?>

Şehitkamil’de açılan yaz kuran kursları yoğun ilgi gördü

ŞEHİTKAMİL’DE AÇILAN YAZ KURAN KURSLARI YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

Eğitim - 2 yıl önce

Şehitkamil Belediyesine bağlı 26 aile merkezinde açılan yaz dönemi kuran kursları bin 850 öğrencinin katılımıyla yoğun ilgi göründü. Kuran kursu eğitimi alan öğrencilere yönelik düzenlenen bilgi yarışmasında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi. Fadıloğlu, dereceye giren öğrencilere hediyelerini takdim etti.

Yaz dönemi tatilini Şehitkamil Belediyesine bağlı 26 aile merkezinde açılan yaz dönemi kuran kurslarında değerlendiren öğrenciler, temel dini bilgileri de öğrenme imkanı elde ettiler. Her yaş grubunun yararlandığı kursa bin 850 öğrenci katılım gösterdi. 2 aylık kuran eğitiminden sonra öğrencilere yönelik bilgi yarışması düzenlendi. Yapılan bilgi yarışmasında, Karacaoğlan Aile Merkezi’nden Sara Erdem birinci, Şirinevler Aile Merkezi’nden Zeynep Yılmaz ikinci, Eyüp Sultan Aile Merkezi’nden Semiye Orhan ise üçüncü oldu. Münifpaşa Aile Merkezi’ndeki kuran kursunu ziyaret eden Başkan Fadıloğlu, öğrencilerle bir araya geldi. Başkan Rıdvan Fadıloğlu’na, Merveşehir Halk Eğitim Merkezi Müdürü Bayram Bal ve Şehitkamil Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Ermeydan da eşlik etti. Öğrencilerin eğitimi hakkında hocalardan bilgi alan Başkan Fadıloğlu, öğrencileri tek tek tebrik etti. Başkan Fadıloğlu, bilgi yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerini taktim etti. Bilgi Yarışmasında birinci olan Sara Erdem’e tablet, ikinci olan Zeynep Yılmaz’a bisiklet, üçüncü olan Semiye Orhan’a ise kulaklık hediye edildi.

"Başarıyı her zaman ödüllendiriyoruz"

Kurslara ilişkin değerlendirmede bulunan Başkan Fadıloğlu, “Okulların tatil olmasıyla birlikte yaz dönemi etkinlikleri çerçevesinde aile merkezlerimizde Kur’an-ı Kerim eğitimleri de veriyoruz. Bizim felsefemiz başarıyı ödüllendirmek. Her kademede başarı varsa ödül de var. Kendi ödül yönetmeliğimiz çerçevesinde, yıl içerisindeki akademik çalışmaların yanı sıra sosyal, kültürel ve sanatla ilgili etkinliklerde de başarıyı her zaman ödüllendiriyoruz. Bu yaz döneminde de 26 aile merkezimizde Kur’an-ı Kerim eğitimi verdik. Bu konuda Halk Eğitim Merkezi’nden ve Müftülükten destek alıyoruz. Özellikle vatandaşlarımızın hangi konuda eğitime ihtiyacı varsa, bu eğitimleri gerçekleştiriyoruz. Bu eğitim neticesinde bugün, birinci, ikinci ve üçüncülerimizi ödüllendirdik. Onlar aynı zamanda akademik olarak da zaten okullarında başarılılar. Bu başarılarının devamını diliyoruz. İnşallah bundan sonraki süreçte de daha ileriye götürerek, başarılarını katlayacaklar. Ben yürekten tebrik ediyorum. Aynı zamanda bizlere inanıp, güvenip yavrularını emanet ettikleri için ailelerine ve velilerine de teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

"Başkanımıza, ödül için çok teşekkür ediyorum"

Ödülünü, Başkan Fadıloğlu’nun elinden almanın mutluluğunu yaşadığını ifade eden Sara Erdem, “Yaz dönemi tatilimi en iyi şekilde geçirmek adına Şehitkamil Belediyemizin Karacaoğlan Aile Merkezi’nde açılan kuran kursuna katıldım. Burada, hocalarımız sayesinde Kur’an-ı Kerim öğrendim. Bunun yanında, hadis, ahlak, ilmihal eğitimleri de aldım. Daha sonra hocalarımız tarafından kuran kursları arasında düzenlenen bilgi yarışmasına katıldım ve birinci oldum. Bunun için çok mutluyum. Bugün de Başkanımız bizleri ziyaret ederek, ödülümüzü takdim etti. Başkanımıza hem bizlere bu kursu açtığı için hem de ödül için çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

GAZETECİ BARIŞKANER'DEN EMNİYET MÜDÜRÜ TÜZÜN'E HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ

2023-08-10 15:48 - Marmaris

Marmaris Kitap Günleri 40 bin kişiyi ağırladı

2023-08-14 12:21 - Marmaris

ŞEYH'İN MAVİ PRENSİ MARMARİS'TE

2023-08-14 16:15 - Marmaris

PLAJDA TAŞ TEMİZLİĞİ

2023-08-11 16:49 - Marmaris

İÇMELER PROJESİYLE İLGİLİ DOĞRULAR!

2023-08-11 16:54 - Marmaris

Kredi notu iyi olmayan bu evi kiralayamıyor

2023-08-16 10:56 - Ekonomi

Aile hekiminin erken teşhisi hayat kurtardı

2023-08-17 10:54 - Sağlık

Uçucu madde içti hayatını kaybetti

2023-08-11 09:57 - Asayiş

31 yaşındaki kadın cinnet geçirip anne ve anneannesini baltayla parçaladı

2023-08-13 10:02 - Asayiş

Genç adam silahla intihar etti

2023-08-13 23:01 - Asayiş

İlgili Haberler

Kastamonu Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nde mezuniyet heyecanı

22:13 - Eğitim

Akademik ve idari personele açık büfe kahvaltı hizmeti başladı

17:14 - Eğitim

Bilim Kafe’nin ilk etkinliğinde ileri yaşlarda akılcı ilaç kullanımı ele alındı

16:58 - Eğitim

KBÜ ile İstanbul Üniversitesi arasında iş birliği protokolü imzalandı

16:18 - Eğitim

KBÜ ile HAVELSAN arasında stratejik iş birliği

16:18 - Eğitim

Günün Manşetleri

"mor turizm" başladı

15:16 - Gündem

Beşiktaş’ta David Jurasek ilk antrenmanına çıktı

15:14 - Spor

Piknik Alanında Bizans Dönemi Bronz Disk Bulundu

15:11 - Kültür Sanat

Damada Yapılanlar Hem Güldürdü Hem Şaşırttı

10:16 - İnsan

Faiz İndirimi Beklentisi Satışları Hızlandırdı

10:14 - Ekonomi