?>

Siirt’te özel bireylerin azmi "Cudivivor" yarışmasıyla ekranlara taşınıyor

SİİRT’TE ÖZEL BİREYLERİN AZMİ "CUDİVİVOR" YARIŞMASIYLA EKRANLARA TAŞINIYOR

İnsan - 3 saat önce

Siirt’in Eruh ilçesinde, özel gereksinimli bireylerin sosyal hayattaki başarılarına dikkat çekmek amacıyla düzenlenen "Cudivivor" projesinde heyecan başladı.

Siirt Valiliği ve Eruh Kaymakamlığının destekleriyle, Şırnak İyi Adamlar Eksilmesin Derneği tarafından hayata geçirilen yarışma, renkli ve duygusal görüntülere sahne oluyor. Bir televizyon yarışma programından esinlenerek hazırlanan projede 10 özel gereksinimli bireyler, kırmızı ve mavi takım olmak üzere iki gruba ayrıldı. İş makineleriyle doğa şartlarına uygun şekilde hazırlanan zorlu parkurlarda mücadele eden yarışmacılar, hem şampiyonluk hem de 250 bin liralık büyük ödül için ter döküyor. Eleme usulüyle yaklaşık bir ay sürecek yarışmanın ilk etabında parkuru başarıyla tamamlayan takım ödülün sahibi oldu. Proje ekibinde yer alan Hasan Olcan, yarışma alanındaki heyecanı anlatarak, "Şu anda Cudivivor’dayız ve burada inanılmaz bir heyecan var. Yarışmacılarımızın hepsi özel bireyler ve yarışırken çok heyecanlanıyorlar. Biz de onları izlerken aynı heyecanı yaşıyoruz. Bu kardeşlerimizin hepsine başarılar diliyoruz. Böyle güzel bir atmosferde bulunmaktan çok mutluyuz. İnşallah Cudivivor ilerleyen sezonlarda da daha güzel işlere imza atacak" dedi.

Yarışmacılardan Heme Başkan ise büyük ödülü kazanması halinde parayı ailesine vereceğini belirterek, "Bu parayı alırsam anneme ve babama getireceğim. Annem de babam da hasta oldu. Ben bu parayı anneme veriyorum" ifadelerini kullandı.

Projenin yapımcılığını ve sunuculuğunu üstlenen Doğan Barış Kılınç, özel gereksinimli bireyler için ilk kez bu kapsamda bir organizasyon düzenlendiğini belirterek tüm yarışmacılara başarılar diledi.

Projenin gönüllü destekçilerinden Talat Akıl ise amaçlarının, fırsat verildiğinde özel bireylerin neleri başarabileceğini tüm Türkiye’ye göstermek olduğunu ifade ederek, projeye destek veren Siirt Valiliği ve Eruh Kaymakamlığına teşekkür etti.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

SÖĞÜTKÖY’DE ELEKTRİK İSYANI: “21. YÜZYILDA KARANLIKTA YAŞIYORUZ”

2026-06-23 10:34 - Marmaris

ABD, Dünya Kupası’nda 2’de 2 yaptı

2026-06-20 00:06 - Spor

Ferhat Göçer ve Ömür Gedik’ten konser

2026-06-19 13:51 - Magazin

Marmaris’te sağanak sonrası kapsamlı temizlik çalışması

2026-06-20 12:25 - Marmaris

MARMARİS KAPALI ÇARŞI ESNAFINDAN PROTESTO

2026-06-24 13:07 - Marmaris

"GÜÇLÜ KADROYLA YOLA DEVAM"

2026-06-23 14:33 - Marmaris

SAHİLE BETON DÖKÜMÜNE 150 BİN TL CEZA

2026-06-20 15:37 - Asayiş

TIRA ARKADAN ÇARPAN OTOMOBİLDEKİ RUS KADIN HAYATINI KAYBETTİ

2026-06-24 13:53 - Asayiş

Gençlerle buluşan Bayhan: "Şarkılara dalıp gidiyorum"

2026-06-23 16:24 - Magazin

ÜÇ ÇOCUK ANNESİ MANİSALI AZMİYLE ÖRNEK OLDU

2026-06-20 09:58 - İnsan

İlgili Haberler

Hastane yanında görülen yılan paniğe neden oldu

13:22 - İnsan

Başkan Çenet, söz verdiği halı sahayı tamamlayıp öğrencilerle sahaya çıktı

13:05 - İnsan

Adıyaman’da 154 bin 927 öğrenci karne sevinci yaşadı

13:03 - İnsan

ETÜ’de yeni açılan fotonik bölümünün lansmanı gerçekleştirildi

13:04 - İnsan

Kilis’te 45 bin 713 öğrenci karne aldı

13:05 - İnsan

Günün Manşetleri

Bakan tarih verdi: "LGS sonuçları 10 Temmuz’da açıklanacak"

13:10 - Eğitim

Keban'da seyir tepesinde sürpriz misafirler: Sürü halinde indiler

13:04 - ÇEVRE

Kulağında mikrotia olan 8 yaşındaki Esila’nın tedavi süreci başladı

10:04 - Sağlık

Bulgaristan sınırında 73 silah ele geçirildi

10:00 - Asayiş

Siber doruk takımı Türkiye finallerinde

09:46 - Teknoloji