?>

Serebral palsi hastası genç kız ikinci üniversitesinden mezun oldu

HUZEYME NUR KURT

Eğitim - 1 saat önce

Serebral palsi hastası Huzeyme Nur Kurt, Eskişehir Teknik Üniversitesi’nde düzenlenen mezuniyet töreninde ailesinin büyük desteğiyle ikinci üniversitesini bitirmenin gururunu yaşadı.

Eskişehir Teknik Üniversitesi’nde gerçekleştirilen Anadolu Üniversitesi Mezuniyet Töreni’nde, serebral palsi hastası Huzeyme Nur Kurt mezuniyet gururu yaşadı. Doğum esnasında oksijensiz kalması sonucu serebral palsi teşhisi konulan ve bedensel engeli bulunan Kurt, ailesinin desteğiyle Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Tıbbi Sekreterlik Bölümü’nden mezun olarak ikinci üniversite diplomasını aldı. Eğitim hayatı boyunca ailesinin refakat ettiği Kurt, mezuniyet belgesini binlerce öğrenciyle birlikte aldı. Törende kızlarına eşlik eden anne Güleser ve baba Ali Kurt, eğitim sürecinde yaşadıkları süreçleri anlattı. "Kariyerimi geliştirmek için Tıbbi Sekreterlik okudum"

Mezuniyet töreninde duygularını paylaşan Huzeyme Nur Kurt, daha önce de üniversite bitirdiğini belirterek, "Buradan öncelikle aileme, sonra tüm sevenlerime, sonra böyle bir imkân sunduğu için Açıköğretim Fakültesi Dekanlığına, Açıköğretim Fakültesine çok teşekkür ederim. Çok mutluyum, çok gururluyum. Bu bölüm benim ikinci üniversitem. Daha önce Sosyal Hizmetler okumuştum. Erzurum, Atatürk Üniversitesi, o da açıköğretim. Sonra kariyerimi geliştirmek için tıbbi sekreterlik okumaya karar verdim. Ailem, doğduğumdan beri zaten bana çok destek olmuştu. Onları çok seviyorum, iyi ki varlar" dedi.

Kızının eğitimi için büyük bir fedakarlık gösterdiklerini ve Kahramanmaraş’tan Eskişehir’e geldiklerini ifade eden anne Güleser Kurt, "Kahramanmaraş’tan geldik. Tıbbi sekreterlik bölümünü bitirdi kızım. Onu tebrik ediyorum, başarılar diliyorum. Serebral palsi hastası, bedensel engelli. Oksijensiz kaldı doğum esnasında. Bölümünü bitirdi, kızımla gurur duyuyorum. Başarılarının devamını diliyorum. Liseye kadar örgün okuttuk. Liseden sonra üniversiteye açıköğretim okuttuk. Biz de gurur duyuyoruz. Yolunun, bahtının açık olmasını diliyoruz" şeklinde konuştu. "Kızımızın her zaman yanındayız"

Kızlarının her zaman yanında olacaklarını vurgulayan baba Ali Kurt ise şu ifadeleri kullandı:

"Her türlü destek olduk, annesiyle ben. Sürekli arkasındayız, sürekli yanındayız. Sürekli yanını kolladık, sürekli peşinden koştuk. Koşmaya da devam edeceğiz. Kızım gittiği yere kadar gitmeye devam edecek, Allah’ın izniyle. Biz de arkasından, yahut da yanından devam edeceğiz gitmeye. Gurur duyuyorum kızımla."

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Gençlerle buluşan Bayhan: "Şarkılara dalıp gidiyorum"

2026-06-23 16:24 - Magazin

SÖĞÜTKÖY’DE ELEKTRİK İSYANI: “21. YÜZYILDA KARANLIKTA YAŞIYORUZ”

2026-06-23 10:34 - Marmaris

Eskişehir’de yaşayan Aşağı Piribeyli köylüleri vatandaşlara aşure ikramında bulundu

2026-06-28 11:58 - İnsan

Çorum’da zincirleme kaza: 2 yaralı

2026-06-26 02:14 - Asayiş

"GÜÇLÜ KADROYLA YOLA DEVAM"

2026-06-23 14:33 - Marmaris

MARMARİS KAPALI ÇARŞI ESNAFINDAN PROTESTO

2026-06-24 13:07 - Marmaris

TIRA ARKADAN ÇARPAN OTOMOBİLDEKİ RUS KADIN HAYATINI KAYBETTİ

2026-06-24 13:53 - Asayiş

MARMARİS HALK OYUNLARI EKİBİ ULUSLARARASI FESTİVALDE SAHNE ALACAK

2026-06-24 14:32 - Marmaris

Profesyonel makyaj sektörü Bakü’de bir araya geldi

2026-06-24 13:50 - Magazin

ARAÇ İÇİ TÜTÜN KULLANIMINA YÖNELİK DENETİM GERÇEKLEŞTİRİLDİ

2026-06-27 13:30 - Marmaris

İlgili Haberler

Bakan Tekin: "Sanatı eğitim süreçlerinin ayrılmaz bir parçası olarak görüyoruz"

13:26 - Eğitim

Datça’da sene sonu eğitim toplantısı yapıldı

13:16 - Eğitim

GSB Yaz Okulları Başladı

13:04 - Eğitim

Van’da GSB Spor Okulları ve Engelsiz Spor Okulları kapılarını açtı

12:37 - Eğitim

Rektör Kibar Saruhanlı MYO inşaatını yerinde inceledi

12:34 - Eğitim

Günün Manşetleri

Başıboş atlar yürekleri ağza getirdi

11:24 - Asayiş

5G, elektronik haberleşme yatırımlarını rekor seviyeye taşıdı

11:20 - Teknoloji

Manisalı judocular Balkan Şampiyonası’ndan madalyalarla döndü

11:18 - Spor

Ayağı yuvasındaki ipe takılan yavru leyleği itfaiye kurtardı

10:25 - Asayiş

Kentin birçok farklı noktalarında akrepler görülüyor

10:25 - Asayiş