?>

Şeker hastalığından ayağı kesildi: "Köydeki hisselerimi yeğenlerime verdim

Zonguldak’ın çaycuma ilçesinde yaşayan 52 yaşındaki necati coşkun, 2024 yılında şeker hastalığından dolayı sol ayağı kesilince ampute haline geldi ve yürüyemez duruma düştü. Emekliliği dahi olmayan coşkun, protez ayak için yetkililerden yardım istedi.

İnsan - 8 saat önce

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde yaşayan 52 yaşındaki Necati Coşkun, 2024 yılında şeker hastalığından dolayı sol ayağı kesilince ampute haline geldi ve yürüyemez duruma düştü.

Çaycuma’da yaşayan Necati Coşkun İstanbul’da çalıştığı sırada yakalandığı şeker hastalığından rahatsızlandı. Geçen yıl hastalığı sebebiyle ameliyatla sol ayağı kesildikten sonra ampute olan Coşkun, yaşadığı durumundan dolayı zorluk yaşamaya başladı.

Yaşadıklarını anlatan Necati Coşkun, "Geçen sene 18 Temmuz 2024 tarihinde sol ayağım kesildi. Fakat bakanım yok. Sadece aldığım maaş engelli maaş 6 bin 500 TL. Gelirim yok, yalnız yaşıyorum. Pansiyonda kalıyorum. Maddi durumum zayıf. Bakarım diyen şahıslar ilgilenmediler. Ailem yok, annem, babam, eşim ve çocuğum yok. "Bakarım" diyen kişiler elimden tutmaz oldular. Eş, dosttan gelen yardımlarla ben nereye kadar geçineceğim. Huzurevine yaşım 52 olduğundan gidemiyorum. Emekli olmadığım için bakmıyorlar, almıyorlar. Kaç defa başvurduysam emekli olmamı istediler" diye konuştu.

Coşkun, "Ben de Türkiye Cumhuriyeti’nin evladıyım. Benim isteğim protez ayak, gezmek istiyorum. Köyden uzun bir dönem sonra ayrıldım. Bana ait olan hisselerimi kardeşimin çocuklarına verdim. Ayağım şeker hastalığından kesildiğinden dolayı çalışamaz haldeyim. Durumum vahim. Duyarlı insanlardan protez ayak istiyorum. Ayağım şeker ve enfeksiyondan dolayı kesildi. 20 gün hastanede yattım. Sağ ayağım şişiyor. Benim tek isteğim protez ayağa kavuşmak istiyorum" dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris'te Motosiklet Kazası

2025-08-22 16:55 - Marmaris

Metin Ergun'dan TÜİK'e 'Haksızlık' Tepkisi

2025-08-19 13:20 - Ekonomi

Serinlemek için girdiği denizde boğulan genç toprağa verildi

2025-08-18 14:28 - Asayiş

Türk Yapımı Sıcak Hava Balonları 11 Ülkeye İhraç Edildi

2025-08-18 12:13 - Ekonomi

Mustafa Konak ’Kıskanmak’ dizisinin kadrosuna katıldı

2025-08-20 11:24 - Magazin

Netanyahu: "ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio’yu UCM yargıçlarına yaptırım uygulama kararı aldığı için kutluyorum"

2025-08-20 20:30 - Siyaset

CHP Muğla'dan Siyasi Baskı Tepkisi

2025-08-19 11:10 - Gündem

BAŞINDAN VURULAN GÜVENLİK GÖREVLİSİ HASTANEYE KALDIRILDI

2025-08-20 12:08 - Asayiş

Katliam Yasasına Karşı Eş Zamanlı Eylem

2025-08-19 17:02 - Marmaris

Bodrum’da sanatçı baskılara dayanamayıp davulunu kırarak sahneyi bıraktı

2025-08-18 14:25 - Magazin

İlgili Haberler

DGF’de İrfan Tarakçıoğlu dönemi

18:20 - İnsan

Prof. Dr. Zaur Mükerrem hayatını kaybetti

18:15 - İnsan

Köy okulları yenileniyor

16:56 - İnsan

Patnos’ta ailesinin desteğine ihtiyaç duyan çocuklara moral etkinliği

16:45 - İnsan

3 bin 800 metrekare kapalı alan olacak

15:36 - İnsan

Günün Manşetleri

Samsun’da kayıp Alzheimer hastası sağ olarak bulundu

16:13 - Asayiş

Manisa FK’lı oyuncuya milli takımdan davet

15:58 - Spor

Van Gölü semalarında yamaç paraşütü heyecanı yaşandı

15:55 - Spor

Kaskı sayesinde ölümden döndü

15:32 - Asayiş

Kayalıklar arasına giren yavru balina kurtarıldı

13:20 - Gündem