?>

Şehit eşi Özlem Emir’den Şırnak mesajı: "Biz geldik, gördük, ön yargılar yıkılsın"

18 YIL SONRA EŞİNİN GÖREV YAPTIĞI KENTE GELEN ŞEHİT EŞİ ÖZLEM EMİR'DEN TÜRKİYE'YE ANLAMLI ÇAĞRI: "ÖN YARGILARINIZI BIRAKIN, GELİN VE GÖRÜN. ÇÜNKÜ BİZ GELDİK, GÖRDÜK."

İnsan - 1 saat önce

Yaklaşık 18 yıl sonra eşinin görev yaptığı kente gelen şehit eşi Özlem Emir, "Ön yargılarınızı bırakın, gelin ve görün. Çünkü biz geldik, gördük" dedi.

Özlem Emir, bir zamanlar eşinin görev yaptığı topraklara bu kez şehit eşi kimliğiyle geldi. Yıllarca merak ettiği Şırnak’ı ilk kez gören Özlem Emir’in duygu dolu anlar yaşadı. İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü ile Geleceğe Işık Saçan Kadın Derneği ortaklığında yürütülen "Terörsüz Türkiye Yolunda Omuz Omuza" Projesi kapsamında Şırnak’a gelen, 2007 yılında Şırnak’a tayin edilerek trafik polisi olarak görev yapan şehit polis memuru Sabri Emir’in eşi Özlem Emir, Şırnak halkının sıcak karşılamasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bu ziyaretin kendisi için sadece bir program olmadığını, aynı zamanda yıllar önce eşinin görev yaptığı şehre vefa yolculuğu olduğunu söyledi. Emir, "Öncelikle misafirperverliğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Bu projeyi organize eden İçişleri Bakanlığı Müşavirimiz Hatice Atan’a teşekkür ediyoruz. Burada şu an 81 ilden şehit yakınlarımız ve STK başkanlarımız var" ifadelerini kullandı.

Eşinin yaklaşık 18 yıl önce görev yaptığı Şırnak’ı hep merak ettiğini belirten Emir, "Eşim 2007-2008 yıllarında burada trafik polisi olarak görev yaptı. Şırnak çok merak ettiğim bir ildi. Bugün burada olup eşimin dönemi ile gelinen noktayı görünce şunu söylemek istiyorum, ön yargılar gelinip görülerek kırılmalı. Çünkü biz geldik, gördük. Bu topraklarda acının yanında kardeşliği, misafirperverliği ve umudu da gördük" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi’ye ve projeye katkı sunanlara teşekkür eden Emir, "İnşallah terörsüz bir Türkiye diliyoruz. Şehitlerimizin emanet ettiği bu vatanın her köşesinde huzurun, kardeşliğin ve birlik beraberliğin hâkim olduğu günleri hep birlikte yaşayalım" dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Sağlık Müdürlüğü basın sorumlusu Mehtap Aslan’ın mutlu günü

2026-06-09 23:13 - Magazin

Ege Bölgesi Kütahyalılar Federasyonu’ndan Birlik ve Beraberlik Gecesi

2026-06-06 11:24 - İnsan

Tapu sokağı’nda turist taşkınlığı

2026-06-06 20:50 - Marmaris

Çorum’da hafif ticari araç istinat duvarından yan yola uçtu: 2 yaralı

2026-06-09 00:05 - Asayiş

İmdat Avcı’dan Koylar’da örnek çevre temizliği

2026-06-06 20:37 - ÇEVRE

YATAĞAN İLÇESİNDE KAYIP YAŞLI KADIN HER YERDE ARANIYOR

2026-06-06 00:06 - Asayiş

Şanlıurfa merkezli 4 ilde organize suç örgütüne operasyon: 21 gözaltı

2026-06-08 14:17 - Asayiş

Atakum’da kontrolden çıkan otomobil karşı şeride geçti: 5 yaralı

2026-06-07 00:14 - Asayiş

11 kişi boğuldu ama çocuklar ’biz korkmuyoruz, yüzme biliyoruz’ dediler

2026-06-08 10:06 - Asayiş

Halı sahada öğrenciler öğretmenlerle bir araya geldi

2026-06-08 09:21 - Eğitim

İlgili Haberler

Kurtuluş Savaşı’ndaki milli ruhu 95 kilometre yürüyerek yaşattılar

21:39 - İnsan

Çorum’da Jandarma stantlarına vatandaşlardan büyük ilgi

21:46 - İnsan

80 ilden gazi ve şehit yakınları Şırnak’ta bir araya geldi

21:28 - İnsan

"Germiyan Festivali" kortejle başladı: Kütahya 3 gün boyunca tarih ve kültürle buluşacak

19:44 - İnsan

Türkiye’de yatırımda yeni dönem

18:00 - İnsan

Günün Manşetleri

İpek Yolu’nda turizm hamlesi

17:04 - Kültür Sanat

Tuna Tunca’nın hedefi Kuzey Kanalı

14:56 - Spor

Antikacılar yazı karşılıyor

14:51 - Kültür Sanat

Alanya Limanı’nda savaş gemilerine yoğun ilgi

14:43 - Genel

Bakan Şimşek: "Nisanda yıllıklandırılmış cari açık 37 milyar dolar gerçekleşti"

14:15 - Ekonomi