?>

Şehir hayatından sıkıldı, mutluluğu köy hayatında buldu

?stanbul’da şehir hayatından sıkılan veysel elmas, çocukluk hayalini gerçekleştirerek çankırı’da doğa ile iç içe yaşamaya başladı. Doğa ve toprak ile uğraşmayı çok sevdiğini belirten elmas, bahçesinde doğal ürünler yetiştirdiğini söyledi.

İnsan - 5 ay önce

İstanbul’da şehir hayatından sıkılan 70 yaşındaki vatandaş, çocukluk hayalini gerçekleştirerek Çankırı’da doğa ile iç içe bir hayat sürüyor.

İstanbul’da yaşayan 70 yaşındaki emekli Veysel Elmas, şehir hayatının yoğunluğundan sıkılarak çocukluk hayalini gerçekleştirmeye karar verdi. Eşiyle birlikte memleketi Çankırı’nın Korgun ilçesine yerleşen Elmas, müstakil bir ev satın aldı. Doğa ile iç içe bir yaşam süren Elmas, evinin bahçesinde çeşitli ürünler yetiştiriyor. Uzun yıllar boyunca şehirde yaşarken hep çocukluğundaki günlerin hayalini kurduğunu ifade eden Elmas, korona virüs pandemisinde memleketine dönmeye karar verdiğini ifade etti. "Eşim ile birlikte toprak ile uğraşmayı, doğayı ve tabiatı seviyoruz"

13 yaşında İstanbul’a taşındığını belirten Elmas, "Çocukluk hayallerim vardı. Çankırı’da, bir bahçemiz vardı, çocukluğumda orada geçmişti. İstanbul’a göç ettikten sonra büyük şehrin apartman aralarında yaşarken hep doğayı, yeşillikleri hayal ederdim. 20 yaşıma kadar rüyalarımda Çankırı’daki bahçemize geldiğimi hatırlıyorum. Tabiat aşığıyım, doğayı çok seviyorum, toprakla uğraşmayı seviyorum. Büyük şehir hayatından sıkıldıktan sonra pandemi dönemi 2020 yılında Çankırı’ya eşim ile birlikte göç ettik. Bir bahçeli ev satın aldık. Burada bahçe ekimi işleriyle emekliliğimin tadını çıkartıyorum. Ailemiz, dostlarımız geldiği zaman burada yetiştirdiğimiz domates, biber, patlıcan, fasulye gibi burada yetiştirdiğimiz doğal ürünlerden veriyoruz. Bu beni çok mutlu ediyor. Eşim ile birlikte toprak ile uğraşmayı, doğayı ve tabiatı seviyoruz" dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris’te riskli binasını yıktırdı, komşu bina yüzünden üç yıldır çivi çakamıyor

2025-07-07 13:11 - Genel

Marmaris Domuz İstilası Altında

2025-07-09 16:26 - Marmaris

Atatürk Üniversitesi’nde yerli ilaç üretimi ve yerli uçak motorlarının testi hamlesi

2025-07-08 14:07 - Teknoloji

Rektör Hacımüftüoğlu, basınla buluştu

2025-07-08 16:46 - İnsan

Ege’deki yangınlar turizmi de yaktı

2025-07-05 16:00 - Turizm

Seydikemer'de Tarla Kavgası Kanlı Bitti

2025-07-08 11:01 - Asayiş

Çöp ev temizlendi, yedi yıllık kabus son buldu

2025-07-07 09:24 - Gündem

Muğla Büyükşehir'den Kırsal Mahallelere Yol Yatırımı

2025-07-09 14:51 - Gündem

Muğla ile Çin arasında turizmde yeni iş birliği adımları

2025-07-04 11:24 - Kültür Sanat

 BODRUM'DA TEKNE ALEVLERE TESLİM OLDU

2025-07-04 13:38 - Asayiş

İlgili Haberler

Tekirdağ’da gülümseten anlar: Arabasız kaldı, neşesini bozmadı

02:41 - İnsan

Türkchopper MC, Bilecik’te faaliyete başladı

22:14 - İnsan

Havza’da Kızılay Gençlik Buluşması

21:32 - İnsan

Hisarcık’ta umre kafilesi dualarla uğurlandı

17:50 - İnsan

Bulanık’ta "Halk Günü" toplantısı yapıldı

16:15 - İnsan

Günün Manşetleri

Fenerbahçe, Konyaspor maçının hazırlıklarına başladı

14:02 - Spor

Güllü’nün kızı Gülter: "Annemi ben kesinlikle öldürmedim, masumum"

12:32 - Asayiş

Organize suç örgütü üyeleri yurtdışına kaçarken yakalandı

12:25 - Asayiş

5 ay önce kaybolan yaşlı adam sırra kadem bastı

12:09 - Asayiş

Göztepe, Gaziantep FK deplasmanında

11:50 - Spor