?>

SELMA SONAT'A ÖĞRENCİLERİNDEN UNUTULMAZ DOĞUM GÜNÜ SÜRPRİZİ

Tiyatronun ve Türk sinemasının mihenk taşlarından biri olan, uzun yıllardır Marmaris'te yaşamını sürdüren ve kentin sanat hayatına yön veren usta oyuncu Selma Sonat için unutulmaz bir doğum günü armağanı hazırlandı.

Marmaris - 2 ay önce

20 Ekim 2025 tarihinde Marmaris Gölenye (İçmeler) mahallesinde oluşturulan “Selma Sonat Hatıra Ormanı”, doğaya ve sanata adanmış bir ömrü yeşerten anlamlı bir etkinliğe sahne oldu. Usta sanatçının öğrencileri ve dostları tarafından organize edilen etkinlikte, Selma Sonat'ın anısına ve onuruna 30 fidan toprakla buluşturuldu.

Etkinliğe katılan Marmaris Orman İşletme Şefi Cihan Bozkurt, fidan dikimi hakkında bilgiler vererek katılımcılara doğru dikim tekniklerini anlattı. Bozkurt, bu tür etkinliklerin sadece doğaya değil, toplumsal belleğe de katkı sunduğunu vurguladı.

Sanat hayatı boyunca sahnede ve beyaz perdede canlandırdığı sayısız rolle iz bırakan, aynı zamanda özverili bir tiyatro eğitmeni ve yönetmeni olarak birçok genç sanatçının yolunu aydınlatan Selma Sonat, bu özel doğum günü sürprizi karşısında duygularını "Hayatım boyunca sahnede alkış aldım, öğrencilerimden sevgi gördüm ama bu fidanlar… Onlar sessizce büyüyerek en güzel teşekkür oluyor bana. Her biri bir anı, her biri bir emek… Bu ormanda geleceğe nefes, sanata umut var. Böyle bir armağanı bana layık gören tüm öğrencilerime, dostlarıma ve emeği geçen herkese yürekten teşekkür ediyorum. Bu doğum günüm, ömrümün en kıymetlisi oldu" sözleri ile ifade etti.

Etkinliğe katılan öğrencileri, dostları ve ailesi  “Güzel bir insan, bir sanatçı, özverili bir tiyatro öğretmeni için dünyanın en güzel doğum günü armağanı bu olsa gerek” şeklinde konuştular.

Usta sanatçı Selma Sonat’ın kendisi gibi Tiyatro sanatçısı ve turizmci kızı Orsel Sonat  “Selma Sonat Hatıra Ormanı, Marmaris’te yalnızca bir doğa alanı değil; sanata, emeğe ve vefaya adanmış yaşayan bir anıt olarak geleceğe miras kalacak’ diyerek annesinin doğum gününü kutladı.

Biz de Marmarisyenisayfa gazetesi olarak, değerli sanatçımız  ilçemizin gururu Selma Sonat hanımefendiye uzun ve sağlıklı bir ömür dileriz.

Haftanın Öne Çıkanları

MİLLETVEKİLİ ERGUN '' OECD VERİLERİNE GÖRE TÜRKİYE, ENERJİ ENFLASYONUNDA ZİRVEDE''

2025-10-20 13:58 - Genel

Marmarisli muhtar Ankara’da düzenlenen programa katıldı

2025-10-18 10:06 - Marmaris

Türkiye, gıda enflasyonunda Avrupa birincisi oldu

2025-10-21 14:59 - Ekonomi

Ergun “gıda fiyatları el yakıyor, vatandaşın sofrasına ateş düşmüştür”

2025-10-16 12:44 - Ekonomi

İngiliz ve Alman turistler Kale’nin biber tatarı ve pidesine bayıldı

2025-10-19 08:27 - Magazin

İlham veren kadınlar, 2’nci Türkiye Kadın Zirvesi’nde buluştu

2025-10-21 09:22 - Magazin

Dünya 2.’si kadın kuaför Denizli’nin gururu oldu

2025-10-17 14:08 - Magazin

İclal Aydın, "Ama Değil, Rağmen" ile 12 ilde turneye çıkıyor

2025-10-20 11:57 - Magazin

Başkan Arslan genç çiftin nikahını kıydı

2025-10-20 06:01 - Magazin

Acıpayamlı kadın kuaför İngiltere’de Dünya 2.’si oldu

2025-10-17 09:29 - Magazin

İlgili Haberler

MARMARİS KAYMAKAMLIĞINDAN DÜZENSİZ GÖÇLE MÜCADELEYE DESTEK  

14:37 - Marmaris

MARMARİS’TE GÜNEŞ YÜZÜNÜ GÖSTERDİ AMA SOĞUK HAVAYA DİKKAT

12:27 - Marmaris

MARMARİS’TE HAFTALIK ASAYİŞ VE GÜVENLİK TOPLANTISI YAPILDI

12:16 - Marmaris

5 Aralık’ta CHP’li Kadınlardan Eş Zamanlı Açıklama

16:46 - Marmaris

ÇAMUR RENGİNE BÜRÜNEN DENİZ HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ

16:22 - Marmaris

Günün Manşetleri

MUSKİ’den Ortaca’da Yağmur Suyu Çalışması

15:43 - Sağlık

Alkollü ve ehliyetsiz kadın sürücü dehşet saçtı

14:50 - Asayiş

Boşanma duruşmasından çıktı, eşini sırtından bıçakladı

14:26 - Asayiş

Amatör ligde tarihi fark

14:20 - Spor

Düğün günü husumetlisini vuran sanıklara 10 yıl hapis

14:10 - Asayiş