?>

Seralarda sıcaklık ve nem takibi artık cepte

Antalya büyükşehir belediyesi, üreticileri yeni teknolojilerle buluşturmak üzere örtü altı tarımda başlattığı dijital tarım projesi’ni aksu ve serik’te de uygulamaya başladı. Seralarda anlık olarak sıcaklığı ve nem oranını cep telefonlarından takibini sağlayan proje kapsamında 40 üreticiye takip sensörü hibe edilerek, kurulumları yapıldı.

Teknoloji - 6 ay önce

Antalya Büyükşehir Belediyesi, üreticileri yeni teknolojilerle buluşturmak üzere örtü altı tarımda başlattığı Dijital Tarım Projesi’ni Aksu ve Serik’te de uygulamaya başladı. Seralarda anlık olarak sıcaklığı ve nem oranını cep telefonlarından takibini sağlayan proje kapsamında 40 üreticiye takip sensörü hibe edilerek, kurulumları yapıldı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Dijital Tarım Projesi ağını genişletiyor. Büyükşehir Belediyesi, Elmalı, Kumluca, Kaş ve Demre’nin ardından Dijital Tarım Projesi’ni Aksu ve Serik ilçelerinde de uygulamaya başladı. Aksu Kurşunlu ve Serik Şatırlı mahallelerinde toplam 40 üreticiye tarımsal takip sensörleri hibe edilerek kurulumları yapıldı. Çiftçiler bilgilendirildi

Kurulumun ardından Büyükşehir ekipleri cihazların kullanımıyla ilgili çiftçileri bilgilendirdi. Çiftçilerin üretimine destek olmayı hayatlarını kolaylaştıracak teknolojilerle buluşturmayı hedefleyen Dijital Tarım Projesi ile seralarda havanın sıcaklığı ve nem oranı anlık olarak takip edilerek çiftçilere raporlanıyor. Sera içerisindeki sensörler aracılığı ile elde edilen verilere üreticiler cep telefonlarından ulaşabiliyor. “Desteklerimiz devam edecek”

Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Ziraat Yüksek Mühendisi Nermin Ata Aksu, dijital tarım sisteminin özellikle don olaylarında üreticiyi uyararak, zararı önlediğini ifade ederek, “Dijital tarım sistemlerimiz çiftçilerimizin seralarındaki iklimlendirmeyi uzak mesafelerde olsalar bile takip etmelerini sağlıyor. Özellikle kış aylarında yaşanan don olaylarına karşı alarm kurularak uyarı veriyor. Aynı zamanda düzenli olarak nem ölçümü yapıyor. Elmalı, Kumluca, Kaş ve Demre ilçelerimizin ardından Dijital tarım sistemimizi Aksu ve Serik’te de tanıtarak uygulamaya başladık. Yeni nesil tarım teknolojileri ile çiftçilerimize desteğimizi arttırarak devam ettireceğiz” dedi. “Kolaylık sağlayacak”

Kurşunlu Mahalle Muhtarı Musa Dönmez ise “İki yıl önce yaşadığımız yangın afetinden sonra belediyemiz seraları zarar gören komşularımıza sera naylonu desteğinde bulunmuştu. Daha sonra yapışkan tuzaklar verildi. Şimdide seralarımız için dijital derece ölçerler veriyor. Özellikle seraları evlerine uzak olan çiftçilerimiz için büyük kolaylık sağlayacak bir teknoloji” diye konuştu. “İçimiz rahat olacak”

Dijital sensörlerin çiftçilere büyük kolaylık sağlayacağını dile getiren Kurşunlu Mahallesi’nden üretici Ali Patır ise şunları söyledi: “Uzun yıllardır çiftçilikle uğraşıyorum. Çiftçilikte giderek giderlerimizin arttığı gelirlerimizin düştüğü bir dönem yaşıyoruz. Evde olmasak bile seralarımızda son durumun ne olduğunu öğrenebilecek tedbirimizi alacağız. Mahallemizde olmasak bile seralarımızın nem ve sıcaklık değerlerini telefonumuzdan görebileceğiz. Bizim için büyük bir kolaylık. Zamanımızdan kazanabileceğiz, içimiz rahat olacak.”

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Metal atölyesinde çıkan yangında paralar yandı

2024-12-15 14:10 - Asayiş

Kanada Maliye Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Chrystia Freeland istifa etti

2024-12-16 23:20 - Siyaset

Samsun’da 600 gram kokain ve 100 gram metamfetamin ele geçirildi

2024-12-10 14:27 - Asayiş

Abdülkerim Bardakcı: "Hedeflere bir bir ulaşacağız"

2024-12-11 14:05 - Spor

11 ARALIK ULUSLARARASI DAĞ GÜNÜ KUTLANIYOR

2024-12-11 14:34 - Gezi

Ali Acar’ın Damadı Anıl Şen Hayatını Kaybetti

2024-12-13 11:48 - Marmaris

MARMARİS'İN BİRBİRİNDEN İLGİNÇ VE GÜZEL KALE SOKAKLARI

2024-12-12 16:09 - Marmaris

KIZKUMU: DÜNYACA BİLİNEN EFSANEVİ GÜZELLİK

2024-12-16 12:16 - Marmaris

Galatasaray ve Malmö Karşı Karşıya!

2024-12-11 09:34 - Spor

Mersin’de otoban yol kenarları ağaçlandırılıyor

2024-12-14 10:25 - Gündem

İlgili Haberler

Bakan Kacır’dan Roketsan’a ziyaret

20:50 - Teknoloji

İstanbul Valisi Gül, Ümraniye Tübitak 4006-C Bilim Fuarı Festivali’ne katıldı

14:49 - Teknoloji

Gercüş’te öğrenciler robotik kodlamayla hayatı kolaylaştıracak projeler üretiyor

10:56 - Teknoloji

Baykar ve Leonardo’dan yeni ortak girişim: LBA Systems

18:16 - Teknoloji

ADÜ Teknokent’te, hasar gören beyin hücrelerinin onarımı için çalışma başlatıldı

17:53 - Teknoloji

Günün Manşetleri

Yaz mevsiminin gelmesiyle gondol turlarına talep arttı

11:16 - İnsan

Köpeğe çarpmamak için manevra yapan sürücü kaza yaptı

11:14 - Asayiş

Sigara içen çocuklar otları tutuşturdu

11:06 - Asayiş

Otomobil mağazaya daldı

17:58 - Asayiş

İş yeri kurşunlayan 2 kişi tutuklandı

17:36 - Asayiş