?>

Selde zarar gören sağlık merkezi yenilendi, yeni yapılan yüzme havuzu törenle açıldı

KASTAMONU’NUN İNEBOLU İLÇESİNDE ÇALIŞMALARI TAMAMLANAN ÖZLÜCE AİLE SAĞLIĞI MERKEZİ DÜZENLENEN TÖRENLE HİZMETE AÇILDI.

Genel - 2 ay önce

Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde sel felaketinde zarar gören Özlüce Aile Sağlığı Merkezi yenilenirken, yapımı tamamlanan yarı olimpik kapalı yüzme havuzu da törenle hizmete açıldı.

Batı Karadeniz Bölgesi’nde 11 Ağustos 2021’de meydana gelen sel felaketinde kullanılamaz hale gelen Özlüce köyündeki Aile Sağlığı Merkezi, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yeniden düzenlendi. Merkez için uygun bir bina satın alındı. Yapı, teknik ekipler tarafından restore edilerek modern bir görünüme kavuşturuldu. Çalışmaların ardından Özlüce Aile Sağlığı Merkezi, vatandaşlara yeniden hizmet vermeye başladı.

İlçedeki bir diğer yatırım ise kapalı yüzme havuzu oldu. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından protokolü 16 Ekim 2020’de imzalanan projenin ilk ihalesinde müteahhit firmanın işi bırakması nedeniyle çalışmalar yarım kaldı. İkinci ihale 1 Eylül 2022’de yapıldı. Erkekarpa köyünde, İnebolu Meslek Yüksekokulu yanında inşa edilen yarı olimpik kapalı yüzme havuzu tamamlanarak törenle açıldı.

Açılışta konuşan Gençlik ve Spor İl Müdürü Sami Kuşcu, tesisin modern yapısı ve donanımıyla ilçeye önemli katkı sunacağını belirtti. Havuzun 25 metre uzunluğunda, 12,5 metre genişliğinde, 1,40 metre derinliğinde ve 5 kulvardan oluştuğunu ifade eden Kuşcu, tesiste yüzme eğitimleri, sportif faaliyetler, sosyal etkinlikler ve farklı organizasyonların yapılabileceğini söyledi. Kuşcu, özellikle çocuklar ve gençler için yeni başarı hikayelerine kapı aralanacağını dile getirdi.

AK Parti Milletvekili Serap Ekmekci de yüzme havuzunun İnebolu için önemli bir ihtiyaç olduğunu ifade etti. Kurslara yoğun talep olduğunu aktaran Ekmekci, kadınlar, erkekler, öğrenciler ve spor kulüpleri için programlar hazırlandığını belirterek vatandaşları tesisten yararlanmaya davet etti.

İnebolu Kaymakamı Necdet Uçar ise 2022 yılında yapımına başlanan ve 2024 yılında tamamlanan havuzun gençleri sporla buluşturacağını söyledi. Uçar, tesisin çocuklara modern şartlarda yüzme eğitimi alma imkanı sunacağını, aynı zamanda vatandaşların sağlıklı yaşam alışkanlığı kazanmasına destek olacağını kaydetti.

Konuşmaların ardından Özlüce Aile Sağlığı Merkezi ile İnebolu Kapalı Yüzme Havuzu’nun açılış kurdelesi kesildi. Protokol üyeleri daha sonra iki tesisi dolaşarak incelemelerde bulundu.

Açılış törenine Belediye Başkan Vekili Necmi Mankaloğlu, İl Sağlık Müdürü Fevzi Yavuzyılmaz, İl Genel Meclisi Başkanı Doğan Ünlü, AK Parti İl Başkanı Ahmet Sevgilioğlu, AK Parti İlçe Başkanı Mehmetali Kömürcü ile kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MARMARİS’TE OTELLER YANGIN YÖNETMELİĞİNE HAZIR

2026-05-12 17:19 - Marmaris

Hayvan Sevgi Bahçesi Kalıcı Çözüm Bekliyor

2026-05-16 12:57 - Marmaris

19 MAYIS COŞKUSU GENÇLERLE YAŞANACAK

2026-05-18 09:00 - Resmi İlanlar

Emekli oldular, bisikletle Türkiye turuna çıktılar

2026-05-12 11:07 - İnsan

Aksaz’da temsili askerlik töreni duygusal anlara sahne oldu

2026-05-15 20:21 - Marmaris

Gece Yolcuları’na sahnede sürpriz: Diplomalarını yıllar sonra aldılar

2026-05-13 09:58 - Magazin

Havza’da kuvvetli sağanak etkili oldu, dere taştı

2026-05-12 18:51 - Gündem

Kestel’den kısa filmlerle dünyaya mesaj verilecek

2026-05-14 12:26 - Magazin

MUĞLA'DA DALTONLAR ÇETESİNE JANDARMA'DAN DEV OPERASYON

2026-05-16 11:08 - Asayiş

Marmaris’te İtalyan "Fusion" esintisi

2026-05-12 15:29 - Magazin

İlgili Haberler

DMM’den "DOA Uygulamasında vatandaşlara ödenen iade tutarının düşürüldüğü" iddialarına yalanlama

22:43 - Genel

Park yeri savaşını bastonlu yaşlı kadın kazandı

22:29 - Genel

Yüreğir Belediye Başkan Vekili Boyraz: "Karara Bölge İdare Mahkemesi’nde itiraz edeceğiz"

22:08 - Genel

Vali Akbıyık: "Orman yangını için 417 personel ve 126 araçla mücadelemiz sürüyor"

22:03 - Genel

Hutbeyi en güzel okumak için yarıştılar

19:20 - Genel

Günün Manşetleri

7. kattan düşen halı kadının başına isabet etti

17:16 - Asayiş

Minibüs, iş yerine çarptıktan sonra boş arsaya uçtu

17:03 - Asayiş

UEFA’dan Kadir Sağlam’a görev

16:59 - Spor

Yaşlı çift alevlerin sardığı evden komşuların uyarısıyla çıktı

15:08 - Asayiş

34 yıldır su içemeyen yaşlı adam, 10 gündür yemek de yiyemiyor

15:07 - İnsan