?>

Sındırgı’da Vali İsmail Ustaoğlu kornişon hasadına katıldı

Sındırgı’da vali ismail ustaoğlu kornişon hasadına katıldı

Ekonomi - 3 ay önce

Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde coğrafi işaretle tescillenen kornişonunun hasadı tüm hızıyla devam ediyor. Bereketli topraklarda hummalı bir çalışma sürerken, üreticilerin heyecanına Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu’da, kornişon toplayarak, hasada katıldı.

Tarlada üreticilerle bir araya gelen protokol üyeleri, kornişon topladı, hasat süreci hakkında bilgi aldı. Üreticiler, bu yılki verimin ve kalitenin yüksek olduğunu ifade ederek memnuniyetlerini dile getirdi. Heyet sonrasında ilçede üretim yapan turşu fabrikasını da ziyaret etti.

Tarım ve üretimin stratejik önemine dikkat çeken Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, "Sındırgı’nın verimli topraklarında yetişen ve coğrafi işaretiyle markalaşan kornişon, hem bölge ekonomisine hem de ülkemize değer katıyor. Üreticilerimizi tebrik ediyorum" dedi.

AK Parti Balıkesir Milletvekili Mustafa Canbey ise, "Tarım alanında markalaşmak, katma değeri yüksek ürünlerle mümkün. Sındırgı kornişonu bu anlamda örnek bir başarı hikayesidir. Çiftçimizin emeği, alın teriyle birleşince ortaya gurur verici sonuçlar çıkıyor" diye konuştu.

Tarlalarda verimlilik durumunu yerinde inceleyen İl Tarım ve Orman Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün ise çiftçilere bol ve bereketli bir sezon dileyerek, coğrafi işaretli ürünlerin kırsal kalkınmadaki önemini vurguladı.

Sındırgı kornişonu, kendine has aroması, gevrek yapısı ve yüksek kalitesiyle hem iç piyasada hem de ihracatta önemli bir paya sahip bulunuyor.

Balıkesir Milletvekili Mustafa Canbey, İl Tarım ve Orman Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün, Sındırgı Kaymakamı Doğukan Koyuncu ile ilçe protokolü de ortak oldu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Erzincan’da kültür balıkçılığı yaygınlaşıyor

2025-07-23 14:21 - Gündem

Marmaris'teki Meslek Okulları Gündemde

2025-07-29 11:42 - Marmaris

Kavgayı ayırmaya çalışırken öldüresiye dövülen genç 1 haftadır yaşam mücadelesi veriyor

2025-07-24 16:58 - Asayiş

Selimiye'de Kaybolan Jako Papağan İçin 60 Bin TL Ödül

2025-07-25 17:01 - Marmaris

MUĞLA’DA KADINLAR TOPLU TAŞIMADA ÖNCÜ OLDU

2025-07-26 11:44 - Ulaşım

Başkan Uzun, gazetecilerin 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını kutladı

2025-07-24 12:15 - İnsan

MARMARİS’TE ORGANİK YUMURTADA SKANDAL

2025-07-23 14:13 - Marmaris

Mersin’de silahlı saldırıya uğrayan 20 yaşındaki genç hayatını kaybetti

2025-07-29 16:59 - Asayiş

Bodrum Sahilinde Gizemli Kan Tüpü Bulundu

2025-07-29 14:51 - ÇEVRE

Rumen şarkıcı Otilia düğünde sahne aldı

2025-07-28 21:40 - Magazin

İlgili Haberler

Bakan Şimşek: "Reel sektörün enflasyon beklentisi iyileşti"

17:26 - Ekonomi

Niğde SGK’dan kayıt dışı istihdamla mücadele çağrısı

17:26 - Ekonomi

Tarım sektöründe endişe oluşturan karar iptal edildi

16:36 - Ekonomi

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, ‘Bağdat Türk İhraç Ürünleri Fuarı’nın açılışına katıldı

15:23 - Ekonomi

GTB Başkanı Akıncı: "Tarımda finansman istikrarı önemli"

15:23 - Ekonomi

Günün Manşetleri

30 Metrelik Kuyuda Feci Son

16:50 - Genel

Arkadaşını bıçakladı, olay yerinde polisi bekledi

16:02 - Asayiş

Havalar soğudu, sobaya rağbet arttı

15:53 - Genel

Büyükşehir’den Minik Tadımcılara Zeytinyağı Eğitimi

15:26 - Eğitim

Boğaziçi Mahallesi’ne Yeni Sosyal Alan ve Pazar Yeri Geliyor

15:23 - Genel