?>

Şehit aileleri, aile yılı programında tarihle ve doğayla buluştu

2025 aile yılı kapsamında erzurum aile ve sosyal hizmetler il müdürlüğü’nce düzenlenen "vatan ve kahramanlık gezisi", şehit ve gazi çocukları ile ailelerine unutulmaz bir gün yaşattı. Tarih, doğa ve kültürün buluştuğu programa 75 şehit yakını, çocuklarıyla birlikte katıldı.

İnsan - 10 saat önce

2025 Aile Yılı kapsamında Erzurum Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nce düzenlenen "Vatan ve Kahramanlık Gezisi", şehit ve gazi çocukları ile ailelerine unutulmaz bir gün yaşattı. Tarih, doğa ve kültürün buluştuğu programa 75 şehit yakını, çocuklarıyla birlikte katıldı.

Gezi, Karskapı ve 15 Temmuz Şehitlikleri’nin ziyaretiyle başladı. Kur’an-ı Kerim tilaveti ve edilen dualar eşliğinde ebediyete irtihal eden aziz şehitler anıldı. Çocuklara ve ailelerine vatan sevgisi ile şehitlik kavramının önemi anlatıldı.

Ardından Tortum ilçesine geçildi. İlk durak Siray Seyir Terası oldu. Burada aileler ve çocuklar, Erzurum’un eşsiz manzarasında fotoğraflar çekerek bu özel günü ölümsüzleştirdi.

Oyun Adası’nda düzenlenen uçurtma şenliğinde çocuklar neşeyle koşup eğlenirken, aileler de onlara eşlik etti. Zipline, salıncak ve oyun gruplarında çocuklar doyasıya vakit geçirirken, aileler de keyifli anlar yaşadı.

Tortum Şelalesi’nde verilen öğle yemeği sonrasında yapılan doğa gezisinde çocuklar ve aileler birlikte hatıra fotoğrafları çektirdi. Doğanın büyüleyici atmosferi, tüm katılımcılara hem huzur hem de moral oldu.

Çocuklara dondurma ikram edilirken, aileler de doğayla iç içe geçirilen bu özel anların tadını çıkardı. Gezi, çocuklar ve aileler için hem eğlenceli hem de duygusal açıdan anlamlı bir hatıra olarak hafızalarda yer etti.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hasan Aykut programda yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Vatan sevgisi, sadece kelimelerle değil, yaşanarak ve hissedilerek nesilden nesile aktarılmalıdır. Bugün burada, kahraman şehit ve gazilerimizin emanetleri olan kıymetli çocuklarımız ve aileleriyle birlikte çıktığımız bu anlamlı yolculuk, hem bir vefa örneği hem de milli bilinç kazandırma adına önemli bir adımdır.

Tarihi ve doğal güzelliklerle dolu bu gezi sayesinde çocuklarımız hem tarihimizle hem de vatan toprağıyla daha derin bir bağ kuracaklar. Onların yüzündeki tebessüm, bizlere güç veriyor. Bu güzel organizasyona katkı sunan tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum."

Programa katılan şehit çocukları ve aileleri, kendilerine yönelik bu özel programdan mutluluklarını ifade ettiler.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Meteoroloji'den Muğla İçin Fırtına Uyarısı

2025-05-16 08:07 - Gündem

Başkan Aras'tan Marmaris'e Destek Sözü

2025-05-13 09:23 - Marmaris

Soma’nın Gözyaşları Şelalesi açıldı

2025-05-14 19:11 - Gündem

MUĞLA'DA YAŞLI NÜFUS ALARM VERİYOR

2025-05-16 13:42 - İnsan

Tabureden düştü, ekipleri harekete geçirdi

2025-05-15 19:48 - Asayiş

Banka güvenlik görevlisi tuvalette başından vurulmuş halde bulundu

2025-05-12 10:40 - Asayiş

Marmaris'te Motosiklet Cezaları Rekor Kırdı

2025-05-13 09:58 - Asayiş

Marmaris’te engelli vatandaştan belediyeye tepki: "Ekmek kazanmak istiyorum ama yer vermiyorlar"

2025-05-11 16:46 - İnsan

MARMARİS'TE GÜVENLİK GÖREVLİSİ HAYATINI KAYBETTİ

2025-05-12 10:55 - Asayiş

ŞANTAJ KUMPASINI MAHKEMEYE TAŞIYAN MAĞDUR SESSİZLİĞİNİ BOZDU

2025-05-12 15:52 - Marmaris

İlgili Haberler

Diyarbakır’da düğün pastası yerine 21 kattan oluşan tescilli burma kadayıf tercih edildi

00:27 - İnsan

Diyarbakır’da hayatını kaybeden emniyet müdürü memleketine uğurlandı

19:17 - İnsan

19 Mayıs kutlamaları Taşköprü’de renkli görüntülerle başladı

18:49 - İnsan

Karadeniz’deki doğalgaz keşfine BEUN’dan destek mesajı

18:41 - İnsan

Bursa’da 19 Mayıs Gençlik Şenliği ile kutlanıyor

18:07 - İnsan

Günün Manşetleri

Gebelik Zehirlenmesine Karşı Kritik Uyarılar

17:00 - Sağlık

Uzmanlardan Koroner Kalp Hastalığı Uyarısı

16:52 - Sağlık

sağanak yağış sele neden oldu

16:15 - Asayiş

Rus İHA'sı Sivilleri Hedef Aldı

16:01 - Dünya

İlk Tahliye Uçağı Trablus'tan İstanbul'a İndi

15:52 - Gündem