?>

Sel afetinin ardından enerji nakil hatları onarılıyor

Son yılların en kuvvetli yağışlarına sahne olan, 24 saatte metrekareye 300 kilograma varan yağışın düştüğü, sel ve heyelanların yaşandığı artvin, rize ve trabzon'da felaketin ardından enerji nakil hatları ekipleri, onarım çalışmalarını sürdürüyor.

Genel - 10 ay önce

Son yılların en kuvvetli yağışlarına sahne olan, 24 saatte metrekareye 300 kilograma varan yağışın düştüğü, sel ve heyelanların yaşandığı Artvin, Rize ve Trabzon’da felaketin ardından enerji nakil hatları ekipleri, onarım çalışmalarını sürdürüyor.

Selin yaşandığı bölgelerde ilk saatten itibaren yoğun yağış altında aralıksız çalışan Çoruh EDAŞ ekipleri, şebekede meydana gelen arızaları zor şartlar altında onarmaya devam ediyor.

Yapılan ilk tespitlere göre, Rize’de; Ardeşen, İkizdere, Hemşin, Çamlıhemşin, Kalkandere, Çayeli ve Güneysu ilçelerinde 15 orta gerilim (OG) direği ve Çayeli Madenli beldesinde bir beton köşk hasar gördü.

Artvin’de; Borçka ve Arhavi ilçelerinde 6 orta gerilim (OG) ve 10 alçak gerilim (AG) direği hasar aldı. Borçka’da, Camili ve Muratlı bölgelerine enerji sağlayan dağıtım merkezini korumak için Çoruh EDAŞ ekipleri tarafından gece boyu tahkimat çalışması yapıldı.

Trabzon’da ise Hayrat ve Şalpazarı ilçelerinde 7 orta gerilim (OG) ve 15 alçak gerilim (AG) direğinin hasar gördüğü belirlendi.

Saha ekiplerinin, zorlu hava şartlarına rağmen güvenli bölgelerde çalışmalarının aralıksız sürdürdüğünü belirten Çoruh EDAŞ yetkilileri, söz konusu rakamların ilk tespitler olduğu ve yolların açılmasıyla sahanın çalışmaya uygun hale gelmesinin ardından hasar tespit ve onarım çalışmalarının hız kazanacağını vurguladı.

Çoruh EDAŞ, sel ve heyelan olayları sonrası hasar gören şebekelere, Rize’de 77 personel ve 37 araçla müdahale ederken; Artvin genelinde 93 personel ve 37 araç, Trabzon’da ise 73 personel ve 35 araçla çalışmalarını sürdürüyor.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Menteşe'de Yol ve Altyapı Yenileme Başladı

2025-09-19 14:43 - Ulaşım

Muğla siyasetinde dikkat çeken isim: Ayşegül Mungan

2025-09-21 13:06 - Siyaset

Büyükşehir Tıbbi Atık Tesisiyle Geleceğe Nefes Oluyor

2025-09-18 14:46 - ÇEVRE

Büyükşehirden Araçsız Koylara Denizden Müdahale

2025-09-17 15:32 - ÇEVRE

İç Mimar İş İlanları

2025-09-16 18:13 - Bülten

Bodrum'da Çevre Dostu Temizlik Dönemi Başladı

2025-09-16 16:51 - ÇEVRE

Çamdibi Mahallesi'nde Hizmet Krizi

2025-09-17 14:38 - Marmaris

Menteşe’de İkinci Kent Lokantası Hizmete Girdi

2025-09-22 15:14 - Genel

Diyarbakır’da komşuların ’çöp kokusu’ kavgası: 2 yaralı

2025-09-18 14:02 - Asayiş

Kahramanmaraş’ta özel birey için temsili düğün

2025-09-22 10:12 - Magazin

İlgili Haberler

Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı’ndan Muharrem ayına vesilesiyle aşure dağıtımı

19:56 - Genel

Kağıthane’de kontrolsüz yıkım: Molozlar çevredeki binalara hasar verdi

18:48 - Genel

Nazilli’de toplu tüketim işletmelerine hijyen eğitimi

18:36 - Genel

Kendi kalibresinde dünyada tek: MPT-76 MH, Mehmetçiğin kullanımına sunuldu

18:04 - Genel

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "Bağımlılık iç güvenliğimizi de ilgilendiren bir mesele"

17:06 - Genel

Günün Manşetleri

Mason Greenwood, Fenerbahçe’de ilk antrenmanına çıktı

15:01 - Spor

Yaşlı çifte ait evden kamyon dolusu çöp çıkartıldı

14:41 - Asayiş

Kavurucu sıcaktan soluğu süs havuzunda aldılar

13:58 - İnsan

Kontrolden çıkan otomobil 5 metrelik yükseklikten uçtu

13:53 - Asayiş

Devrilen motosikletin sürücüsü yaralandı

13:50 - Asayiş