Şehitkamil Belediyesi tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 102. yıldönümü bu yıl da coşkuyla kutlanacak. Kutlamalar kapsamında düzenlenen sportif etkinlikler 13 Ekim Pazartesi Voleybol Turnuvası ile başlayacak.
Gaziantep Valiliği koordinasyonunda Gaziantep İl Millî Eğitim Müdürlüğü, Şehitkamil Belediyesi ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü iş birliğiyle, Cumhuriyetin 102. yılı büyük bir coşku ve heyecanla kutlanacak. Cumhuriyet Bayramı’nın anlam ve ruhuna yakışır biçimde hazırlanan etkinlikler, gençlerin enerjisiyle birleşerek Şehitkamil’de unutulmaz anlara sahne olacak.
Cumhuriyetin 102. yılı dolayısıyla gerçekleştirilecek kutlamalar, sadece bir bayram coşkusunu değil aynı zamanda Cumhuriyetin kazanımlarını, gençliğin dinamizmini ve milli birlik ruhunu bir araya getirecek. Bu kapsamda Şehitkamil Belediyesi, gençleri sporun birleştirici gücüyle buluşturacak etkinliklere ev sahipliği yapacak. Turnuvalar 13 Ekim’de başlıyor
Cumhuriyet coşkusunu sporla bütünleştirmek amacıyla düzenlenen etkinlikler kapsamında 13-14 Ekim tarihlerinde Atatürk Kültür ve Spor Merkezi’nde Voleybol Turnuvası, 18-19 Ekim tarihlerinde yine aynı merkezde Satranç Turnuvası, 21-22 Ekim tarihlerinde Badminton Turnuvası, 22 Ekim’de İbrahimli Spor Merkezi’nde Akıl ve Zeka Oyunları (Mangala) Turnuvası, 25-26 Ekim tarihlerinde Alleben 1 Yüzme Havuzu’nda Yüzme Turnuvası ve aynı tarihlerde Atatürk Kültür ve Spor Merkezi’nde Taekwondo Turnuvası düzenlenecek. Her biri farklı yaş gruplarına hitap eden bu etkinliklerle, öğrenciler hem yeteneklerini sergileyecek hem de Cumhuriyet Bayramı’nın coşkusunu hep birlikte yaşayacak. Cumhuriyet, en çok gençlerle güçlüdür
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Cumhuriyet Bayramı’nın yalnızca bir tarih değil, bir milletin yeniden doğuşunun simgesi olduğunu belirterek, "Cumhuriyet, özgürlük, eşitlik ve millet iradesinin en büyük zaferidir. Bu büyük değeri gençlerimizin enerjisiyle, onların azmi ve başarısıyla taçlandırmak istiyoruz. Cumhuriyetimizi bizlere emanet eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını bir kez daha rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı, gençliğin dinamizmiyle, sporun birleştirici gücüyle kutlayacağız" diye konuştu.
HABER KAYNAĞI : İHA