?>

Sınav yerini karıştıran ortaokul öğrencisini motosikletiyle sınava yetiştirdi

Geç kalan öğrenci

Eğitim - 7 saat önce

Bilecik’te öğrencilerin katılacağı Liselere Geçiş Sistemi (LGS) ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) sınavı öncesi Türkiye’de ilk defa geçen yıl Bilecik’te yapılan ’Sınav Provası’ bu yıl da tekrarlandı. Sınava gireceği okulu karıştıran bir ortaokul öğrencisini, motosikletiyle sınava yetiştiren şahsın mutluğu yüzüne yansıdı.

Bilecik’te 15 Haziran yapılacak olan LGS ve 21-22 Haziran 2025 tarihlerinde gerçekleşecek olan YKS sınavına girecek 3 bin 800 öğrenci sınav anında heyecanlarını yenmeleri ve streslerini azaltmaları için gerçek anlamda bir ’Sınav Provası’ yapıldı. Öğrenciler saat 09.00’da çalınan zil sonrası okullara alınarak, LGS ve YKS’nın bir provası yapıldı. Veliler okul bahçesinde çocukları için dualar okurken, çocuklarında heyecanları yüzleri yansıdı. "İnsanlık adına motosikletime atarak, çocuğu sınava yetiştirdim"

Bu esnada sınava gireceği okulu karıştıran LGS öğrencisinin yardımına Ali Kula isimli bir vatandaş yetişti. Çocuğun sınava gireceğini, okulu karıştırmasını öğrenen Kula, hemen motosikletini alarak Edebali Ortaokulu’nda ki sınava kılı kılına yetiştirdi. Bunun mutluğunu yaşayan Kula, "Çevre köyden gelen bir vatandaş, çocuğunu yanlış okula getirdiği için kendi motosikletime atarak, çocuğu sınava getirerek yetiştirdim. Babası da şuan gelmek üzere, çocuk da hemen sınava girdi. Yani insanlık adına bizim de çocuğumuz var. İnsanlık adına getirmiş bulunduk" dedi. "Çocuklarımız çok ciddi bir heyecan yaşıyor"

Bilecik Valisi Şefik Aygöl, Bilecik Edebali Ortaokulu’nda sınava giren çocuklar ve velilerle bir araya gelerek, onların heyecanına ortak oldu. Çocuklar sınava girdikten sonra bir açıklama yapan Vali Aygöl, "Bilecik’te hem il merkezimizde hem ilçelerimizde hem LGS sınavı için hem de YKS sınavı için son prova yapıyoruz. Bu kapsamda 2 bin 700 tane LGS öğrencimiz bin 100 tane de YKS sınavına girecek öğrencilerimiz bugün provalarını yapacaktır. Özellikle kimlikleri olmayan fotoğrafı olmayan çocuklarımız, nüfus teşkilatlarına gönderildi. Nüfus Müdürlüğümüzün hizmet verdiği anlamda gerçek bir prova oldu. Bunu geçen sene ülkemizde bir ilk olarak yapmıştık. BİL-EN programı kapsamında bu sene de ikincisini yapıyoruz. Geçen sene çok büyük artılarını yaşamıştık bu sene de aynı artılarını yaşayacağız. Annelerimiz, babalarımız, dua ediyorlar. Çocuklarımız çok ciddi bir heyecan yaşıyor. Hatta ailelerimiz de çok ciddi bir heyecan içerisinde. Biz sınav öncesi özellikle sınav heyecanını ortadan kaldırmayı hedefliyoruz" dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Trendyol Süper Lig: Bodrum FK: 1 - Trabzonspor: 1 (Maç sonucu)

2025-05-18 21:28 - Spor

Galatasaray taraftarları Ardahan’da şampiyonluğu kutluyor

2025-05-18 21:51 - Spor

Edin Dzeko, bu sezonki 21. golünü kaydetti

2025-05-18 21:22 - Spor

Burak Kapacak, bu sezon ilk kez oynadı

2025-05-18 21:44 - Spor

Marmaris Emniyet Müdürlüğü'nde Görev Değişimi

2025-05-22 10:36 - Marmaris

FETHİYE'DE AK PARTİ İLÇE BAŞKANLIĞI BİNASINA TAŞLI SALDIRI

2025-05-21 12:29 - Asayiş

Aydın-Muğla Karayolunda Gizemli Motosiklet

2025-05-20 01:23 - Asayiş

Menteşe Belediyesinden imara aykırı yapılara geçit yok

2025-05-23 21:02 - Gündem

450 YILLIK TARİHİ SU DEĞİRMENİ YÖRE HALKINA HİZMET VERİYOR

2025-05-21 11:25 - Genel

DİZİ VE FİLM SEKTÖRÜNÜN GÖZDESİ MARMARİS!

2025-05-22 11:54 - Marmaris

İlgili Haberler

Kep takan sevimli at, 4 bin 500 öğrenci ile birlikte mezun oldu

19:49 - Eğitim

Öğrenciler dron istedi, öğretmenler uçurtmadan yaptı

16:36 - Eğitim

Sinop’ta öğrencilerden yapay zekalı edebiyat dergisi

14:20 - Eğitim

Konyaaltı İlkokulu’ndan kültür dolu şenlik

14:07 - Eğitim

Ardahan Üniversitesinde mezuniyet coşkusu

13:48 - Eğitim

Günün Manşetleri

Mutfakta Yılan Paniği

15:32 - Asayiş

4 Yaşındaki Yusuf'un Kalbi Onarıldı

15:15 - Sağlık

Premier Lig’de sezonun futbolcusu Muhammed Salah seçildi

14:57 - Spor

Doğu'nun Saklı Cenneti İlkbaharla Renklendi

12:29 - Gündem

Aşırı Sıcaklar Beslenme Alışkanlıklarını Değiştiriyor

12:23 - Sağlık