?>

Şenlikten geriye çöpleri kaldı

Trabzon'un düzköy ilçesi honefter yaylası'nda dün düzenlenen yayla şenliğine katılan binlerce kişi çöplerini yaylaya bırakıp gitti. şenlik alanına bırakılan binlerce çöp yaylada hayvancılık yapan yöre halkının tepkisini çekti.

Gündem - 9 ay önce

Trabzon’un Düzköy ilçesi Honefter Yaylası’nda dün düzenlenen yayla şenliğine katılan binlerce kişi çöplerini yaylaya bırakıp gitti. Şenlik alanına bırakılan binlerce çöp yaylada hayvancılık yapan yöre halkının tepkisini çekti.

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen Çayırbağı mahallesinin Honefter Yaylası’ndaki şenliğe bu yıl Düzköy, Akçaabat ve Tonya ilçeleri başta olmak üzere Trabzon’un ve Türkiye’nin 4 bir yanından binlerce kişi katıldı. Şenliğe katılanlar horon oynayıp yöresel sanatçıların ezgileri ile coşarken, şenlik dün akşam saatlerinde sona erdi. Bu sabah ineklerini yaylaya otlatmaya çıkan yayla sakinleri ise büyük bir şok ile karşılaştı. Şenliğe katılanların çöplerini yaylaya bırakıp gittiğine gören yöre halkı bu duruma büyük tepki gösterirken, bir an önce çöplerin ilgililer tarafından toplatılmasını istedi.

Şenliğe değil ama geriye bırakılan çöplere ve pisliğe karşı olduklarını belirten yayla sakinleri “Eğlenmek herkesin hakkı ancak bu şekilde değil. Şenlik adı altında yaylalar kirletiliyor. Bu çöplerin bir an önce temizletilmesi gerekiyor. Yaylada bir rüzgar çıksa bu plastik poşetler ve atıklar yaylanın dört bir yanına dağılacak. Yörede bizler hayvancılık yapıyoruz. Bu plastik atıklar hayvanlarımız ve su kaynaklarımız açısından büyük tehlike saçıyor. Böyle şenlik olmaz olsun” diyerek tepkilerini dile getirdiler.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

İsrail ve ABD Bakanları İran'ın Askeri Tehditlerini Görüştü

2024-08-12 14:36 - Ulusal

DENİZLİ HONAZ’DA YERALTINDAKİ PAMUKKALE

2024-08-16 10:49 - Gezi

ÜLKE GENELİNDE “HEPİMİZ KIYIDA'YIZ EYLEMİ

2024-08-14 13:36 - Gündem

ÇİÇEK AÇINCA ÖLEN AĞAÇ

2024-08-14 16:15 - Genel

Dev Yangın Bulutları Gökyüzünü Kapladı

2024-08-18 15:59 - Asayiş

BİNLERCE DÜNYA KELEBEĞİ KONYA'DA UÇUYOR

2024-08-17 14:16 - Gezi

Marmaris'te pazaryerinde trafik çilesi

2024-08-15 13:54 - Marmaris

İSTANBUL, DÜNYADA EN ÇOK GEZİLEN ŞEHİR

2024-08-12 11:06 - Gündem

KARŞIYAKA’DA BARINAKLARDAKİ HAYVANLARA YARDIM EDİN

2024-08-16 14:03 - Asayiş

Cumhur İttifakı Marmaris’te Başkan Ünlü’ye yüklendi

2024-08-13 18:15 - Marmaris

İlgili Haberler

TOGÜ’de bahar coşkusu hıdırellez ateşiyle başladı

17:43 - Gündem

Başkan Mirza, Çınarlı Mahallesi’ndeki yol ve kaldırım çalışmalarını inceledi

17:26 - Gündem

Muğla ve Bastia'dan Akdeniz İçin Güçlü İş Birliği

17:21 - Gündem

Yaralı halde bulunan Kızıl Şahin koruma altına alındı

17:11 - Gündem

İstanbul Boğazı’ndaki kirlilik havadan görüntülendi

16:56 - Gündem

Günün Manşetleri

Uyuşturucu Satıcısı Adli Kontrolle Serbest Kaldı

17:02 - Asayiş

"05.05.2025" Evlilik Tarihi Türkiye Genelinde Yoğun İlgi Gördü

16:45 - Gündem

Tümörlerde Erken Tanı Hayat Kurtarıyor

15:42 - Sağlık

Türkiye'nin Kuş Göç Yolları Haritalanıyor

14:34 - Gündem

Gençler Kendilerini Ege'nin Serin Sularına Bıraktı

14:34 - İnsan