?>

Selçuklu Belediyesi "Evde yaşlı bakım hizmeti" ile örnek olmaya devam ediyor

SELÇUKLU BELEDİYESİ "EVDE YAŞLI BAKIM HİZMETİ" İLE ÖRNEK OLMAYA DEVAM EDİYOR

İnsan - 2 ay önce

Konya’nın merkez Selçuklu ilçe belediyesi, hizmete sunduğu günden bu yana başarılı bir şekilde sürdürdüğü Yaşlı Bakım Hizmeti ile yaşlı ve bakıma ihtiyacı olan vatandaşların yanında oluyor.

Selçuklu Belediyesi sosyal belediyecilik anlayışı doğrultusunda ’Evde Yaşlı Bakım Hizmeti’ni sürdürmeye devam ediyor. Bu uygulama ile Selçuklu’da ikamet eden 65 yaş üstü, ekonomik olanakları düşük, bakım ihtiyacı olan ve yalnız yaşayan yaşlılara evlerinde bakım hizmeti veriliyor. 2010 yılından bu yana başarıyla devam eden uygulama, Konya’da ilk olma özelliği taşırken Türkiye’de de birçok belediyeye örnek oluyor. Bu çerçevede yaşlı bakım hizmetinden yararlanmak isteyen vatandaşların Selçuklu Belediyesi Sosyal Destek Hizmetler Müdürlüğü’ne başvurması gerekiyor. Yapılan incelemeler sonucunda bakıma ihtiyacı olduğu tespit edilen vatandaşlara evinde hizmet sunuluyor. Yaşlı Bakım sertifikası olan personeller tarafından yaşlıların ev temizliği yapılırken kişisel bakım ihtiyaçları da karşılanıyor. Ayrıca görevli hemşireler tarafından rutin şeker, tansiyon, kolesterol ölçümü yapılan yaşlıların, enjeksiyon, yara bakımı, pansuman, serum gibi müdahale gereken durumları da düzenli olarak yapılıyor. Başkan Pekyatırmacı: "Büyüklerimizin yalnız olmadıklarını hissettirmek ve dualarını almak büyük bir mutluluk"

Selçuklu Belediyesi olarak sosyal belediyecilik alanında bu tür hizmetlere önem verdiklerini vurgulayan Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, "Selçuklu’da başımızın tacı olan büyüklerimizin yalnız olmadıklarını hissettirmek ve dualarını almak bizim için büyük bir mutluluk. Bu hizmetimizle yaşlılarımıza hem destek oluyor hem de onların yaşamlarını kolaylaştırmak için çalışıyoruz. Yaşlıya hürmet bereket vesilesidir. Onların en hassas oldukları bu dönemde yanı başlarında olmak, ihtiyaçlarını karşılamak, hayır dualarını almak bize Allah’ın rızasını kazandıracak en önemli kazanımlardan. Bu vesile ile Evde Yaşlı Bakım hizmeti ile bugüne kadar birçok vatandaşımızın önemli ihtiyaçlarına çözüm olduk. Bundan sonraki süreçte de bakıma muhtaç olan büyüklerimizin yanında olmaya ve onların dualarını almaya devam edeceğiz" dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris’te örgütlü tefecilik operasyonu: 4 kişi tutuklandı

2025-10-24 22:39 - Asayiş

MİLLETVEKİLİ ERGUN '' OECD VERİLERİNE GÖRE TÜRKİYE, ENERJİ ENFLASYONUNDA ZİRVEDE''

2025-10-20 13:58 - Genel

Türkiye, gıda enflasyonunda Avrupa birincisi oldu

2025-10-21 14:59 - Ekonomi

Yapay zeka, estetik ve bakım dünyasına girdi

2025-10-22 15:17 - Magazin

Muğla Büyükşehir’den Fethiye Ölüdeniz Yolunda 2. Etap Yatırımı

2025-10-24 15:08 - Ulaşım

Ümit Besen’den memleketi Osmaniye’de muhteşem konser

2025-10-26 10:30 - Magazin

İlham veren kadınlar, 2’nci Türkiye Kadın Zirvesi’nde buluştu

2025-10-21 09:22 - Magazin

İclal Aydın, "Ama Değil, Rağmen" ile 12 ilde turneye çıkıyor

2025-10-20 11:57 - Magazin

Çakallarla Dans’ın Köfte Necmi’si ilk zeytin hasadını yaptı

2025-10-25 13:18 - Magazin

Başkan Arslan genç çiftin nikahını kıydı

2025-10-20 06:01 - Magazin

İlgili Haberler

Beyaz Ay Derneği Şube Başkanı Göçmen: "Vatandaşlarımızın her zaman yanında olmaya gayret ediyoruz"

16:32 - İnsan

Vali Sözer’den Çocuk Evleri Sitesi ve huzurevini ziyaret

16:22 - İnsan

Adıyaman’da karla mücadele aralıksız sürüyor

16:13 - İnsan

Adıyaman’da eğitime kar ve buzlanma engeli

16:13 - İnsan

Yeni yılın ilk müjdesi Ölmeztoprak’tan geldi

16:09 - İnsan

Günün Manşetleri

Genel Müdür Abdulkadir Çay’dan yeni yıl mesajı

14:23 - Gündem

Yatağanlı hayırseverden Filistin’e bağış

09:41 - Genel

Bodrum’da maddi hasarlı kazanın kavgası büyük oldu

20:10 - Asayiş

Dalaman’da Doğalgaz İçin 2026 Hazırlıkları Başladı

14:50 - Genel

Kar yağışı durdu, esnafın mücadelesi başladı

13:27 - İnsan