?>

Şehit yakınları "Kahramanların İzinde Anadolu" yolculuğuna uğurlandı

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI ŞEHİT YAKINLARI VE GAZİLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HİMAYESİNDE, ERZURUM AİLE VE SOSYAL HİZMETLER İL MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN YÜRÜTÜLEN "KAHRAMANLARIN İZİNDE ANADOLU" PROJESİ KAPSAMINDA 36 ŞEHİT YAKINI AİLE, DUALAR EŞLİĞİNDE ÇANAKKALE’YE UĞURLANDI.

İnsan - 5 saat önce

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Şehit Yakınları ve Gaziler Genel Müdürlüğü himayesinde, Erzurum Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından yürütülen "Kahramanların İzinde Anadolu" projesi kapsamında 36 şehit yakını aile, dualar eşliğinde Çanakkale’ye uğurlandı.

Nenehatun Çocuk Evleri Sitesi bahçesinde düzenlenen törende, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dualardan sonra katılımcı aileler duygu dolu anlar yaşadı. Programla, katılımcıların vatan sevgisini, fedakârlığı ve kahramanlığı tarihimizin destansı sayfalarında yerinde hissetmeleri amaçlanıyor. Ziyaret kapsamında aileler; Çanakkale Şehitliği, 57. Alay Şehitliği, Conkbayırı, Kilitbahir ve Şehitler Abidesi gibi tarihi mekânları ziyaret edecek. Yolculuk boyunca gerçekleştirilecek manevi sohbetler, anma törenleri ve tarihî geziler, milli bilinci ve vatan sevgisini daha da pekiştirecek. "Şehitlerimizin hatırası yaşayacak"

Erzurum Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hasan Aykut törende yaptığı konuşmada şehit yakınlarına hitap etti: "Vatan uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizin emanetleri olan 36 kıymetli ailemizi, tarihimizin en anlamlı topraklarına uğurlamanın onurunu yaşıyoruz. Kahramanların İzinde Anadolu projesiyle hem şehitlerimizin hatırasını yaşatıyor hem de milli ruhumuzu, birlik ve beraberliğimizi pekiştiriyoruz. Çanakkale, sadece bir coğrafya değil; inancın, fedakârlığın ve vatan sevgisinin sembolüdür. Bu yolculuğun, gönüllerdeki vatan sevgisini daha da derinleştireceğine inanıyorum." "Onlar bizim emanetlerimiz"

Aykut, konuşmasının sonunda projeye destek veren kurumlara teşekkür ederek sözlerini şöyle tamamladı: "Erzurum Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olarak Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Şehit Yakını ve Gazilere yönelik vizyonu doğrultusunda Erzurum’da gerçekleştirdiğimiz bu manevi yolculuğun hayata geçirilmesinde desteklerini esirgemeyen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Sayın Mahinur Özdemir Göktaş’a, Erzurum Valimiz Sayın Mustafa Çiftçi’ye, Özel Palandöken Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi ile Özel Güzide Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ne ve Esadaş Turizm A.Ş.’ye teşekkür eder; kahramanlarımızın emanetleri olan şehit ailelerimize huzurlu ve anlamlı bir ziyaret dilerim." Şehit aileleri anı defterini imzaladı

Tören sonunda programa destek veren firmaların temsilcilerine, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hasan Aykut tarafından plaket takdim edildi. Aykut ve kurum personeli, şehit ailelerini dualarla ve alkışlarla Çanakkale’ye uğurladı. Kafile, 10 Kasım Pazar günü, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete irtihalinin yıl dönümünde, Çanakkale’deki programlarını tamamlayarak Erzurum’a dönüş yapacak.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Ergun: “Beyaz Eşyada Alarm Zilleri Çalıyor”

2025-11-01 12:46 - Ekonomi

Metin Ergun’dan KOBİ’lere Borç Yapılandırma Teklifi

2025-10-30 11:10 - Ekonomi

MİLLETVEKİLİ ERGUN “KAĞIT ÜSTÜNDE İŞSİZLİK DÜŞÜYOR SOKAKTA GERÇEK İŞSİZLİK YÜKSELİYOR”

2025-11-03 12:11 - Genel

Marmaris Körfezi’nde deniz kaplumbağası kurtarıldı

2025-10-30 09:55 - Genel

Polis memuru kalbine yenik düştü

2025-11-05 00:09 - Asayiş

Tali yoldan ana yola bağlanmak isteyen otomobil ile kamyonet çarpıştı; 1 ölü

2025-10-30 13:41 - Asayiş

Bodrum’da CHP’li meclis üyesine rüşvet operasyonu

2025-10-31 01:33 - Asayiş

AK Parti Marmaris ilçe başkanı Aravi: “Esnafa engel olmayın”

2025-10-31 18:00 - Marmaris

PROF. DR. METİN ERGUN’DAN YENİ YIL ZAMLARINA TEPKİ: “VATANDAŞIN CEBİNE BİR DARBE DAHA”

2025-11-05 11:15 - Ekonomi

DİKKAT MARMARİS- İÇMELER YOLU 5 KASIM’DA DÜZENLENMEYE BAŞLIYOR

2025-10-31 12:39 - Marmaris

İlgili Haberler

Başkan Köksal Aras: "Şiddet dilde başlıyor"

13:14 - İnsan

Düzceli heyet Trabzon’da

13:00 - İnsan

Bilecik sisli bir sabaha uyandı

12:58 - İnsan

Samsun’da Gazze yararına hayır çarşısı

12:31 - İnsan

Uludağ Enerji ve LÖSEV, ’Turuncu Çadır’da bir araya geldi

12:33 - İnsan

Günün Manşetleri

Milas’ta Yeni Yol ve Parke Kaplama Çalışmaları Başlıyor

13:08 - Genel

Aranma kaydı bulunan şahsın evinde uyuşturucu madde ele geçirildi

13:47 - Asayiş

’Antep lahmacunu’na Avrupa’dan tescil

13:45 - Kültür Sanat

Otobüs tuvaletinde 2 kilo metamfetamin ele geçirildi

13:38 - Asayiş

Eşini 45 yerinden bıçaklayan cani koca tutuklandı

13:28 - Asayiş