?>

Sibirya’dan göç eden yeşilbaşlı ördekler Çoruh Nehri’ni mesken tuttu

SİBİRYA’DAN GÖÇ EDEN YEŞİLBAŞLI ÖRDEKLER ÇORUH NEHRİ’Nİ MESKEN TUTTU

Gündem - 1 hafta önce

Sibirya ve Rusya’dan göç eden yeşilbaşlı ördekler, kış aylarında Bayburt’tan geçen Çoruh Nehri’ni mesken tuttu.

Mescit Dağları’ndan doğan ve Türkiye’nin en hızlı akan nehirlerinden biri olan Çoruh Nehri, her yıl aralık ayıyla birlikte göçmen kuşların uğrak noktası oluyor. Ana vatanı Asya, Kuzey Amerika ve Kuzey Afrika olan yeşilbaşlı ördekler, yaklaşık 10 yıldır kış aylarında Bayburt’a gelerek nehirde konaklıyor. Nisan ayının ortalarına doğru ise daha soğuk bölgelere göç etmek üzere Çoruh’u terk ediyorlar.

Bayburt’un simgelerinden biri haline gelen yeşilbaşlı ördeklerin sayısında her geçen yıl artış yaşanırken, vatandaşlar da ördekleri yemleyerek destek oluyor. Çoruh Nehri’nin Kaleardı Mahallesi mevkisinde yoğun olarak görülen ördekler, buz tutmuş alanlarda suya dalıp çıkarak görsel bir şölen sunuyor.

Ördekleri beslemek için nehir kenarına gelen hayvanseverlerden Kemal Aydın, yeşilbaşlı ördeklerin yıllardır Bayburt’a geldiğini belirterek, "Yaklaşık 10 yıldır bu ördekler buraya geliyor. Kış aylarında düzenli olarak gelirler. Mahallemiz için çok güzel bir görüntü. İnşallah duyarlı vatandaşlarımız bu hayvanları ürkütmez, avlamaz" dedi. Hikmet Azaphan ise yeşilbaşlı ördeklerin Bayburt’un doğal güzelliğine ayrı bir renk kattığını ifade ederek, "Kış aylarında buraya geliyorlar. Çoruh Nehri’ne farklı bir hava katıyorlar. Herkes ekmeğini, yemini getirip ördekleri besliyor" diye konuştu.

Evdeki bayat ekmekleri değerlendirerek ördeklere getirdiğini söyleyen Rahmi Aydemir de her kış düzenli olarak ördekleri beslediklerini dile getirdi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

ERGUN; ÖĞRENCİLER YURTLARDA GÜVENDE Mİ?

2026-01-23 12:27 - Genel

Emlak Sektöründe Harç Krizi

2026-01-22 15:58 - Ekonomi

Engelli Haklarında Tasarruf Krizi

2026-01-24 20:01 - Marmaris

MUĞLA’DA BELEDİYE BİNALARI TÜRK BAYRAKLARI İLE DONATILDI

2026-01-21 11:56 - İnsan

DATÇA’DA VİRAJI ALAMAYAN TIR DEVRİLDİ: 1 YARALI

2026-01-24 00:44 - Asayiş

Kaza sonrası hayatını kaybeden vatandaş, bağışlanan organlarıyla 7 hastaya umut oldu

2026-01-22 14:53 - Sağlık

ADD’DEN UĞUR MUMCU VE DEMOKRASİ ŞEHİTLERİNİ ANMA ETKİNLİĞİ

2026-01-24 16:39 - Marmaris

Fırtına elektrik tellerini kopardı, çıkan yangın büyümeden söndürüldü

2026-01-22 00:09 - Asayiş

Nilüfer, Simge ve Bengü Beker hayranlarıyla buluşacak

2026-01-21 13:42 - Magazin

Muğla UMKE’ye tam donanımlı lojistik araç

2026-01-22 13:19 - Sağlık

İlgili Haberler

Van’da lapa lapa kar yağdı

22:49 - Gündem

Şırnak’ta dev kayalar köye düştü, 30 hayvan telef oldu

20:15 - Gündem

Vali Ergün: "Arama kurtarma çalışmaları durmadı, çığ riski sebebiyle ara verildi"

19:45 - Gündem

Kastamonu’da yağışların ardından heyelanlar meydana geldi

20:04 - Gündem

Prof. Dr. Scachner: "Anadolu, her zaman iklimin oynaklığına maruz kalan bir bölge olmuştur"

19:09 - Gündem

Günün Manşetleri

Otobüs kazasında ölen kadın son yolculuğuna uğurlandı

14:11 - Asayiş

Küçük çocuğun boğazına 50 kuruş kaçtı

14:06 - Sağlık

801 Yıllık Şifa Sırrı

14:05 - Sağlık

Ramazan’da zamsız et, zamsız pastırma

13:57 - Ekonomi

Doğal olan normal doğum

13:53 - Sağlık