?>

Sinop’ta 532 kırsal kalkınma projesi

Tarım ve orman bakanlığı tarım reformu genel müdürlüğü uhdesinde yürütülen kırsal dezavantajlı alanlar kalkınma projesi (kdakp) çerçevesinde, etüt ve projeler daire başkanlığında görevli grup sorumlusu muharrem satar, mersin il tarım ve orman müdürlüğü ktv şube mustafa ateş, çamlıyayla ilçe müdürü fatih umut şahin, il proje yürütme birimi ekibi ile çpp ve çiftçilerden oluşan heyet sinop’u ziyaret etti.

Ekonomi - 7 ay önce

Tarım ve Orman İl Müdürü Fatih Önlem, Sinop’ta 2020-2023 yılları arasında uygulanan 532 proje ile 2 bin 800 erkek, bin kadın ve 510 genç çiftçiye ulaşıldığını açıkladı.

Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü uhdesinde yürütülen "Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi (KDAKP)" çerçevesinde, Etüt ve Projeler Daire Başkanlığında görevli Grup Sorumlusu Muharrem Satar, Mersin İl Tarım ve Orman Müdürlüğü KTV Şube Mustafa Ateş, Çamlıyayla İlçe Müdürü Fatih Umut Şahin, İl Proje Yürütme Birimi ekibi ile ÇPP ve çiftçilerden oluşan heyet Sinop’u ziyaret etti.

Gerçekleştirilen projelerin ziyaretinde Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Erhan Güçlü, Boyabat Müdürü Murat Usta tarafından Sinop’ta KDAKP Kamu Altyapı projelerinden Boyabat Canlı Hayvan Pazarı, Durağan İlçesinde gerçekleştirilen GES projesi ile Erfelek ilçesinde bireysel hibeler yerinde incelendi. Ayrıca Durağan ilçesinde faaliyet gösteren Kadın Kooperatifi de ziyaret edildi. Proje saha ziyaretleri yanında, 2020-2024 yılları arasında Sinop’ta uygulanan ve devam eden projeler hakkında Tarım ve Orman İl Müdürlüğü İnceburun Toplantı Salonunda katılımcılara Sinop İl Proje Yönetim Biriminde görevli Ziraat Yüksek Mühendisi Melek Öztürk tarafından sunum yapılarak, proje uygulamaları hakkında soru-cevap şeklinde bilgi alışverişinde bulunuldu.

Sunum öncesinde ziyaret ile ilgili görüşlerini belirten Tarım ve Orman İl Müdürü Fatih Önlem, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek uygulanan ve uygulaması devam eden altyapı ve bireysel hibe projelerinin üretici ve yetiştiriciler tarafından büyük ilgi ve faydasını gördüğünü, Sinop’ta 2020-2023 yıllarında bireysel olarak üreticilere 42 dekar alanda ceviz bahçesi kurulumu, 2,5 dekar alanda sera kurulumu, 18 dekar alanda mavi yemiş bahçesi kurulumu, 13 adet 100 m2 çadır ahır kurulumu ve 2 adet genç girişimci paketinin faaliyete geçirildiğini, 2020-2023 yılları arasında uygulanan 532 proje ile 2 bin 800 erkek, bin kadın ve 510 genç çiftçiye ulaşıldığını ifade etti.

Öte yandan Önlem, 2024 yılında Hassas Hanelerin Desteklenmesi proje uygulamasının tamamlandığını, Altyapı Yatırımında Boyalı Su İletim Hattı projesinin UNDP tarafından ihaleye çıkıldığını, sera, çilek bahçesi, mavi yemiş bahçesi, lavanta bahçesi kurulumu, ahır modernizasyonu ve besi ahırı yapımı projelerini içeren Genç Girişimci Kurulum projelerinin devam ettiğini sözlerine ekledi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

TBMM Başkanı Kurtulmuş: "İsrail Netanyahu ve çetesi barbardır, zalimdir, katildir, soykırımcıdır, savaş suçlusudur"

2024-10-04 22:52 - Siyaset

Marmaris pazarında fiyatlar uçuşa geçti

2024-10-10 16:06 - Marmaris

Semih Çelik tarafından öldürülen İkbal Uzuner’in babasının ifadesine ulaşıldı

2024-10-07 16:08 - Asayiş

KÜRE DAĞLARINDA MUHTEŞEM SONBAHAR GÜZELLİĞİ

2024-10-09 13:05 - Gezi

Semih Çelik’in Oda Fotoğrafları Ortaya Çıktı

2024-10-07 11:44 - Asayiş

DOĞASEVERLER, DEĞİRMENDERE KANYONU’NA YÜRÜDÜ

2024-10-07 12:05 - Gezi

HİNTLİ MİLYARDERİN MEGA YATI, FETHİYE’DE 260 TON YAKIT ALDI

2024-10-11 11:59 - Gezi

HATİCE KEKEVA YENİDEN BAŞKAN SEÇİLDİ

2024-10-10 18:08 - Marmaris

İki genç kızı canice öldüren Semih Çelik’in odasının fotoğrafları ortaya çıktı

2024-10-05 20:17 - Asayiş

Trendyol Süper Lig: Adana Demirspor:1 - Samsunspor:0 (Maç devam ediyor)

2024-10-06 16:20 - Spor

İlgili Haberler

Çerkezköy TSO ve Bükreş TSO arasında kardeş oda protokolü imzalandı

18:17 - Ekonomi

Atıl tarım arazilerinde sebze yetişecek

18:09 - Ekonomi

Ahşap ambalaj ve palet sektöründen 4. Tarım Orman Şurası’na tarihi katkı

18:04 - Ekonomi

Çerkezköy’den Romanya’ya ticaret köprüsü

17:20 - Ekonomi

Erzurum ve Ağrı ticaret borsaları arasında "Kardeş Borsa Protokolü" imzalandı

17:08 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Sivasspor, Samsunspor Deplasmanı Hazırlıklarını Sürdürüyor

13:27 - Spor

Yıldırım isabet eden asker şehit oldu

13:15 - Asayiş

İlaç Yönetiminde Titizlik Hayati

12:26 - Sağlık

Yasa Dışı Bahis Paylaşımlarına Siber Darbe

12:09 - Asayiş

Trump'tan Riyad'da Sürpriz Görüşme

11:49 - Siyaset