?>

Şehitkamil’de gıda güvenliği için sıkı denetim

ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİ ZABITA EKİPLERİ TARAFINDAN İLÇE GENELİNDE VATANDAŞLARIN SAĞLIKLI, GÜVENİLİR VE HİJYENİK GIDAYA ERİŞİMİNİ SAĞLAMAK AMACIYLA FIRIN, KASAP VE MARKETLERDE DENETİMLER GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

İnsan - 2 ay önce

Şehitkamil Belediyesi zabıta ekipleri tarafından ilçe genelinde vatandaşların sağlıklı, güvenilir ve hijyenik gıdaya erişimini sağlamak amacıyla fırın, kasap ve marketlerde denetimler gerçekleştirildi.

Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından fırın, kasap ve marketlere yönelik geniş çaplı denetim gerçekleştirildi. İlçenin birçok noktasında eş zamanlı olarak yapılan kontrollerde hem ürün kalitesi hem de işletmelerin genel hijyen şartları titizlikle incelendi.

İşletmeler kapsamlı bir şekilde denetlendi

Denetimler sırasında özellikle gıda üretim alanlarının temizliği, ürünlerin son kullanma tarihleri, saklama şartları ve çalışanların hijyen kurallarına uyumu detaylı şekilde kontrol edildi. Ekipler, halk sağlığını tehdit edebilecek en küçük ihlale dahi göz yummazken, kurallara uygun hareket eden işletmelere de teşekkür etti.

Kurallara uymayan işletmelere yasal işlem

Yapılan incelemelerde bazı işletmelerin kaldırım işgali yaptığı tespit edildi. Vatandaşların yaya geçişini zorlaştıran ve kamu düzenini olumsuz etkileyen bu durumlara karşı gerekli uyarılar yapılırken, kurallara uymayan işletmelere yasal işlem uygulandı. Aynı zamanda sağlıksız ortamlarda üretim ve satış yaptığı belirlenen işletmeler hakkında da tutanak tutuldu ve ilgili mevzuat çerçevesinde cezai işlemler başlatıldı.

Şehitkamil Belediyesi, hem esnafın hem de vatandaşların memnuniyetini gözeterek, ilçe genelinde düzenli, temiz ve güvenli bir yaşam alanı oluşturma çalışmalarını kararlılıkla sürdürüyor.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Kahramanmaraş’ta iki farklı noktada araç yangını söndürüldü

2026-04-12 00:20 - Asayiş

Özel öğrencilerden polislere anlamlı gösteri

2026-04-09 17:35 - İnsan

‘Taşacak Bu Deniz’ oyuncuları Trabzon Günleri’nde hayranlarıyla buluştu

2026-04-10 17:52 - Magazin

Tuğçe Aral’dan iddialı dönüş

2026-04-10 14:02 - Magazin

EĞİTİM- SEN’DEN ‘’EĞİTİMDE ŞİDDETE DUR’’ ÇAĞRISI

2026-04-15 14:12 - Marmaris

Kadın sığınağı sezon finalini yaptı

2026-04-11 11:20 - Magazin

AK PARTİ MARMARİS İLÇE BAŞKANI MUZAFFER ARAVİ’DEN HAVUZ TEPKİSİ

2026-04-13 17:26 - Genel

İstanbul Levent’teki çatışmaya ilişkin gözaltı sayısı 16’ya yükseldi

2026-04-10 00:26 - Asayiş

Samsunlu türkücü Tatlıses’e benzerliğiyle ilgi odağı oldu

2026-04-09 14:27 - Magazin

Taşıma su çilesi son buldu

2026-04-14 12:31 - Sağlık

İlgili Haberler

Bafra’da anne ve bebekler için evde sağlık desteği

17:15 - İnsan

Kur’an-ı Kerim’i güzel okumak için yarıştılar

16:33 - İnsan

aldıkları eğitimin ardından yaptıkları el emeği ürünler görücüye çıktı

16:32 - İnsan

Adıyaman’da tarihi Ulu Camii ve Kap Camii çalışmaları devam ediyor

16:25 - İnsan

Düzce’de şehit ailesini duygulandıran salon açılışı

15:59 - İnsan

Günün Manşetleri

Emekli sulama birliği çalışanı evinde ölü bulundu

14:13 - Asayiş

Kahramanmaraş’ta 4.4 büyüklüğünde deprem

13:39 - Asayiş

Erken teşhis ile MS hastalarının hayat kalitesi korunuyor

12:39 - Sağlık

Alkollü sürücünün kullandığı araç askeri birliğin bahçesine uçtu

12:29 - Asayiş

Kemiği kraker gibi yediler

12:19 - Gündem