?>

Şef Öztan’dan gastronomi işletmeciliğinin kuralları ile ilgili kitap

USTA ŞEFTEN GASTRONOMİ İŞLETMECİLİĞİNİN ALTIN KURALLARI

İnsan - 5 ay önce

Sahan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Tekin Öztan, yıllara dayanan tecrübelerini ve sektörel birikimini yeni yayımladığı kitabında topladı. "Gastronomi İşletmeciliğinin Altın Kuralları" adını verdiği yeni eseri yayımlanarak okurlarıyla buluştu.

Türk mutfağının uluslararası arenada tanıtılması için uzun yıllardır önemli çalışmalara imza atan Gaziantepli şef Tahir Tekin Öztan, tecrübe ve deneyimlerini bir kitapta toplayarak "Gastronomi İşletmeciliğinin Altın Kuralları" adı altında yayımladı.

Yayımlanan ve Türkiye genelinde dağıtımı gerçekleştirilen "Gastronomi İşletmeciliğinin Altın Kuralları" adlı eseriyle ilgili düşüncelerini dile getiren şef Tahir Tekin Öztan, "Her gün dünyanın dört bir yanında binlerce yeni restoran büyük hayallerle kapılarını açıyor ama yalnızca çok azı ayakta kalabiliyor. Aradaki farkı oluşturan gerçekten yalnızca lezzetli yemekler ya da iyi bir lokasyon mu? Yoksa çoğu zaman göz ardı edilen, işin arka planındaki derin yönetim bilgisi ve stratejik akıl mı? Bu eserimde yarım asırdan fazla zamanda elde ettiğim benzersiz deneyimleri tüm açıklığıyla paylaşıyorum. Başarısızlık nedenlerinden altın kurallara, finansal yönetimden kriz anlarında doğru karar almaya kadar sektörün görünmeyen yüzünü masaya yatırılıyor. Akademik yaklaşımlar, sektör liderlerinden ilham veren gerçek hikayeler ve sahada defalarca sınanmış başarı stratejileriyle örülen bu kitap, yalnızca bir rehber değil, gastronomi dünyasının başvuru kitabı, hatta bir ’sektör anayasası’ hayallerinizdeki mekanı kalıcı bir başarı hikayesine dönüştürmek, ustalığı yalnızca tabakta değil, yönetimde de inşa etmek ve kendi imzanızı atmak istiyorsanız, yolculuğunuz tam da burada başlıyor" dedi.

"Gastronomi İşletmeciliğinin Altın Kuralları" adlı kitap yayımlandıktan sonra Türkiye genelinde büyük ilgi görürken kitap tanıtımının ilerleyen günlerde yapılacağı da açıklandı. Şef Tahir Tekin Öztan’ın Gelenekten Geleceğe Gaziantep Yemekleri adlı eserinin yanı sıra Türk yemekleriyle ilgili önemli eserleri de bulunmakta.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

TFF 3. Lig: Altay: 1 - Tire 2021 FK: 1

2026-02-21 22:18 - Spor

Marmaris’te Vicdanlar Sular Altında

2026-02-19 14:11 - Marmaris

Oyuncu Metin Akpınar’ın biyolojik kızı Duygu Nebioğlu: "20 yıldır verdiğim mücadelede ne kadar haklı olduğumu bugün gördüm"

2026-02-18 15:56 - Magazin

Tuğba Özay’dan Kars’ta Birlik ve Beraberlik Mesajı: "Emperyalizmin oyununa gelmeyelim"

2026-02-19 14:42 - Magazin

YENİDEN REFAH PARTİLİ SÜMENOĞLU: MARMARİS’TE SU BASKINLARI İHMALİN SONUCU

2026-02-21 14:45 - Gündem

Şevval Sam Trabzon hasırına ilmek attı

2026-02-17 14:07 - Magazin

Bursa’nın kadınlar matinesinde güven ve sanat vurgusu

2026-02-18 10:06 - Magazin

Genç oyuncusu Mustafa Konak’ın rol aldığı "Yerçekimi" Berlinale’de yarışacak

2026-02-17 13:47 - Magazin

Nilüfer Genç Caz Evrencan Gündüz ile final yaptı

2026-02-17 10:40 - Magazin

Kırıkkale’de Hüseyin Kağıt konserine binlerce kişi akın etti

2026-02-17 03:12 - Magazin

İlgili Haberler

TTK yönetmeliğinde değişiklik yapıldı, Çağlayan’dan "TTK özelleştirilecek" iddialarına sert tepki

13:44 - İnsan

15 Temmuz’un kahramanlık destanı yeni nesillere aktarılıyor

13:06 - İnsan

SAFTİD Başkanı Çidem, "Turizmde sayının yanı sıra geliri de artırmalıyız"

12:21 - İnsan

Kıbrıs gazilerinden Kaymakam Yıldırım’a anlamlı ziyaret

12:08 - İnsan

Yeni Kaymakam Güvenç’ten Arpaçay’da esnafla ilk buluşma

11:56 - İnsan

Günün Manşetleri

Ağaçlık alanda çıkan yangın büyümeden söndürüldü

13:16 - Asayiş

Mutfak tüpünden sızan gaz anne ve iki çocuğunu hastanelik etti

12:25 - Asayiş

6 ayda 306 bin turist Kapadokya’yı kuş bakışı izledi

12:02 - Genel

7 yıl sonra kemikleri bulunan kadının davasında ağırlaştırılmış müebbet talebi

11:53 - Asayiş

Anne adaylarına yaz uyarısı: "Susuzluk erken doğum riskini artırabilir"

10:49 - Sağlık