?>

Sinop’ta modern seralar faaliyete geçti

Sinop’ta kadın üreticilerin tarımsal üretimdeki rolünü güçlendirmek ve aile işletmelerini desteklemek amacıyla başlatılan "alternatif üretim yöntemlerinin geliştirilmesi projesi" kapsamında dağıtımı yapılan sera naylonlarının kurulumları tamamlandı.

Ekonomi - 4 ay önce

Sinop’ta kadın üreticilerin tarımsal üretimdeki rolünü güçlendirmek ve aile işletmelerini desteklemek amacıyla başlatılan "Alternatif Üretim Yöntemlerinin Geliştirilmesi Projesi" kapsamında dağıtımı yapılan sera naylonlarının kurulumları tamamlandı.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinesinde başlatılan proje kapsamında il genelinde çoğunluğu kadın olan 171 üreticiye, toplam 4 milyon TL bedelli ve yüzde 50 hibeli sera naylonları ulaştırıldı. Kurulumların tamamlanmasıyla birlikte üretim süreçleri daha verimli, ekonomik ve sürdürülebilir bir hale geldi. Seralar, hem modern tarım tekniklerinin uygulanmasına uygun olarak tasarlandı hem de üreticilerin üretim kapasitesini artıracak şekilde planlandı.

Kadın üreticiler, destekten duydukları memnuniyeti dile getirerek, sağlanan katkının kendilerine büyük bir güç kazandırdığını ifade etti. Seralarını faaliyete geçiren üreticiler, aile işletmelerinin güçlenmesi ve üretim kapasitelerinin artmasından memnuniyet duyduklarını belirtti.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris'te Motosiklet Kazası

2025-08-22 16:55 - Marmaris

Muğla'da Yol Güvenliğine 36 Milyon TL'lik Yatırım

2025-08-21 15:19 - Ulaşım

Milas'ta Kırsal Yollara Asfalt Dökülüyor

2025-08-21 15:02 - Ulaşım

Metin Ergun'dan TÜİK'e 'Haksızlık' Tepkisi

2025-08-19 13:20 - Ekonomi

Mustafa Konak ’Kıskanmak’ dizisinin kadrosuna katıldı

2025-08-20 11:24 - Magazin

36 YAŞINDAKİ ARDA KARA SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

2025-08-23 14:47 - Genel

Vatandaşın Borç Yükü Artıyor

2025-08-25 10:25 - Ekonomi

Netanyahu: "ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio’yu UCM yargıçlarına yaptırım uygulama kararı aldığı için kutluyorum"

2025-08-20 20:30 - Siyaset

75 yaşındaki marangoz ustası Şentürk: "Eti senin kemiği benim dönemi bitti"

2025-08-25 13:02 - İnsan

Katliam Yasasına Karşı Eş Zamanlı Eylem

2025-08-19 17:02 - Marmaris

İlgili Haberler

OYAK Maden Metalürji şirketlerinde "İş’te Dönüşüm" projesi başladı

10:18 - Ekonomi

Soğuk hava tilkileri Diyadin merkezine indirdi

10:14 - Ekonomi

Plastik atıkları doğaya zarar vermeden dönüştürdüler, ödülü kazandılar

10:08 - Ekonomi

Altının gram fiyatının artması Trabzon hasırının değerine değer kattı

09:50 - Ekonomi

DİSİDER Başkanı Akbaş: "Özellikle son çeyrekte bazı güzel ve olumlu sinyaller aldık"

09:37 - Ekonomi

Günün Manşetleri

2 kişinin ölümüne sebep olan zanlılar tutuklandı

16:11 - Asayiş

9 dil biliyor, gören şaşırıyor

15:48 - Kültür Sanat

Yaşlılara kış uyarısı: Gizli susuzluğa ve enfeksiyonlara dikkat

15:00 - Sağlık

Sağlık Hizmetleri Bürosu’ndan Yarımada Genelinde Sağlık Desteği

14:52 - Sağlık

Muğla’da Depreme Dayanıklı Yeni Huzurevi Yükseliyor

13:56 - İnsan