?>

Sevgililer Günü’nde ölü bulunan genç kadının intihar mektubunda kocasının parmak izi çıktı

Antalya’nın aksu ilçesi altıntaş mahallesi’nde, 14 şubat 2025’te yaşanan olayda, 33 yaşındaki düriye çiğdem keklik’in tüfekle intihar ettiği iddia edilmişti. Ancak, antalya cumhuriyet başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame, olayın intihar değil cinayet olabileceğine işaret etti. Keklik’in eşi h. K "kadına ve eşe karşı kasten öldürme" suçlamasıyla ağırlaştırılmış ömür boyu hapis istemiyle hakim karşısına çıkacak.

Asayiş - 7 ay önce

Antalya’nın Aksu ilçesi Altıntaş Mahallesi’nde 14 Şubat’ta tüfekle intihar ettiği iddia edilen kadınla ilgili soruşturmada Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı iddianame, olayın intihar değil cinayet olabileceğine işaret etti. 33 yaşındaki kadının eşi, "kadına ve eşe karşı kasten öldürme" suçlamasıyla ağırlaştırılmış ömür boyu hapis talebiyle hakim karşısına çıkacak.

Olay, H.K.’nin 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayarak eşinin cansız bedenini evde bulduğunu bildirmesiyle ortaya çıktı. Sağlık ekipleri, Düriye Çiğdem Keklik’in (33) göğsünden tüfekle vurularak hayatını kaybettiğini belirledi. Olay yerinde, "Ben seni aldatmadım, fotoğrafların hiçbirinden haberim yok. Ben senden başkasını düşünmedim. Ben seni canımdan çok sevdim. Sana bunları yaşattığım için çok üzgünüm. Hakkını helal et. Kendi isteğimle canıma kıyıyorum, kurtuluyorsun benden" yazılı bir mektup bulundu. Mektupta H.K’nın parmak izinin tespit edilmesi ise olayın seyrini değiştirdi.

Olayla ilgili soruşturma başlatan Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı iddianamede, olay yerindeki kan izleri, barut kalıntıları ve mektuptaki parmak izinin H.K’nin anlatımıyla çeliştiği vurgulandı. Mektubun Düriye Çiğdem Keklik’e zorla yazdırılmış olabileceği belirtildi. Ayrıca H.K’nin eşine sistematik şiddet uyguladığı, maktulün korku ve baskı altında yaşadığı ve olay günü eşler arasında bir tartışma yaşandığı öne sürüldü. İddianamede zanlının cinayet sonrası olay yerini düzenleyerek intihar süsü vermiş olabileceği de belirtildi. Suçlamaları reddetti

Gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edilen ve nöbetçi hakimlikçe tutuklanan H.K., savcılık ifadesinde suçlamaları reddetti. H.K., 5 yıldır birlikte oldukları ve 2024’te evlendikleri eşinin telefonunda eski sevgililerine ait fotoğraflar bulduğunu, bu nedenle 13 Şubat’ta tartıştıklarını belirtti. H.K., "Eşime fotoğrafları silmesini söyledim. Sildiğini söyledi ama çöp kutusunda duruyordu. Bana saygısızlık yaptığını söyledim, sinirlenip dışarı çıktım. Eşimin kalp rahatsızlığı vardı, bu yüzden eve döndüm" dedi.

Ertesi gün tartışmanın devam ettiğini ancak işe gittiğini ve sabah eve döndüğünde eşini tüfekle intihar etmiş halde bulduğunu iddia eden H.K., "O gece işten hiç ayrılmadım. Eşim telefonunu bana vermiş, ‘İstediğin her şeye bak, senden gizlim saklım yok’ demişti" dedi.

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı iddianame doğrultusunda H.K.’nın yargılanmasına önümüzdeki aylarda başlanacak. Davada adli tıp raporları, olay yeri incelemeleri ve delillerin analizi kritik rol oynayacak.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Antalya’ya dolu yağdı: Alacabel beyaza büründü

2025-05-29 18:50 - Asayiş

FETHİYE-RODOS SEFERLERİ BAŞLADI

2025-05-31 12:29 - Ulaşım

Hınıs’ta ’Beraber bir dondurma yemeyelim mi?’ etkinliği

2025-05-29 18:17 - İnsan

Ankara’daki hobi bahçelerinin durumu ele alındı

2025-05-29 17:49 - Siyaset

Bakan Uraloğlu: "‘Geldik ama evde yoktunuz’ dönemi sona erdi"

2025-05-29 13:24 - Genel

CHP’li Özcan’dan Yargı Eleştirisi

2025-05-29 14:55 - Siyaset

Karapınar’da otomobil refüje çarptı: 1 yaralı

2025-05-29 18:09 - Asayiş

Fiba Commercial Properties, yeni projelerini yatırımcılara tanıttı

2025-05-29 15:28 - Ekonomi

Menteşe Belediyesi'nden Ata Tohumu Desteği

2025-05-29 13:38 - Genel

Cildinizin Kurtarıcısı Hametan Krem

2025-05-30 17:11 - Genel

İlgili Haberler

Uçağın düştüğü gören vatandaşlar, o anları anlattı

01:27 - Asayiş

İşçilerin kaldığı konteyner yatakhane alevlere teslim oldu

00:15 - Asayiş

Hassa’da ters dönen otomobilin sürücüsü yaralandı

00:10 - Asayiş

Hatay’da müstakil ev alevlere teslim oldu

00:08 - Asayiş

Libya Başbakanı Dibeybe, Genelkurmay Başkanı Al-Haddad’ın Ankara’da düşen uçakta hayatını kaybettiğini açıkladı

23:36 - Asayiş

Günün Manşetleri

Muğla Büyükşehir’den yerel kalkınmaya katkı

12:55 - Ekonomi

TBB’den Milas Belediyesi’ne Ekskavatör Desteği

17:38 - Genel

Bıçak darbeleriyle öldürülen kadının damadı tutuklandı

13:58 - Asayiş

‘Ev Sahibi Türkiye’ projesine rekor talep

13:47 - Ekonomi

Kendini ifade etmekte zorlanan genç şair duygularını kitaplaştırdı

13:36 - Eğitim