?>

Sıcaktan bunalan mandaların sudaki görüntüleri Afrika’yı aratmıyor

Muş'ta sıcaktan bunalan mandaların serinlemek için girdikleri karasu nehri ve göletlerdeki görüntüleri afrika’yı aratmıyor.

Gündem - 2 yıl önce

Muş’ta sıcaktan bunalan mandaların serinlemek için girdikleri Karasu Nehri ve göletlerdeki görüntüleri Afrika’yı aratmıyor.

Muş’un Hasköy ilçesindeki manda çobanları, zamandan tasarruf etmek ve az yorulmak için büyükbaş sürülerinin peşinden bisiklet ile giderken, öğle sıcağından ise bunalan mandaları nehir ve göletlerde serinletmeye çalışıyor.

İlçeye bağlı Karakütük, Umurca ve Sarıbahçe köylerinde manda sürülerini meralarda otlatan çobanlar, sıcaklığın arttığı saatlerde sürüleri Karasu Nehri ve göletlere getiriyor. Burada yaklaşık 3 saat sularda serinleyen mandalar, daha sonra çobanlar tarafından yeniden meralara götürülüyor.

Mandaların sıcağa dayanamadığını anlatan besicilerden Fesih Karadeniz, “Çobanlarımız sabah erken saatlerde mandaları meraya otlatmak için çıkarıyor. Öğle saatinde suya getiriyorlar. Mandalar suyu çok seviyor. Burada yaklaşık 3 saat suda kalıyorlar. Akşam olunca da eve götürüyor. Mandaların suda serinlemesi süt verimini artırıyor. Suda temizlendikleri için sağımları da kolay oluyor. Ancak bu sene Karasu Islah Projesinden dolayı suyumuz azaldığı için mandalar çok fazla suya giremiyor. Bizim tek istediğimiz, mandalarımızın suya girebilmesi için alanın açılmasını istiyoruz. Çünkü hayvanlarımız suya giremedikleri için gölet, kanal ve çamurlu sularında serinlemek zorunda kalıyor” dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

GÖKOVA’DAKİ SEVGİ YOLU’NDA AĞAÇ ÜSTÜ AŞK İLANLARI

2024-06-13 13:52 - ÇEVRE

MARMARİSLİ 14 YAŞINDAKİ FUTBOLCU MUĞLA KARMASINA SEÇİLDİ

2024-06-11 11:34 - Spor

DALAMAN SARSALA KOYU'NA GİRİŞE REKOR ZAM

2024-06-10 16:58 - Ekonomi

Kurban Bayramınız Kutlu Olsun

2024-06-15 01:03 - Marmaris

PİK KURS MERKEZİ AÇILDI

2024-06-11 17:57 - Marmaris

Amasya’da otomobil yol kenarındaki tezgaha daldı: 1 ölü

2024-06-10 17:37 - Asayiş

ZEHRA GÜNEŞ'İN AİLE FOTOĞRAFI SOSYAL MEDYADA GÜNDEM OLDU

2024-06-12 16:12 - Spor

MARMARİS’TE ÇEVREYİ KORUYAN VATANDAŞA HAKSIZ SALDIRI

2024-06-14 14:54 - ÇEVRE

MUHTEŞEM GÖKOVA’NIN CENNET KÖŞESİ AKYAKA

2024-06-10 15:02 - ÇEVRE

MUĞLA ARISI VE FETHİYE'NİN SUYU TEHLİKEDE

2024-06-12 11:57 - ÇEVRE

İlgili Haberler

Poyraz küçük tekne balıkçılarını limana bağladı, ağlar tamire alındı

17:36 - Gündem

20 mahalleyi birbirine bağlayan köprüde yenileme çalışmaları sona geldi

17:24 - Gündem

Patnos’ta trafik ışıkları yeniden faaliyete geçti

17:15 - Gündem

Buldan Gençlik Merkezinde mini hayvanat bahçesi kuruldu

17:12 - Gündem

Akyazı’da 5 mahallenin altyapısı baştan sona yenilendi

17:14 - Gündem

Günün Manşetleri

TBB’den Milas Belediyesi’ne Ekskavatör Desteği

17:38 - Genel

Bıçak darbeleriyle öldürülen kadının damadı tutuklandı

13:58 - Asayiş

‘Ev Sahibi Türkiye’ projesine rekor talep

13:47 - Ekonomi

Kendini ifade etmekte zorlanan genç şair duygularını kitaplaştırdı

13:36 - Eğitim

6 yaşında başladığı bakırcılığı neredeyse yarım asırdır sürdürüyor

13:28 - Kültür Sanat