?>

Sındırgı’da ağır hasarlı binalardan taşınma sürüyor

Balıkesir’in sındırgı ilçesinde meydana gelen 6. 1 büyüklüğündeki depremin ardından ağır hasarlı binalarda tahliye ve yıkım çalışmaları devam ediyor.

Asayiş - 3 ay önce

Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde meydana gelen 6.1 büyüklüğündeki depremin ardından ağır hasarlı binalarda tahliye ve yıkım çalışmaları devam ediyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ekiplerince yapılan denetimlerde ağır hasarlı olduğu tespit edilen ve yıkılacağı belirtilen binalardan vatandaşlar, AFAD koordinesinde eşyalarını asansörlü sistemlerle çıkarmaya başladı. Boşaltılan binalarda ise yıkım çalışmaları sürüyor.

Depremde iş yerini kaybeden esnaf Onur Eren, yaşadıkları mağduriyeti dile getirerek, "Daha önceden bu işleri yaptığımız mekânımızda problemler yaşadık. Buraya kendimiz geçip dükkân açalım dedik. Sanayi esnafı, galerici esnafı için burada bir eksik vardı. Mekânımızın açılışı için işlerimizi bitirdik, o sırada bu talihsiz olayı yaşadık. Bütün imkânlarımızı buraya harcadığımız için şu anda mekânsız kaldık. Önümüzü göremiyoruz, devletimizin bize yön göstermesini ve yardımcı olmasını bekliyoruz" dedi.

Hasarlı binalardan vatandaşların eşyalarının çıkarılmasına destek veren Mehmet Dalkılınç ise, "Eşyası içeride kalan hasarlı binalara canımızı hiçe sayarak, vatandaşımıza yardım etmek için girip eşyalarını çıkarmaya çalışıyoruz. Allah kimseye böyle bir durum yaşatmasın. Sındırgı’nın firması olarak çok üzücü bir durum. Herkesin işini kimseyi üzmeden, makul bir şekilde görmeye çalışıyoruz" diye konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

13. TAYK-Eker Olympos Regatta’da, J70 Match Race yarışları tamamlandı

2025-08-13 22:41 - Spor

Galatasaray-Fatih Karagümrük Maçının VAR Hakemi Açıklandı

2025-08-15 12:08 - Spor

Galatasaray ve Kocaelispor Maçlarının Tarihleri Açıklandı

2025-08-15 09:55 - Spor

Paris Saint-Germain, Süper Kupa’yı ilk müzesine götürdü

2025-08-14 00:30 - Spor

Çanakkale’de gece saatlerinde çıkan orman yangını kontrol altına alındı

2025-08-16 02:35 - Asayiş

Siirt’te sağlık hizmetlerinin geliştirilmesi amacıyla "Sağlık Yönetimi Zirvesi" düzenlendi

2025-08-13 15:37 - Sağlık

Siirt’te sıcaktan bitkin düşen kediye güvenlik görevlisi can suyu oldu

2025-08-15 20:06 - Gündem

Metin Ergun'dan TÜİK'e 'Haksızlık' Tepkisi

2025-08-19 13:20 - Ekonomi

ERÜ Diş Hekimliği Fakültesi 16. dönem mezunlarını verdi

2025-08-15 16:51 - Eğitim

Serinlemek için girdiği denizde boğulan genç toprağa verildi

2025-08-18 14:28 - Asayiş

İlgili Haberler

Hafif ticari araç şarampole devrildi: 1 ölü, 3 yaralı

04:41 - Asayiş

Malatya’da konteyner çarşıda yangın: 1 yaralı

03:47 - Asayiş

Motosiklet, yolun karşısına geçmeye çalışan adama çarptı: 3 yaralı

00:24 - Asayiş

Çorum’da otomobil yola çıkan danaya çarptı: 2 yaralı

00:20 - Asayiş

Uşak’ta uyuşturucu operasyonu: 2 kişi tutuklandı

00:17 - Asayiş

Günün Manşetleri

Odun kesmek isterken, ayağını kesti

14:14 - Asayiş

Jurecka: "Fenerbahçe’den puan alacağımıza inanıyoruz"

14:00 - Spor

Kivide 13 bin 800 ton hasat

12:26 - Ekonomi

Rusya: "Ukrayna Voronej’e ABD yapımı ATACMS füzeleri ateşledi"

12:15 - Siyaset

Kış mevsiminin vazgeçilmezi turşu tezgahları süslemeye başladı

11:54 - Genel