?>

Şehit Haldun Ateş İlkokulu eTwinning Projesiyle Avrupa’ya Açıldı

KOCASİNAN ŞEHİT HALDUN ATEŞ İLKOKULU ÖĞRENCİLERİ; 'ZORBALIĞA KARŞI BİRLİKTE (TOGETHER AGAİNST BULLYİNG)' ADLI ULUSLARARASI ETWİNNİNG PROJESİYLE HEM DİJİTAL BECERİLERİNİ GELİŞTİRDİ HEM DE FARKLI ÜLKELERDEN AKRANLARIYLA ORTAK ÇALIŞMALAR GERÇEKLEŞTİREREK ÖNEMLİ BİR BAŞARIYA İMZA ATTI.

Eğitim - 1 saat önce

Kocasinan Şehit Haldun Ateş İlkokulu öğrencileri; ’Zorbalığa Karşı Birlikte (Together Against Bullying)’ adlı uluslararası eTwinning projesiyle hem dijital becerilerini geliştirdi hem de farklı ülkelerden akranlarıyla ortak çalışmalar gerçekleştirerek önemli bir başarıya imza attı.

Kayseri’nin Kocasinan ilçesinde eğitim veren Şehit Haldun Ateş İlkokulu, uluslararası alanda yürüttüğü eTwinning projesiyle dikkat çekti. Okulun 1/B sınıfı öğrencileri, öğretmen Fatma Aksoy koordinatörlüğünde gerçekleştirilen ’Zorbalığa Karşı Birlikte (Together Against Bullying)’ projesi kapsamında Avrupa’daki öğrencilerle buluşarak önemli deneyimler kazandı. Eğitimde dijitalleşme ve uluslararası iş birliğini temel alan proje; öğrencilerin teknoloji kullanımını artırırken, sosyal farkındalıklarının gelişmesine de katkı sundu. Projede Kayseri’den Osman Zeki Yücesan İlkokulu, Şehit Üsteğmen Ümit Bekem İlkokulu ve Mehmet İlgü İlkokulu’nun yanı sıra Marmaris, Konya ve Mersin’den okullar ile Yunanistan, Ukrayna, Romanya ve Polonya’dan eğitim kurumları yer aldı. Proje boyunca öğrenciler zorbalıkla mücadele konusunda ortak çalışmalar yürüttü. Aynı zamanda yabancı dil becerilerini geliştirme ve farklı kültürleri tanıma fırsatı buldu.

Proje koordinatörü Fatma Aksoy, eTwinning çalışmalarının öğrencilerin dijital dünyada üretken bireyler olarak yetişmesine katkı sağladığını belirterek; "Öğrencilerimiz ortak ürünler tasarlarken takım çalışması, eleştirel düşünme ve problem çözme gibi 21. yüzyıl becerilerini yaşayarak öğreniyor" dedi. Ekim ayında başlayan ve mayıs ayında tamamlanan proje kapsamında; kodlama etkinlikleri, bulmaca çalışmaları, e-kitap yazımı, sanal dergi oluşturulması, Güvenli İnternet Günü etkinlikleri, Web 2.0 araçlarıyla logo tasarımları, eTwinning Günü kutlamaları ve akrostiş şiir çalışmaları gibi birçok etkinlik gerçekleştirildi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MARMARİS’İN KIRSAL YOLLARINI KİM GÖRECEK?

2026-06-01 11:13 - Marmaris

Çorum’da iki otomobil çarpıştı: 1’i ağır 7 yaralı

2026-05-31 00:43 - Asayiş

Arazi anlaşmazlığı cinayetine 3 tutuklama

2026-05-29 00:08 - Asayiş

Marmaris 19 Mayıs havuzunda su gösterileri neden durdu?

2026-05-31 22:45 - Marmaris

Köyceğiz Tazelenme Üniversitesi İlk Mezunlarını Verdi

2026-06-02 10:03 - Genel

Zekican Balcı’dan CHP açıklaması: “Partinin sahibi örgüttür”

2026-06-01 19:56 - Gündem

Madımak toplaması zahmetli yemesi lezzetli

2026-06-01 11:20 - Genel

Çanakkale’de Assos-Troya tünellerinde araç yangını

2026-05-30 00:13 - Asayiş

MARMARİS'TE GÖÇMEN KAÇAKÇILIĞI OPERASYONU 

2026-06-03 12:11 - Marmaris

"Dur" ihtarına uymadı, ehliyetsiz çıktı: 240 bin lira ceza yedi

2026-06-01 11:30 - Asayiş

İlgili Haberler

Fen Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nusret Demir’e Europa Nostra 2026 Ödülü

11:50 - Eğitim

Muğla'da 'MUSKİ Sınıfı' Eğitimini Tamamladı

11:00 - Eğitim

e-YÖKDİL 2026/3 sınava giriş belgeleri erişime açıldı

11:14 - Eğitim

Turkcell Akademi’ye global ölçekte ödül

10:58 - Eğitim

EBYÜ’de 3 bin 150 öğrenci mezuniyet sevinci yaşadı

10:53 - Eğitim

Günün Manşetleri

Emekli sulama birliği çalışanı evinde ölü bulundu

14:13 - Asayiş

Kahramanmaraş’ta 4.4 büyüklüğünde deprem

13:39 - Asayiş

Erken teşhis ile MS hastalarının hayat kalitesi korunuyor

12:39 - Sağlık

Alkollü sürücünün kullandığı araç askeri birliğin bahçesine uçtu

12:29 - Asayiş

Kemiği kraker gibi yediler

12:19 - Gündem