN PROGRAMA KATILDI.

Genel - 6 ay önce

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile eşi Meral Seçer, Mersin’in düşman işgalinden kurtuluşunun 104. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında şehit aileleri, gaziler ve gazi yakınları onuruna düzenlenen programa katıldı.

Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen programa Başkan Seçer ve eşi Meral Seçer’in yanı sıra Mersin Vali Yardımcısı Ahmet Gazi Kaya, milletvekilleri, siyasi parti temsilcileri, kent protokolü, gazi derneklerinin şube başkanları, şehit aileleri, gaziler ve gazi yakınları katıldı. Program, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. "Şehit aileleri bize emanettir"

Programda konuşan Başkan Seçer, şehit aileleri ve gazilerle bir arada olmaktan büyük onur duyduğunu belirterek, "Şehit ailelerini şehitlerimizin emaneti, gazilerimizi ise toplumun onuru olarak görüyoruz. Şehitlerimiz bu ülkenin onurunu omuzlarında taşıdılar. Bunun bedelini canlarıyla ödediler. Onlara duyduğumuz saygının aynısını, ailelerine ve bizlere emanet ettikleri evlatlarına da duymak zorundayız" dedi. "Bizi güçlü kılan birlik ve beraberliğimizdir"

Türkiye’nin gücünün birlik ve beraberliğinden geldiğini vurgulayan Seçer, "Bizi güçlü kılan; bir arada yaşama kültürümüzün güçlü olmasıdır. Mersin, 104 yıl önce emperyalist işgalden kurtuldu. O gün atalarımız bu vatanı savundu ve bizlere büyük bir miras bıraktı. Bizlere düşen görev, bu mirası korumak ve bayrağı daha yükseğe taşımaktır" diye konuştu. "Mersin, dünyaya birlikte yaşama dersi veriyor"

Mersin’in, Türkiye’nin dört bir yanından gelen insanların emeğiyle büyüyen bir kent olduğunu ifade eden Seçer, "Mersin çok değerli bir şehir. Burada Türkiye yaşıyor, Türkiye nefes alıyor. Farklı kültürlerin bir arada kardeşçe yaşadığı bu kent, sadece Türkiye’ye değil dünyaya da bir arada yaşama kültürü dersi veriyor" ifadelerini kullandı. "Şehit aileleri ve gaziler için idari yapılanmayı güçlendirdik"

Devletin tüm kurumlarıyla şehit aileleri ve gazilerin yanında olmasının kutsal bir sorumluluk olduğuna dikkat çeken Seçer, 2019 yılında göreve geldikten sonra belediye bünyesindeki ilgili birimin şube müdürlüğüne dönüştürüldüğünü belirtti. Seçer, "Amacımız; belediyemizin sizlere daha güçlü destek sunabilmesidir. Dileğimiz; huzurun, kardeşliğin ve refahın hakim olduğu bir ülkede birlikte yaşamaktır" dedi.

Konuşmasının sonunda 3 Ocak Mersin’in düşman işgalinden kurtuluşunun 104. yıl dönümünü kutlayan Seçer, programa katılan şehit aileleri ve gazilere teşekkür etti. "Yanınızda olmak bizim için onurdur"

Mersin Vali Yardımcısı Ahmet Gazi Kaya ise konuşmasında, Milli Mücadelenin Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde tüm yurda yayıldığını belirterek, Mersin’in kurtuluşunun 104. yıl dönümünü kutladı. Kaya, "Devletimizin tüm kurumları sizlerin yanındadır. Sizlere hizmet etmek bizim için büyük bir onur ve gururdur" dedi.

Program, yemek ikramı ve edilen duaların ardından sona erdi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Yeni Yılınız Kutlu Olsun

2025-12-31 09:58 - Marmaris

Metin Ergun’dan Uyuşturucuya Ulusal Seferberlik Çağrısı

2025-12-29 11:26 - Gündem

Bölge İdare Mahkemesi’nden Marmaris Belediyesi’ne bir ‘red’ daha

2025-12-29 13:08 - Asayiş

Fedon, "Kristal Karlar Diyarı"nda 2026’ya merhaba diyecek

2025-12-31 13:36 - Magazin

Uludağ’da yılbaşı kutlamasına damga vuran görüntü

2026-01-01 00:40 - Magazin

Milletvekili Ergun‘’ makarnaya mahkûm edilen millet’’

2026-01-02 12:50 - Gündem

Muğla İl Jandarması Bir Haftada Binlerce Denetim Yaptı

2025-12-29 12:11 - Asayiş

MARMARİS KÖRFEZİ RAHATLAYACAK

2025-12-29 09:26 - Marmaris

Akyaka sahilinde yağmur sonrası düzenleme yapıldı

2025-12-30 16:27 - ÇEVRE

Bodrum, Marmaris ve Datça’ya kuvvetli yağış uyarısı

2025-12-29 15:50 - Gündem

İlgili Haberler

MUĞLA BÜYÜKŞEHİR AVRUPA'NIN EN İYİLERİ ARASINDA

10:45 - Genel

Köyceğiz’de Denizcilik ve Kabotaj Bayramı çeşitli etkinliklerle kutlanacak

19:15 - Genel

Başkan Gülsoy: "Önümüzdeki dönemde sizlerle birlikte azim ve kararlılıkla yürümeye devam edeceğiz"

19:09 - Genel

Kastamonu’da koruyucu aileler için program düzenlendi

18:32 - Genel

’Türkiye’nin Gastrodiplomasi Modeli: Sofra ve Miras’ programı sona erdi

18:25 - Genel

Günün Manşetleri

Şehit Hilal’in cenazesi helikopterle Aksaray’a getirildi

09:49 - Asayiş

İnşaattan düşen işçi yaralandı

16:43 - Asayiş

Çay bahçesinde 5 kişiyi bıçaklayan ve cezaevinde hayatını kaybeden şahsın cenazesi defnedildi

16:33 - Asayiş

Ermenistan heyetinden Van TSO’ya ziyaret

16:30 - Ekonomi

Kırşehir’de çok sayıda kaçak ürün yakalandı

16:29 - Asayiş