?>

Siirt’te İl Hayvanları Koruma Kurulu Toplantısı

Siirt'te sahipsiz hayvanların korunması, bakımı ve rehabilitasyonu konularında yürütülecek çalışmaların ele alındığı il hayvanları koruma kurulu toplantısı, vali ve belediye başkan vekili dr. Kemal kızılkaya'nın başkanlığında gerçekleştirildi.

Gündem - 3 ay önce

Siirt’te sahipsiz hayvanların korunması, bakımı ve rehabilitasyonu konularında yürütülecek çalışmaların ele alındığı İl Hayvanları Koruma Kurulu Toplantısı, Vali ve Belediye Başkan Vekili Dr. Kemal Kızılkaya’nın başkanlığında gerçekleştirildi.

Toplantıda, 7527 sayılı "Hayvanları Koruma Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun" ve 5199 sayılı "Hayvanların Korunması Hakkında Uygulama Yönetmeliği" kapsamında sahipsiz hayvanlarla ilgili yürütülecek çalışmalar, alınacak tedbirler ve öneriler değerlendirildi. "Sokaklarda başıboş dolaşan köpek istemiyoruz" diyen Vali Kızılkaya, sahipsiz hayvanların korunması ve rehabilitasyonu konusunda kurumlar arası iş birliğinin önemine vurgu yaparak, bu konuda hızlı ve etkili adımlar atılması gerektiğini belirtti. Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nin kapasitesinin artırılması amacıyla çalışmaların devam ettiğini belirten Vali Kızılkaya, mevcut 19 dönümlük alan üzerine kurulu merkezin, ek 21 dönüm ile iki katına çıkarılacağını ifade etti. Bu sürecin en kısa sürede ihale aşamasına getirileceğini söyleyen Kızılkaya, bakım merkezinin yanında bir doğal yaşam alanı oluşturularak ilçelerden toplanan sahipsiz hayvanların burada kısırlaştırılacağını, sağlık ve beslenme ihtiyaçlarının karşılanacağını belirtti. Ayrıca, bu kapsamda köpek maması üretim makinelerinin temin edildiğini ve bakım evinde kullanılacağını ifade etti.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MARMARİS'TE SU FATURALARINA İSYAN BÜYÜYOR

2025-02-07 11:50 - Marmaris

Muğla ve ilçelerinin isimleri nereden geliyor?

2025-02-13 12:14 - Kültür Sanat

Soykan Kuyumculuk’tan Marmaris’e Yeni Mağaza

2025-02-11 17:23 - Marmaris

MUĞLA TARİHİNİ BÜYÜLEYEN MUHTEŞEM EFSANELERİ

2025-02-10 11:23 - Turizm

Beldibi Mahalle Buluşması 16 Şubat’ta Gerçekleşecek

2025-02-11 17:53 - Marmaris

FETHİYE'DE 328 MİLYONLUK YATIRIM HIZLA İLERLİYOR

2025-02-12 15:13 - Ulaşım

Muğla Akyaka Orman Kampı'nda neler oluyor?

2025-02-11 15:51 - ÇEVRE

DALAMAN BELEDİYESİ ARAÇ FİLOSUNU GENİŞLETİYOR

2025-02-07 15:22 - Ulaşım

GEBZE OSB-DARICA SAHİL METRO HATTINDA YENİ DÖNEM

2025-02-08 11:42 - Ulaşım

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER DE ULAŞTIRMA ZİRVESİ

2025-02-12 12:32 - Ulaşım

İlgili Haberler

Elazığ Belediyesinden hummalı asfalt mesaisi: 50 araç, 40 personel gece gündüz sahada

00:20 - Gündem

Merada yapılmak istenen patlayıcı tesisine tepki

22:39 - Gündem

Bitlis ve Erzurum valilerinden Adilcevaz’a ziyaret

21:44 - Gündem

Bandırma sağanakla yüzleşti, Malta Deresi projesi gündeme geldi

19:20 - Gündem

Çorum’da kurallara uymayan 3 zincir markete kapatma cezası

18:09 - Gündem

Günün Manşetleri

Gebelik Zehirlenmesine Karşı Kritik Uyarılar

17:00 - Sağlık

Uzmanlardan Koroner Kalp Hastalığı Uyarısı

16:52 - Sağlık

sağanak yağış sele neden oldu

16:15 - Asayiş

Rus İHA'sı Sivilleri Hedef Aldı

16:01 - Dünya

İlk Tahliye Uçağı Trablus'tan İstanbul'a İndi

15:52 - Gündem