?>

Şehir çöplüğünden yaşam merkezine

Ordu'nun altınordu ilçesinde yıllarca şehir çöplüğü olarak kullanılan, koku ve çöp tozları ile rahatsızlık veren bölge olan melet, büyükşehir belediye başkanı dr. Mehmet hilmi güler'in ‘büyük melet projesi' çalışmaları ile yeni bir yaşam alanına dönüştü.

Gündem - 2 ay önce

Ordu’nun Altınordu ilçesinde yıllarca şehir çöplüğü olarak kullanılan, koku ve çöp tozları ile rahatsızlık veren bölge olan Melet, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in ’Büyük Melet Projesi’ çalışmaları ile yeni bir yaşam alanına dönüştü.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in ’Büyük Melet Projesi’ kapsamında 1. ve 2. etabı tamamlanan alanda 3. etap çalışmalarında sona yaklaşıldı. Melet ırmağının Karadeniz’e döküldüğü alanda yapılan çalışmalarla çöpten ve kirlilikten arındırılan Melet bugün Ordu’nun en gözde yaşam ve turizm alanlarından biri oldu. "Evler çöp yığınlarından dolayı birbirini göremiyordu"

Çalışmaların devam ettiği Melet’te incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, çöplerin döküldüğü bir alanı yeniden Ordu’ya kazandırdıklarını belirtti. Alanın büyüklüğünden dolayı çalışmaların etap etap ilerlediğini ifade eden Başkan Güler, "Burası daha evvel maalesef şehrimizin çöplüğüydü. Burada evler çöp yığınlarından dolayı birbirini göremiyordu. Biz burayı rehabilite ettik ve muhteşem bir proje ortaya çıktı. Büyük Melet Projesi’ni o yüzden etap etap gerçekleştirdik. 1. etabı devreye aldık çok güzel bir mekân ortaya çıktı. Halkımız tüm gününü orada geçiriyor. Adeta bir çekim merkezi haline geldi. Kültür otağı, off-road alanı gibi birçok aktivite alanını da bünyesinde barındırıyor" diye konuştu. "Bölge muhteşem bir alana dönüştü"

Devam eden 3’üncü etap çalışmalarının son durumu hakkında da bilgiler veren Başkan Güler, toplumun tüm kesimlerine hitap edecek bir alanı ortaya çıkardıklarının altını çizdi. Melet 3’üncü etabın tamamlanması için artık gün saydıklarını kaydeden Başkan Güler, "Şimdi 3. etapta çalışmalarımızı hızla sürdürüyoruz. Bölge muhteşem bir alana dönüştü. Ayrıca alanda 3 tane adacık oluşturduk. Bu sayede burası bir kuş cenneti haline gelecek. Alanın içinde kuracağımız sosyal tesislerle halkımıza ucuz hizmet verecekler. Çocuklarımız için de oyun alanları oluşturuyoruz. Onların yüzlerini güldürmemiz gerekiyor. Burada halkımız hem doğal güzelliklerle hem de Melet Irmağı’nın tarihi zenginlikleri ile buluşacaklar" ifadelerine yer verdi. "Melet, çöplükten tam bir yaşam ve çekim merkezine dönüştü"

Melet’te, Diyanet İşleri Başkanlığı ile ortaklaşa ’Türk İslam Araştırmaları Merkezi’ inşa edileceğini de kaydeden Başkan Güler, "Burası bir yaşam merkezi olmasının yanı sıra ayrıca bir kongre merkezi haline de gelecek. Dolayısıyla Melet çöplükten yaşam merkezine, tam bir çekim merkezine dönüşmüş oluyor" ifadelerini kullandı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MİLAS KIRSALINDAKİ 80 MİLYONLUK YOL YATIRIMI TAMAMLANDI

2025-07-19 10:52 - Ulusal

MARMARİS’TE SICAKLIKLAR YÜKSELDİ SAHİLLER DOLDU TAŞTI

2025-07-19 11:16 - Ulusal

Bozburun’da teknede kavga: 1 ölü, 3 yaralı

2025-07-20 23:04 - Asayiş

Teknede çıkan kavgada bir kişi hayatını kaybetmişti: 3 kişi tutuklandı

2025-07-21 17:45 - Asayiş

Marmaris Esnaf Odası Başkanı Ayyıldız tahliye edildi

2025-07-19 11:14 - Asayiş

MARMARİS' TE TATİLCİLER AKŞAM SAATLERİNDE DENİZE GİRİYOR

2025-07-15 21:06 - Marmaris

Dev gemi Bodrum’a ilk kez geldi

2025-07-17 16:01 - Turizm

Marmaris Yollarında Domuz Korkusu

2025-07-22 09:33 - Marmaris

MARMARİS'TE YANGINLARA KARŞI YOL KENARINDAKİ KURU OTLAR TEMİZLENDİ

2025-07-18 13:51 - Asayiş

Akyaka Yine Tatilcilerin Gözdesi Oldu

2025-07-15 16:03 - Turizm

İlgili Haberler

Devletten beklemediler, imeceyle çözdüler

18:48 - Gündem

Yüksekova’da toz bulutu etkili oldu

17:49 - Gündem

Büyükşehirden sürücülere ’alternatif yol’ uyarısı

17:50 - Gündem

Elazığ’da Sarı Yengeç örümceği görüldü

17:04 - Gündem

Akçakoca’da fırtına etkili oluyor

16:24 - Gündem

Günün Manşetleri

Galatasaray, Liverpool maçı hazırlıklarına başladı

15:02 - Spor

Danimarka’da "tanımlanamayan dron" alarmı devam ediyor

14:27 - Asayiş

Kadın kılığında evlerin balkonuna dadanan hırsız tutuklandı

14:26 - Asayiş

Fenerbahçe Beko'nun Yıldızı Jilson Bango Dizinden Ameliyat Edildi

14:22 - Spor

Jandarma Baskınıyla 8.081 Adet Uyuşturucu Hap Yakalandı

14:12 - Asayiş