?>

Şehit babası oğlundan kalan koleksiyona gözü gibi bakıyor

DİYARBAKIR’DA 2016 YILINDA ŞEHİT DÜŞEN POLİS MEMURU MUSTAFA YILDIRIM’IN BABASI HULUSİ YILDIRIM, OĞLUNDAN KALAN VE 10 YILDIR ÇANTASINDA MUHAFAZA EDİLEN YAKLAŞIK 100 PARÇALIK MADENİ PARA KOLEKSİYONUNU, EVLADININ ADININ YAŞATILMASI İÇİN BİR MÜZE VEYA SERGİ ALANINA BAĞIŞLAMAK İSTEDİKLERİNİ DUYURDU

İnsan - 3 ay önce

2016 yılında şehit düşen polis memuru Mustafa Yıldırım’ın babası Hulusi Yıldırım, oğlundan kalan ve 10 yıldır çantasında muhafaza edilen yaklaşık 100 parçalık madeni para koleksiyonunu, evladının adının yaşatılması için bir müze veya sergi alanına bağışlamak istediklerini duyurdu.

Diyarbakır’ın Dicle ilçesinde 28 Haziran 2016 tarihinde bölücü terör örgütü PKK tarafından gerçekleştirilen bombalı saldırıda şehit olan polis memuru Mustafa Yıldırım’ın ailesi, oğullarından hatıralara gözü gibi bakıyor. Şehadetinden sonra eşyaları arasından çıkan ve babası tarafından 10 yıldır özenle saklanan para koleksiyonu için baba Hulusi Yıldırım, yetkililere seslenerek bu emanetin bir müzede değerlendirilmesini talep etti. "Maddi değil manevi değeri için sergilensin istiyoruz"

Oğlunun gizli kalmış bir hobisini şehadetinden sonra öğrendiklerini belirten Baba Hulusi Yıldırım, "Oğlum 28 Haziran 2016 tarihinde Diyarbakır’ın Dicle ilçesinde görev yaparken hain PKK terör örgütünün bombalı saldırısı sonucu şehit oldu. 3 yıl İstanbul’da görev yaptıktan sonra 2 yıllık şark görevi için Dicle’ye tayini çıkmıştı. Ramazan Bayramı’na 7 gün kala bu saldırıda hayatını kaybetti. Şu an mezarı Elazığ merkezdeki aile mezarlığımızdadır. Şehadetinin üzerinden yaklaşık on yıl geçti. Manevi olarak hatıraları, eşyaları, fotoğrafları bizim için çok kıymetlidir. Eşyaları teslim edildikten sonra, bizim bilgimiz olmadan bir para koleksiyonu yaptığını öğrendik. Bu koleksiyon 10 yıldır bir çantanın içinde duruyor ve bugüne kadar herhangi bir yerde değerlendirilmedi. Maddi değerinin ne olduğunu bilmiyorum değerli midir, değil midir onu da bilmiyorum. Bizim için manevi değeri çok büyüktür. Oğlumun adının yaşatılması, anılması ve bu koleksiyonun bir yerde sergilenerek faydalı bir şekilde değerlendirilmesi için devletimizin ilgili ve yetkili kurumlarından birine hibe etmek istiyorum" dedi.

Elazığ’da şehit ve gazilere yönelik özel bir müze veya daimi sergi alanının bulunmadığına dikkat çeken Emniyet Teşkilatı Vazife Malulü ve Şehit Aileleri Vakfı (EMŞAV) Elazığ İl Başkanı Murat Demir, "Bugün burada bulunmamızın amacı, il başkanlığımızın başlatmış olduğu ’Hemşerim İftarda’ projesi kapsamındadır. Ramazan ayının ikinci günü şehit polis memuru Mustafa Yıldırım’ın kıymetli annesi ve babası, değerli Hulusi amcamız ve Cemile teyzemize iftarda misafir olduk. İftar programının ardından Hulusi amcamız, şehidimizin bir hatırası ve emaneti olan para koleksiyonundan bahsetti ve bunun bir yerde sergilenmesinin, şehidimizin adıyla yaşatılmasının çok anlamlı olacağını ifade etti. Biz de bu düşüncenin son derece kıymetli ve önemli olduğunu düşünüyoruz. Şehitlerimizin biyografilerinin yer aldığı bir alanda, kendilerine ait emanetlerin sergilenmesi çok güzel ve anlamlı bir çalışma olacaktır. Elazığ’da yalnızca şehitlerimize ve gazilerimize yönelik özel bir müze ya da sergi alanı bulunmuyor. Bu nedenle talip olan ve uygun görülen bir yerde, vakfımız aracılığıyla, şehidimizin kıymetli babasıyla birlikte bu emaneti teslim etmeye hazırız. Bu tamamen maneviyat yüklü bir düşüncedir, hiçbir maddi beklenti söz konusu değildir. İnşallah ilimiz adına da böyle anlamlı bir kazanım olur diye umut ediyorum, hayırlısı olsun" diye konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Üzerine ağaç devrilen oyuncu İbrahim Yıldız hayatını kaybetti

2026-02-28 02:12 - Asayiş

Beyaz Saray, Trump’ın İran saldırılarını izlediği anlara dair fotoğrafları paylaştı

2026-03-01 00:16 - Siyaset

Kayıp Köpekler İçin Servet Değerinde Ödül

2026-02-27 13:05 - İnsan

Marmaris Emlakçılar Derneği’nden “Sahte İlan Uyarısı “

2026-02-27 10:56 - Marmaris

Marmaris'te Dev Elektrik Kesintisi

2026-02-26 15:25 - Marmaris

Kurtların saldırısına uğrayan ve dağda mahsur kalan at kurtarıldı

2026-02-25 00:25 - Gündem

Maarifin Kalbinde Ramazan Pidesi Atölyesi

2026-02-26 13:21 - Marmaris

Öneş Derici: "Muğla’nın Milli Parkları Ticarete Açılıyor"

2026-02-26 11:53 - ÇEVRE

Muğla Kıyılarında Hukuk Zaferi

2026-02-25 16:36 - ÇEVRE

Marmaris 2026’da Etkinlikler Kenti Oluyor

2026-02-24 17:25 - Marmaris

İlgili Haberler

Çorum’da Türk sanat müziği ve Türk halk müziği konseri sanatseverleri mest etti

21:46 - İnsan

Çalışan Gazeteciler öneri ve taleplerini Rektör Prof. Dr. Sözbir’e anlattılar

20:26 - İnsan

Veliler sınav sıralarına çocukları için oturdu

20:20 - İnsan

Hitit Üniversitesi’nde "Fest ’26" coşkusu

19:53 - İnsan

Eskişehir’de "Uzlaştırmacılar Günü" kutlandı

19:36 - İnsan

Günün Manşetleri

Emekli sulama birliği çalışanı evinde ölü bulundu

14:13 - Asayiş

Kahramanmaraş’ta 4.4 büyüklüğünde deprem

13:39 - Asayiş

Erken teşhis ile MS hastalarının hayat kalitesi korunuyor

12:39 - Sağlık

Alkollü sürücünün kullandığı araç askeri birliğin bahçesine uçtu

12:29 - Asayiş

Kemiği kraker gibi yediler

12:19 - Gündem