?>

Sınavı dakikalarla kaçırdılar, tabelayı göremedikleri söylenince içeri alındılar

Antalya'da ösym tarafından bu yıl ilk kez uygulanan uygulanan milli eğitim bakanlığı akademi giriş sınavı'na katılan bazı adaylar giriş saatini 3 dakika geçirince binaya alınmadı.

Eğitim - 8 saat önce

Antalya’da bu yıl ilk kez uygulanan Milli Eğitim Bakanlığı Akademi Giriş Sınavı’na katılan bazı adaylar, 3 dakika geç kalınca içeri alınmadı. Adaylar asılan dev Türk bayrağının tabelayı kapatması nedeniyle sınava girecekleri binayı bulamadıklarıni belirtmeleri üzerine içeri alındı.

Antalya’nın Alanya ilçesinde Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca ilk kez uygulanan Milli Eğitim Bakanlığı Akademi Giriş Sınavı’nın (MEB-AGS) ikinci oturumu olan Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) yapıldı. 81 il ve KKTC’nin başkenti Lefkoşa dahil 103 sınav merkezinde bin 35 bina, 18 bin 90 salonda düzenlenen sınavın ilk oturumu olan Akademi Giriş Sınavı, sabah saat 10.15’te başladı. Sınava girmek isteyen adaylar, saat 10.00’dan sonra sınav binalarına alınmadı. Alanya’da da sınavın gerçekleştiği Kestel Mahallesi’nde bulunan Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALTSO) Turizm Meslek Yüksek Okulu’nda 3 dakika ile sınavı kaçıran adaylar, kapıların kapandığını görünce hayal kırıklığına uğradı. Bu sırada bir vatandaş, binaya asılan dev Türk bayrağı nedeniyle tabela kapandığı için geç kalan adayların uzun süre sınav merkezini aradığını belirterek, "Bayrak ismi kapatıyor, kimse göremiyor. Yarım saattir etrafta binayı arıyorlar. Yazık günah değil mi, yapacak bir şey yok diyorsunuz da bayrak okulun ismini kapatmış. Yarım saattir millet binanın etrafında burayı arıyor. Adamların suçu ne" diyerek durumu izah etmeye çalıştı. Sınava girecek olan adayların da bayrak fakülte tabelasını kapattığı için sınav yerini bulamadıklarını belirtmeleri üzerine yapılan kontrolde bayrağın tabelayı kapattığı görüldü. Bunun üzerine görevlilerce yapılan değerlendirmede sınava 3 dakika geciken 4 aday içeriye alınarak, sınava katıldı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Osmaniye’de yaylalarda su abonelikleri başladı

2025-07-11 13:38 - Gündem

Marmaris’te riskli binasını yıktırdı, komşu bina yüzünden üç yıldır çivi çakamıyor

2025-07-07 13:11 - Genel

Marmaris’te araç içinde fenalaşan şahıs hayatını kaybetti

2025-07-11 17:29 - Marmaris

Seydikemer'de Tarla Kavgası Kanlı Bitti

2025-07-08 11:01 - Asayiş

Marmaris Domuz İstilası Altında

2025-07-09 16:26 - Marmaris

Akmeşe: “Şehitlerimizin emanetine sahip çıkacağız”

2025-07-11 16:51 - Gündem

Motosikleti ile kaza yapan genç hayatını kaybetti

2025-07-12 09:41 - Asayiş

Çöp ev temizlendi, yedi yıllık kabus son buldu

2025-07-07 09:24 - Gündem

Başkan Acar Ünlü Hakim Karşısına Çıktı

2025-07-10 16:48 - Asayiş

Muğla Büyükşehir'den Kırsal Mahallelere Yol Yatırımı

2025-07-09 14:51 - Gündem

İlgili Haberler

ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Yozgatlıgil: "Dünyada bir ODTÜ mezunu, izini projelerle, fikirlerle ve bir insana dokunarak bırakır"

23:26 - Eğitim

’Eskişehir Sempozyumu’nun hazırlıkları devam ediyor

16:33 - Eğitim

Canik’te özel öğrencilere özel proje

15:12 - Eğitim

Çekmeköy Belediyesi’nin LGS kurslarında yüzde 97 başarı

11:14 - Eğitim

Gaziantep’in LGS başarısı göz doldurdu

09:31 - Eğitim

Günün Manşetleri

Fenerbahçe, Ognjen Mimovic'in Lisansını Çıkarttı

16:22 - Spor

Geçmişin kültür izleri Siirt’te yeniden hayat buluyor

15:24 - Kültür Sanat

İzmir’de işten atılan işçilerin eylemi 4. gününde: "İşimizi geri istiyoruz!"

15:11 - Genel

İş yerinde hayata gözlerini yumdu

14:11 - Asayiş

Ağaçlar, çaput yerine çömlekle süslendi

11:41 - İnsan