?>

Şifalı içme suyu iftarların vazgeçilmezi olmaya devam ediyor

Denizli'nin buldan ilçesinde şifalı olduğunu inanılan ve her yıl getirdikleri şişelere su dolduran vatandaşlar ramazan ayında iftarlarını doldurdukları su ile açıyorlar. Sürekli akan ve aktığı bölgede kızıllık bırakan bu suyu, yanlarında getirdikleri şişelere dolduran vatandaşlar, bu suyu hem kendilerine hem de yakınlarına ikram etmek için kullanıyor.

Gündem - 2 ay önce

Denizli’nin Buldan ilçesinde şifalı olduğunu inanılan ve vatandaşların her yıl Ramazan ayında getirdikleri şişelere doldurduğu su, iftar sofralarının vazgeçilmezleri arasında yer almaya devam ediyor. Aktığı bölgede kızıllık bırakan suyun, yeryüzüne çıktığı kaynak büyük ilgi görüyor. Denizli’nin Buldan ilçesi Bostanyeri Mahallesi’nde kendiliğinden yer yüzüne ulaşan ve şifalı olduğu inanılan doğal kaynak suyuna, bölge sakinleri tarafından büyük ilgi gösteriliyor. Yaz kış sürekli olarak akan ve aktığı bölgede kızıllık bırakan içme suyunu, yanlarında getirdikleri şişelere dolduran vatandaşlar, hem kendileri tüketiyor hem de yakınlarına ikram ediyor. Özellikle mide, hazımsızlık, böbrek ve safra kesesi rahatsızlıklarına iyi geldiği düşünülen bu su, Ramazan ayında iftarlar sofralarının vazgeçilmezi oluyor. Su doldurmak için kaynağa gelen vatandaşlar, akarın hemen yanında bulunan İçme Dede’nin kabristanına da ziyaret ediyor. "Yıllardır her Ramazan ayında buraya gelip su dolduruyoruz"

Bu yıl da her sene olduğu gibi Ramazan ayında geleneksel hale gelen içme suyunu doldurmaya geldiklerini belirten Erol Yeşildağ, "Yıllardır içme suyunu Ramazan ayında doldurmaya gelirim. Bu yılda iftarda içmek için suyumuzu dolduruyoruz. Şifalı olduğunu büyüklerimden duyardık. Burada suyumuzu dolduruyoruz, hem de buranın kabristanında yatan İçme Dede’nin kabristanını ziyaret ediyoruz" dedi. "Tadı ve içimi bakımından maden suyu ile aynı lezzette"

Her fırsatta içme suyu için geldiğini ve tadı, içimi bakımından maden suyu ile aynı lezzette olduğunu dile getiren Mustafa Kavrayıcı ise "İçme Suyunu her fırsatta geliyorum. Tadı ve içimi bakımından maden suyu ile aynı lezzette. İftarımızı bu suyla açıyoruz ancak ulaşım bakımından bu bölgeye gelmekte zorlanıyoruz. Yetkililerimizden Buldan’la özdeşleşen ve şifalı olduğu söylenen içme suyu yolunun düzeltilmesi ve ulaşımının kolaylaşmasını istiyoruz" diye konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Şırnak’ta dağ keçileri dronla görüntülendi

2025-03-13 11:14 - Gündem

Fenerbahçe, ASVEL’i konuk edecek

2025-03-12 11:32 - Spor

Şahinbey Belediyesi’nden öğrencilere sahur ikramı

2025-03-16 17:39 - Kültür Sanat

Mardin Büyükşehir Belediyesi, Nusaybin Belediyesinin yapmadığı çöp temizliğini üstlendi

2025-03-10 13:35 - Gündem

Galatasaray, Antalyaspor maçı hazırlıklarını tamamladı

2025-03-14 09:19 - Spor

Mardin’de ’bayat ekmek kutusu’na bırakılan ekmekler değerlendirilerek israf önleniyor

2025-03-10 13:45 - İnsan

Bayraklı’dan Adıyaman’a gönül köprüsü

2025-03-10 12:46 - Genel

Sultangazi’deki Ramazan Etkinlik Çadırı’na çocuklardan yoğun ilgi

2025-03-10 15:59 - Genel

Ortaca'da Drone Destekli Trafik Denetimi

2025-03-11 11:11 - Genel

Gözlerinden etkilendi klibinde oynattığı atı satın aldı

2025-03-11 12:52 - Magazin

İlgili Haberler

Muratlı Mezarlığı’ndaki çöp kovaları yenilenmeyi bekliyor

06:38 - Gündem

Elazığ’da fırtınadan uçan çatı araçların yanına düştü

23:11 - Gündem

Bingöl’de fırtına ve sağanak nedeniyle ahır çöktü

18:17 - Gündem

İzinsiz bırakılan tekneler vinçle kaldırıldı

17:30 - Gündem

TZOB Genel Başkanı Bayraktar, Gaziantep’te dondan etkilenen bahçeleri inceledi

16:43 - Gündem

Günün Manşetleri

Müşteriler Tarçın'lı Taksi İstiyor

15:33 - İnsan

Sahildeki Gizemli Cisim Alarm Yarattı

13:28 - Gündem

Justin Timberlake Türkiye'de Konser Verecek!

13:26 - Kültür Sanat

Filistinli Çocuğu Öldüren Katile 53 Yıl Hapis Cezası

13:09 - Asayiş

Süper Lig'de Bugünkü Maçların VAR Hakemleri Belli Oldu

12:27 - Spor