?>

Selin vurduğu Cide’de yaralar sarılıyor

KASTAMONU'DA ETKİLİ OLAN KUVVETLİ SAĞANAK SEBEBİYLE 150’DEN FAZLA EV, İŞ YERİ VE DEPONUN SU ALTINDA KALDIĞI CİDE İLÇESİNDE YARALARIN SARILMASI İÇİN EKİPLERİN ÇALIŞMASI SÜRÜYOR. İLÇEDE OLUŞAN HASAR VE KAHVERENGİYE BÜRÜNEN KARADENİZ HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ.

Asayiş - 2 saat önce

Kastamonu’da etkili olan kuvvetli sağanak sebebiyle 150’den fazla ev, iş yeri ve deponun su altında kaldığı Cide ilçesinde yaraların sarılması için ekiplerin çalışması sürüyor. İlçede oluşan hasar ve kahverengiye bürünen Karadeniz havadan görüntülendi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün ‘turuncu’ kodla uyardığı Kastamonu’da özellikle sahil bölgesinde dünden itibaren etkili olan kuvvetli sağanak Cide ilçesinde sele sebep oldu. Gece saatlerinde ilçedeki çayın taşması sebebiyle ilçedeki 150’den fazla ev, iş yeri ve depoyu su bastı. Sokaklardaki çok sayıdaki araç ise sular altında kaldı. Selin ardından AFAD, İl Özel İdaresi Jandarma Arama ve Kurtarma Timleri, Cide Belediyesi, Devlet Su İşleri 23. Bölge Müdürlüğü ekipleri tarafından ilçede yaraların sarılması için çalışma başlatıldı. Ekipler bir yandan tıkanan logarları açmaya çalışırken, ev ve iş yerlerinde de su tahliyesi yapıyor. Karayolları ekipleri ise kumla kapanan yolları temizliyor.

Kastamonu Valisi Meftun Dallı da ilçeye gelerek çalışmaları yerinde takip etti. Vali Meftun Dallı, mağdur olan vatandaşların taleplerini dinledi.

Öte yandan, ilçede oluşan hasar havadan görüntülendi. Dron ile kaydedilen görüntüler, ilçeden akan sel sularının Karadeniz’i kahverengiye bürüdü. "Yatağımı bile kurtaramadım"

Sel anını anlatan Ayşe Rüzgar evindeki tüm eşyaların zarar gördüğünü belirterek, "Sel saat 04.30 sıralarında gök gürültüsüyle başladı. Sonra sel yukardan geldi. İlk başla sel tuvalet giderlerinden içeri girmeye başladı. Paspasla kurutmaya çalıştım ama önünü alamadım. Çok hızlı geldi, kapı falan dayanmadı. Yatağımı bile kurtaramadım. Halıları geçen hafta yıkamıştım, hepsi gitti" dedi. "Bir anda her taraf sular altında kaldı"

İlçede yaşayan Yaşar Acar ise, "Saat 03.45’de başladı. Bir anda her taraf sular altında kaldı. Saat 06.00’ya kadar hiç uyuyamadım. Devamlı camdan dışarıyı takip ettim. Her taraf çok kötü oldu, su altında kaldı. Ekipler devamlı hareket halindeydi" diye konuştu.

Zübeyde Sezgin ise can kaybının olmamasına sevindiklerini belirterek, "Biz yazlıkçıyız. Daha önce de olmuş ama bu sefer gerçekten korkunçtu. Saat 05.00’ten beri uğraşıyoruz. Hemen aracımızı güvenli bir yere çektik. Çok şükür can kaybımız yok. Ama gördüğünüz gibi bodrumlara su girdi. Arkadaşımız da İstanbul’da, muhtemelen evini su bastı" şeklinde konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Çorum’da Dünya Kupası finali heyecanı

2026-07-20 01:15 - Spor

Çorum’da Soner Sarıkabadayı coşkusu

2026-07-25 00:15 - Magazin

Çorum’da Buray rüzgarı esti

2026-07-24 00:17 - Magazin

Marmaris'te Kayıp Kadın Aranıyor

2026-07-23 11:36 - Marmaris

Hazırlık maçı: Çorum FK: 0 - Bandırmaspor: 0

2026-07-23 13:59 - Spor

Çorum’da festival coşkusu havai fişek gösterisiyle zirveye çıktı

2026-07-22 00:23 - Gündem

Marmaris yolunda motosiklet kazası sürücü hayatını kaybetti 

2026-07-21 19:55 - Marmaris

Sefo Çorum’da hayranlarına unutulmaz bir gece yaşattı

2026-07-26 00:29 - Magazin

Amos Antik Kenti’nde 2026 kazı sezonu başlıyor

2026-07-19 14:54 - Marmaris

BAŞKAN ÜNLÜ, ÇAMDİBİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU

2026-07-22 14:08 - Marmaris

İlgili Haberler

Malatya’da Hurdacılar Sitesi’ndeki yangın söndürüldü

14:10 - Asayiş

Malatya’da kalp krizi geçiren hasta hava ambulansıyla hastaneye sevk edildi

14:10 - Asayiş

Beylikdüzü’nde araca saldırı görüntüleri üzerine 180 bin lira ceza

13:51 - Asayiş

Hazar Gölü’nde gezi teknesi battı: 7 kişi kurtarıldı

13:13 - Asayiş

6 yıl hapis cezası bulunan FETÖ üyesi yakalandı

13:22 - Asayiş

Günün Manşetleri

Bir ineği telef oldu, 7 inek, 5 buzağı sahibi oldu

14:33 - İnsan

Karşı yola geçmek için alt geçidi kullanmadı, kaza kaçınılmaz oldu

13:51 - Asayiş

Polisin ’Dur’ ihtarına uymadı, 490 bin lira ceza yedi

12:54 - Asayiş

FETÖ soruşturması diyerek girdikleri evde gasp iddiası: Karı koca yakalandı

12:45 - Asayiş

Vücudundan 5 günde 62 parça uyuşturucu çıktı

12:24 - Asayiş