?>

Şehit eşi Artığ: ’’Devletimiz bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmadı’’

BATMAN'IN SASON İLÇESİNDE 29 YIL ÖNCE 57 TERÖRİSTİN ÖLDÜRÜLDÜĞÜ ÇATIŞMADA KAHRAMANCA MÜCADELE EDEREK ŞEHİT DÜŞEN GÜVENLİK KORUCUSU M. EMİN ARTIĞ'IN EŞİ FAHRİYE ARTIĞ, DEVLET YETKİLİLERİNİN KENDİLERİNİ HİÇBİR ZAMAN YALNIZ BIRAKMADIĞINI SÖYLEDİ.

İnsan - 3 ay önce

Batman’ın Sason ilçesinde 29 yıl önce 57 teröristin öldürüldüğü çatışmada kahramanca mücadele ederek şehit düşen güvenlik korucusu M. Emin Artığ’ın eşi Fahriye Artığ, devlet yetkililerinin kendilerini hiçbir zaman yalnız bırakmadığını söyledi.

Eşinin şehadetinin 29 yılı dolayısıyla Fahriye Artığ’ı evinde ziyaret eden Sason Şehit Aileleri ve Gazilerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mutalip Çelik ile beraberinde bulunan dernek üyeleri Fahriye teyzenin yanında olduklarını ifade etti. Ziyarette konuşan Sason Şehit Aileleri ve Gazilerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mutalip Çelik, Fahriye teyzenin eşinin şehit olmasının ardından kimseye muhtaç olmadan 13 çocuk büyüttüğünü belirtti. Çelik, "Fahriye teyzenin anlattığı olayda Zoveser Dağı bölgesinde tespit edilen terörist grubuna korucularımızın müdahalesi sonrası 57 terörist ölü olarak ele geçirildi. 7 güvenlik korucusu yaralandı, 3 güvenlik korucusu da şehit olmuştu. Şehit olan kurucularımızdan biride Fahriye teyzemizin eşi Mehmet Emin Artığ idi. Teyzenin 13 çocuğu var. Bunları büyüterek onlara hem annelik, hem de babalık yaparak onları iş sahibi yaptı. Bizlerde şehit eşi Fahriye teyzemiz başta olmak üzere, bütün şehitlerimiz aileleri ve emanetlerine sahip çıkmaya devam edeceğiz" dedi.

Şehit eşi Fahriye Artığ’da devlet yetkilileri ve Dernek Başkanı Mutalip Çelik’in hiçbir zaman kendilerini yalnız bırakmadığını ifade ederek, eşinin şehit olduktan sonra ülkesi adına her an şehit olmaya hazır 13 çocuk büyüttüğünü söyledi.

Sason ilçesine bağlı Zoveser Dağında köye baskın hazırlığında olan 300 kişilik PKK’lı terörist grubu ile güvenlik korucuları arasında çıkan çatışmada 57 terörist ölü olarak ele geçirilmiş, aynı olayda 3 güvenlik korucusu şehit olmuş, 7 güvenlik korucusu da yaralanmıştı. Uzun süren çatışmada mermileri tükenen güvenlik korucularına köyün kadınları mermi taşıyarak canla başla mücadele etmişti. Uzun süre devam eden çatışmada Fahriye Artığ’ın eşi Mehmet Emin Artığ ile 2 güvenlik korucusu da şehit olmuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris sosyal yardımlaşma vakfında zimmet iddiası: üç kişi tutuklandı

2025-10-10 17:28 - Marmaris

Ergun “gıda fiyatları el yakıyor, vatandaşın sofrasına ateş düşmüştür”

2025-10-16 12:44 - Ekonomi

Marmaris Devlet Hastanesi’nde MR cihazı hizmete girdi

2025-10-13 15:31 - Marmaris

Acıpayamlı kadın kuaför İngiltere’de Dünya 2.’si oldu

2025-10-17 09:29 - Magazin

İbrahim Tatlıses, Neşet Ertaş’ın mezarını ziyaret etti

2025-10-11 16:08 - Magazin

Katil zanlısının yargılanmasına devam edildi

2025-10-14 17:35 - Asayiş

Bursalı modacıdan İnegöl’e yeni şube

2025-10-13 13:29 - Magazin

Marmaris Siteler Mahalle Muhtarı Gülizar Pekpak’tan Ankara çıkarması

2025-10-16 15:55 - Marmaris

MUĞLA VALİLİĞİ’NİN “YABAN DOMUZU İLE MÜCADELE PROJESİ” TEPKİLERE YOL AÇTI

2025-10-10 11:56 - Gündem

Rehinelerin Serbest Bırakılması İçin 72 Saatlik Süre Başladı

2025-10-10 15:00 - Siyaset

İlgili Haberler

Çocuklar tipiye aldırmadı, kar topu oynadı

09:38 - İnsan

Bursa’da işe kayakla gitti

09:40 - İnsan

Gonca Engelsiz Yaşam Merkezi 6 ayda 961 kişiye hizmet verdi

09:35 - İnsan

Bilecik’te huzurevinde anlamlı buluşma

09:32 - İnsan

Bilecik’te okul dergisi söyleşisi

09:33 - İnsan

Günün Manşetleri

Genel Müdür Abdulkadir Çay’dan yeni yıl mesajı

14:23 - Gündem

Yatağanlı hayırseverden Filistin’e bağış

09:41 - Genel

Bodrum’da maddi hasarlı kazanın kavgası büyük oldu

20:10 - Asayiş

Dalaman’da Doğalgaz İçin 2026 Hazırlıkları Başladı

14:50 - Genel

Kar yağışı durdu, esnafın mücadelesi başladı

13:27 - İnsan