?>

Silivri’de fabrikada çalışan 80 işçi, ani kapanma kararının ardından işten çıkarıldı

?şçen çıkartılan işçiler eylem yaptı

Genel - 3 ay önce

Silivri’de faaliyet gösteren ayakkabı ve saraciye fabrikasında çalışan 80 işçi, iddiaya göre fabrikanın ani kapanma kararının ardından işten çıkarıldı.

Silivri’de faaliyet gösteren Berk Ayakkabı ve Saraciye fabrikası, çalışanlarına hiçbir bilgilendirme yapmadan 25 Ağustos 2025’te ani bir kararla kapanma kararı aldı. Yaklaşık 80 personel, 3 aylık maaşlarının yanı sıra kıdem ve ihbar tazminatlarını da alamadan işten çıkarıldığı iddia edildi. İşçiler, emeklerinin karşılığını alamadan mağdur edildiklerini vurguladı. Firma sahibi İbrahim Güleç’in aynı zamanda Fly Soft markasının da sahibi olduğu, kısa bir süre öncesine kadar ortak olan Adnan Aydın’ın da bu mağduriyetlerde payı bulunduğu öne sürüldü. Tedarikçilere ve iş ortaklarına çağrı: "Bu haksızlığa ortak olmayın"

Basın açıklamasında yalnızca kamuoyuna değil, aynı zamanda Berk Ayakkabı ile iş yapan tedarikçilere ve iş ortaklarına da çağrıda bulunuldu. Açıklama yapan bir fabrika çalışanı, "Sizler, bizim emeğimizin üzerine kurulmuş ürünleri satın alıyor, satıyor ve dağıtıyorsunuz. Bu süreçte mağdur edilen işçilerin hakkını görmezden gelmeyin. İşçiler, bu mücadelenin yalnızca kendi haklarını değil, tüm emekçilerin adalet arayışını temsil ettiğini belirterek, kamuoyunun ve hukuk sisteminin desteğini beklediklerini vurguladı. Biz sadece kendi hakkımız için değil, tüm işçiler için mücadele ediyoruz. Adaletin, hukukun ve kamuoyunun desteğini bekliyoruz. Hakkımızı alana kadar susmayacağız" diye konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Muğla siyasetinde dikkat çeken isim: Ayşegül Mungan

2025-09-21 13:06 - Siyaset

Çivril Elma Festivalinde Cem Adrian unutulmaz gece yaşattı

2025-09-15 13:23 - Magazin

Menteşe'de Yol ve Altyapı Yenileme Başladı

2025-09-19 14:43 - Ulaşım

Çamdibi Mahallesi'nde Hizmet Krizi

2025-09-17 14:38 - Marmaris

Operatör damada, eziyet olsun diye iş makinasını yağlattılar

2025-09-15 13:05 - Magazin

İsa Çifçi'den 625 Gündür Haber Yok

2025-09-15 10:22 - Marmaris

Marmaris'te 19 Eylül Gaziler Günü coşkuyla kutlandı

2025-09-19 13:04 - Genel

Çubucak Orman Kampı İddiaları Gündemde

2025-09-14 15:57 - Marmaris

Büyükşehir Tıbbi Atık Tesisiyle Geleceğe Nefes Oluyor

2025-09-18 14:46 - ÇEVRE

Büyükşehirden Araçsız Koylara Denizden Müdahale

2025-09-17 15:32 - ÇEVRE

İlgili Haberler

Bursa’nın fethinin 700’üncü yılı etkinlikleri görkemli törenle tanıtıldı

23:09 - Genel

TŞOF Genel Başkanı Yiğiner, yenilenen Kırıkkale tesisinin açılışını gerçekleştirdi

23:11 - Genel

Sarıkamış şehitleri için eksi 10 derecede saygı nöbeti

19:35 - Genel

Kırklareli’nde yılbaşında alınacak tedbirler masaya yatırıldı

18:20 - Genel

Bakan Yerlikaya: "Yeni yıl tedbirlerine ilişkin hazırlık ve koordinasyon toplantımızı gerçekleştirdik"

18:08 - Genel

Günün Manşetleri

TBB’den Milas Belediyesi’ne Ekskavatör Desteği

17:38 - Genel

Bıçak darbeleriyle öldürülen kadının damadı tutuklandı

13:58 - Asayiş

‘Ev Sahibi Türkiye’ projesine rekor talep

13:47 - Ekonomi

Kendini ifade etmekte zorlanan genç şair duygularını kitaplaştırdı

13:36 - Eğitim

6 yaşında başladığı bakırcılığı neredeyse yarım asırdır sürdürüyor

13:28 - Kültür Sanat