?>

Servisçi esnafının sorunları TŞOF’ta masaya yatırıldı

Türkiye şoförler ve otomobilciler federasyonu’nun (tşof) ev sahipliğinde, servis taşımacılığı alanındaki güncel sorunların ele alındığı bir toplantı gerçekleştirildi.

Ekonomi - 2 ay önce

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu’nun (TŞOF) ev sahipliğinde, servis taşımacılığı alanındaki güncel sorunların ele alındığı bir toplantı gerçekleştirildi.

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu’nun (TŞOF) ev sahipliğinde, servis taşımacılığı alanındaki güncel sorunların ele alındığı kapsamlı bir istişare toplantısı gerçekleştirildi. Toplantı, TŞOF Genel Başkanı Mehmet Yiğiner’in öncülüğünde yapıldı.

Toplantıda, servisçi esnafını doğrudan ilgilendiren S yetki belgesi, kapı sensörü uygulaması, okul servis araçlarının yaş sınırı ve çeşitli bölgesel sorunlar detaylı şekilde ele alındı. Konular, ortak akıl anlayışıyla değerlendirilerek Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı bürokratlarıyla paylaşıldı. İstişarelerin ardından, sektörün karşı karşıya olduğu sorunların çözümüne yönelik atılması gereken adımlar konusunda karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. Servisçi esnafının mağduriyet yaşamaması ve hak kayıplarının önlenmesi adına yapılması gereken düzenlemeler detaylı bir şekilde görüşüldü.

Toplantıya ilişkin değerlendirmede bulunan TŞOF Genel Başkanı Mehmet Yiğiner, "Toplantımızın, alınan kararların ve yürütülecek çalışmaların servis aracı işletmeciliği yapan esnafımız için hayırlara vesile olmasını temenni ediyor katılım ve katkılarından dolayı Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürümüz Murat Baştor’a, Genel Müdür Yardımcımız Yalkın Giray Yüksel’e, Karayolu Taşımacılığı Daire Başkanımız Kerim Cicioğlu’na, Eğitim ve Belgelendirme Daire Başkanımız Ali Rıza Çelik’e, Araç Muayene ve Denetim Daire Başkanımız Cemalettin Doğmuş’a ve komisyon üyesi tüm başkanlarımıza teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Toplantıya, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürü Murat Baştor, Genel Müdür Yardımcısı Yalkın Giray Yüksel, Karayolu Taşımacılığı Daire Başkanı Kerim Cicioğlu, Eğitim ve Belgelendirme Daire Başkanı Ali Rıza Çelik, Araç Muayene ve Denetim Daire Başkanı Cemalettin Doğmuş, TŞOF Yönetim Kurulu Üyesi Ercan Soydaş ile Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen 14 oda başkanından oluşan Servis Aracı İşletmecileri Mesleki Faaliyet Komisyonu üyeleri katıldı.

Toplantı, günün anısına çekilen hatıra fotoğrafıyla sona erdi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Bursa'daki Yangında Milyonlarca Arı Telef Oldu

2025-08-04 09:51 - Ekonomi

Mersin’de ’Yaz Şenlikleri’ başladı

2025-08-03 11:09 - Kültür Sanat

Çankırı’da akan bu sular okyanuslardan 8 kat daha tuzlu

2025-08-02 12:56 - Gündem

MARMARİS’TE DEVLET HASTANESİ ALARM VERİYOR

2025-08-06 13:45 - Marmaris

Marmaris Açıklarında 14 Düzensiz Göçmen Yakalandı

2025-08-07 11:47 - Marmaris

Bodrum'da Yollar Yenileniyor

2025-08-05 11:30 - Ulaşım

Marmaris’te Yaz Tatilinin Vazgeçilmezi Tekne Turları

2025-08-05 13:57 - Marmaris

AK PARTİ MUĞLA MİLLETVEKİLİ KADEM METE’DEN ONAT AİLESİNE TAZİYE ZİYARETİ    

2025-08-02 11:57 - Genel

Marmaris'in Gururu Can Karadinç

2025-08-07 16:50 - Marmaris

Marmaris ve Datça'ya Yoğun Turist Akını

2025-08-05 09:31 - Genel

İlgili Haberler

Milletvekili Tüfenkci: "Malatya-İskenderun hızlandırılmış tren hattı ihracata güç katacak"

18:48 - Ekonomi

Türkiye’nin en hızlı büyüyen 100 şirketi belli oldu

18:15 - Ekonomi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "Hedefimiz yıl sonunda yüzde 30’un altında bir enflasyon oranı"

18:06 - Ekonomi

Mardin’de Yerel Kalkınma Hamlesi Programı ve Yeni Yatırım Teşvik Sistemi tanıtıldı

17:28 - Ekonomi

Karacasu Belediyesi’nden ‘soğuk hava deposu’ duyurusu

17:26 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Galatasaray, Konyaspor maçı hazırlıklarına başladı

16:34 - Spor

Alev savaşçılarına kadınlardan ‘pişi’ desteği

16:30 - İnsan

Merseyside derbisinde kazanan Liverpool

16:29 - Spor

Tefecilik operasyonunda 5 tutuklama

16:28 - Asayiş

Glutensiz Diyet Gerçekten Sağlıklı Mı?

14:36 - Sağlık