?>

Şehit oğlunun maaşını ve sattığı arsanın gelirini TSKGV’ye bağışladı

Sakarya’nın arifiye ilçesinde yaşayan 88 yaşındaki adam, 1993 yılında van’da şehit olan oğlundan kalan maaşı ve sattığı arsayla beraber toplam 1 milyon 200 bin lirayı türk silahlı kuvvetleri güçlendirme vakfı’na (tskgv) bağışladı.

İnsan - 2 ay önce

Sakarya’nın Arifiye ilçesinde yaşayan 88 yaşındaki Mehmet Ali Yeni, Van’da şehit olan oğlundan kalan maaşı ve sattığı arsanın gelirini Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vakfı’na (TSKGV) bağışladı. Toplam 1 milyon 200 bin lira bağış yapan Yeni, "Ömrüm yettiği kadar bağış yapmaya devam edeceğim" dedi.

Arifiye’de ikamet eden Mehmet Ali Yeni (88), 1993 yılında Van’da şehit olan oğlu Jandarma Asteğmen Erdoğan Yeni’nin hatırasını yaşatmak için anlamlı bir adım attı. Yeni, oğlunun şehit maaşı ve sattığı arsadan elde ettiği 1 milyon 200 bin lirayı Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vakfı’na (TSKGV) bağışladı. Yeni’ye Vakıf tarafından da altın madalya beratı ve plaketi, Arifiye Kaymakamı Ahmet Can Pınar tarafından verildi. "Oğlum bize misafir olarak, şehit olarak geldi"

Oğlunun 1993’de okuldan mezun olduğunu ancak diplomasını alamadan askere gittiğini anlatan Mehmet Ali Yeni, "Oğlumun diplomasını okuldan ben almıştım. Kendisi, Van’ın Çatak ilçesinde birliğine teslim oldu. 16 gün boyunca operasyon yapmışlar ve 17’nci günde oğlum şehit oldu. Bize de misafir olarak, şehit olarak geldi" dedi. "Yeter ki ordum, devletim güçlü olsun"

Yeni, şehit oğlundan kalan maaşı eşiyle birlikte aldığını ifade ederek, "Maaşı yükseldikten sonra biraz birikim yapmaya çalıştım ve 100 bin lira biriktirdim. Bu paraya ne yapacağımı düşündüm ve araştırmalarım neticesinde Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vakfı’na teslim etme kararı aldım. Bu parayı ben oraya bağışladım. Aradan geçen birkaç ay sonrasında arsamı da sattım. Diğer çocuklarımın hisselerini verdikten sonra şehit olan oğlumun payını Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vakfı’na yatırdım. Şuana kadar 1 milyon 200 bin lira bağışladım. Ömrüm yettiği kadar daha da bağışlayacağım. Yeter ki ordum, devletim güçlü olsun. Yeter ki benimde orada bir tüfeğim, bir mermim olsun. İnsanlarda ellerinden geldiği kadar bağış yapsın. Bir mermi parası bile bağışlasalar büyük bir adımdır" diye konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Denizli’de gece seferleri ile kesintisiz ulaşım başladı

2025-03-04 18:43 - Gündem

Küçükçekmece’de iftar sofralarına büyük ilgi

2025-03-10 10:57 - Genel

25 Bin TL’lik Kablo Hırsızlığı

2025-03-07 09:40 - Asayiş

Muğla, ITB Berlin Turizm Fuarı’nda Tanıtıldı

2025-03-06 09:45 - Genel

İdris Keşan, İYİ Parti Marmaris İlçe Başkanlığı’na Atandı

2025-03-07 13:00 - Marmaris

Mardin’de iki mahallede daha içme suyu sorunu çözüldü

2025-03-05 12:23 - Gündem

Marmaris, Berlin Turizm Fuarı’nda

2025-03-04 18:27 - Ekonomi

Mardin Büyükşehir Belediyesi, Nusaybin Belediyesinin yapmadığı çöp temizliğini üstlendi

2025-03-10 13:35 - Gündem

Mardin’de ’bayat ekmek kutusu’na bırakılan ekmekler değerlendirilerek israf önleniyor

2025-03-10 13:45 - İnsan

Sultanbeyli Belediyesi evlere iftar ve sahur yardımını sürdürüyor

2025-03-09 15:11 - Genel

İlgili Haberler

Bisikletiyle Avusturya’dan tura çıkan bisikletçi Beyşehir’de mola verdi

14:44 - İnsan

Sakarya Büyükşehir’den kadınlara özel kültür ve yaşam gezisi

14:43 - İnsan

Es Çocuk Evi’nin minikleri 112’yi keşfetti

14:23 - İnsan

Van’da Hıdırellez etkinliği renkli görüntülere sahne oldu

14:19 - İnsan

BEUN "Çevrim İçi Sayıştay ve Sayıştay Denetçiliği" eğitimi için pilot üniversite oldu

14:21 - İnsan

Günün Manşetleri

19 Yaşındaki Mert Esat Ölmez Engelleri Aşıyor

13:41 - Gündem

Göçmen Kuşların Gizemli Yolculukları

13:41 - ÇEVRE

Binlerce Dönüm Kanola Tarlası Çiçek Açtı

11:52 - Gündem

İthal Tohumluklarda Virüs Tespit Edildi

11:52 - Ekonomi

Otobüsüyle 40 Köyün İhtiyacını Gideriyor

11:52 - Gündem